Hello Sidney… Το Scream επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη!

Περίληψη: Η σειρά ταινιών που έκανε δική της σχολή, το Scream, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με μια νέα ταινία!

Η απόλυτη ταινία τρόμου της δεκαετίας των 90s επιστρέφει! Μάλιστα, δεν πρόκειται για "re-imagining" της αρχικής ταινίας αλλά για κανονική συνέχεια της ιστορίας. Σχεδόν. Η ταινία του 1996 η οποία εκτόξευσε την καριέρα της Neve Campbell και τον David Arquette, και έφερε την Courtney Cox, τη Drew Barrymore και την Rose McGowan πιο κοντά στο κοινό, σημάδεψε την επόμενη δεκαετία φέρνοντας, εκτός από άλλες τρεις συνέχειες, πολλές ακόμη "αντιγραφές" στους κινηματογράφους, αλλά και μια σειρά κωμωδιών (Scary Movie) οι οποίες εν πολλοίς άλλαξαν την οπτική του κοινού προς τις "Scream-οειδείς" ταινίες. Αρκεί να δεις, απλά, το πρώτο Scary Movie και μετά δε μπορείς να ξαναδείς καμία εκ των Scream με τον ίδιο τρόπο. Απλά, όπως το Scream επαναπροσδιόρισε τις ταινίες τρόμου στα μέσα των 90s, έτσι και το Scary Movie τις επανα-επαναπροσδιόρισε. Πλέον, λοιπόν, μια νέα ταινία σε αυτό το είδος θα όφειλε να λάβει υπ' όψιν της την τεράστια αλλαγή στο mentality του κοινού, το οποίο εν έτει 2022 δεν είναι επ' ουδενί το ίδιο με το κοινό των 90s.

Έχοντας πει αυτά, το νέο Scream δεν προσπαθεί να αντιγράψει το προ 26-ετίας Scream. Στο καστ ξαναβλέπουμε γνώριμες φυσιογνωμίες, όπως τη Neve Campbell (προφανώς), την Courtney Cox και τον David Arquette, αλλά και αρκετά νέα πρόσωπα. Η ταινία δεν έχει τις κλασσικές συζητήσεις στο… γκαζόν ή στην καφετέρια του σχολείου, αλλά πλέον έχει κάνει catch up σε έναν κόσμο στον οποίο οι συζητήσεις γίνονται σε chat στο Discord, στο Reddit και σε (απολύτως νορμάλ για την Αμερική) fan conventions! Το tongue-in-cheek στο νέο Scream είναι το ότι όλοι έχουν άποψη πάνω στις… ταινίες τρόμου!

Video Duration
2:19

Η ταινία δε θα μπορούσε παρά να ξεκίναγε με το τυπικό τηλεφώνημα – εννοείται σε σταθερό τηλέφωνο – στο οποίο μια νεαρή γυναίκα κάθεται και παίζει "παιχνίδι γνώσεων" με τον επίσης τυπικό ψυχοπαθή! Στο νέο Scream, όμως, γίνεται αμέσως φανερό το ότι οι ήρωες δεν έχουν απλά "γνώσεις" για ταινίες τρόμου, αλλά είναι εξπέρ! Κάτι το οποίο είναι και ένα μεγάλο wink προς τους φανατικούς της σειράς των Scream! Και ακόμη μεγαλύτερο το ότι όλοι είναι "φανατικοί" μιας άλλης, φανταστικής, σειράς ταινιών, του "Stab"!

Η ταινία είναι σκηνοθετημένη από τους Matt Bettinelli-Olpin και Tyler Gillett, γνωστοί από το Ready or Not, οι οποίοι εμπνέονται από το έργο του Wes Craven (σκηνοθέτη των προηγούμενων Scream) και μάλιστα αποτίουν φόρο τιμής, μέσα από την ταινία, σε αυτόν. Το νέο Scream είναι σίγουρα η πιο έξυπνη, η πιο αστεία και σίγουρα η πιο… αιματηρή από τις ταινίες, συγκρινόμενη μόνο με την πρώτη! Δεδομένου πως η αντίληψή μας περί ταινιών τρόμου έχει αλλάξει δραματικά από το 1996, δεν σου εγγυώμαι πως θα τρομάξεις. Αυτό που σου εγγυώμαι, όμως, είναι πως θα περάσεις καλά!+