Grammys 2021: Record of the Year το “Everything I Wanted” της Billie Eilish!

Περίληψη: Η Billie Eilish άφησε το στίγμα της (και) στα φετινά Grammy με δύο αξιοσημείωτα βραβεία. Ένα από αυτά ήταν το Record of the Year για το κομμάτι Everything I Wanted!

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταγωνίστησε στα μουσικά βραβεία Grammy η Billie Eilish. Και μπορεί φέτος να μην απέσπασε πέντε βραβεία, όπως πέρυσι, αλλά κέρδισε ξανά το βραβείο για την ηχογράφηση της χρονιάς. Το single που της χάρισε αυτό το βραβείο ήταν το Everything I Wanted, το οποίο κυκλοφόρησε αργότερα ως bonus κομμάτι στην επανέκδοση του δίσκου When We All Fall Asleep, Where Do We Go?.

Αυτό όμως δεν ήταν το μόνο βραβείο που κατέκτησε η πολυτάλαντη Eilish στα φετινά Grammy. Η βραδιά την βρήκε νικήτρια σε δύο κατηγορίες: Το δεύτερο βραβείο ήρθε από την κατηγορία Best song written for visual media για το τραγούδι No Time To Die, το οποίο είναι το soundtrack της νέας ομώνυμης ταινίας James Bond. Η ταινία δεν έχει κάνει ακόμα πρεμιέρα, λόγω συνεχόμενων αναβολών, αλλά το soundtrack κυκλοφόρησε κανονικά το 2020.

Η καριέρα της Billie Eilish μοιάζει να έχει συνεχώς ανοδική πορεία. Ο πρώτος της δίσκος Don't Smile At Me κυκλοφόρησε το 2017 από την Interscope Records και έφτασε ως τη θέση 15 στα charts Αμερικής, Καναδά, Ηνωμένου Βασιλείου και Αυστραλίας. Δύο χρόνια μετά, κυκλοφόρησε σε CD και βινύλιο το When We All Fall Asleep, Where Do We Go?, το οποίο περιείχε την τεράστια επιτυχία Bad Guy. Αυτό ήταν το πρώτο κομμάτι της Billie Eilish που θα έφτανε στην κορυφή του Billboard Hot 100. Το επόμενο βήμα στην καριέρα της μουσικού θα είναι καλλιτεχνικό αλλά όχι μουσικό. Στις 11 Μαΐου 2021 θα κυκλοφορήσει το «Billie Eilish», ένα βιβλίο που έγραψε η ίδια, στο οποίο εξιστορεί πώς έφτασε μέχρι την κορυφή της μουσικής βιομηχανίας πριν καν γίνει 20 χρονών.

Άλλοι μεγάλοι νικητές της βραδιάς ήταν η Beyoncé, που τιμήθηκε με 4 Grammy, και οι David Frost και Megan Thee Stallion, που κέρδισαν τρία βραβεία.

Δες όλους τους νικητές της 63ης απονομής των βραβείων Grammy στην επίσημη σελίδα του θεσμού!