The Irishman / «Σάρωσε» με 26 εκατομμύρια προβολές σε 7 ημέρες!

Περίληψη: Μπορεί να διαρκεί πάνω από 3 ώρες, αλλά αυτό δεν πτόησε το κοινό του Netflix, που είδε τη νέα ταινία του Scorsese 26 εκατ. φορές σε μία εβδομάδα!

Ταινία με θέμα τη μαφία, πρωταγωνιστές τους Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci και σκηνοθέτη τον Martin Scorsese γίνεται να μη τη δεις; Μάλλον δεν είμαστε οι πρώτοι που το σκεφτόμαστε αυτό, καθώς το «The Irishman» είχε 26 εκατ. προβολές την πρώτη εβδομάδα που έγινε διαθέσιμο στο Netflix.

Ο αριθμός αυτός μπορεί να μην είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί για παραγωγή του Netflix, αλλά γίνεται πολύ πιο εντυπωσιακός αν σκεφτούμε ότι το «The Irishman» προβλήθηκε και στους κινηματογράφους, πριν ξεκινήσει να προβάλλεται στην πλατφόρμα!

Το Netflix δεν μπορεί να μετρήσει πόσα άτομα είδαν την ταινία αλλά πόσοι λογαριασμοί, επομένως οι προβολές αυτές αναφέρονται στα accounts που είδαν την ταινία. Για να καταμετρηθεί μία προβολή, θα πρέπει να έχει «τρέξει» τουλάχιστον το 70% του περιεχομένου. Δεδομένου ότι το «The Irishman» διαρκεί περίπου 3 ώρες και 30 λεπτά, κάποιος θα πρέπει να είδε τουλάχιστον 2,5 ώρες από την ταινία για να «πιαστεί» η προβολή του. Καθόλου άσχημα!

Ωστόσο πρωτιά προβολών στην πλατφόρμα συνεχίζει να έχει το Bird Box. Η ταινία με πρωταγωνίστρια τη Sandra Bullock είχε συγκεντρώσει 35 εκατομμύρια προβολές σε 7 ημέρες και 80 εκατομμύρια σε έναν μήνα! 

Μπορεί το «The Irishman» να μη ξεπέρασε το ρεκόρ, ωστόσο η ταινία έχει αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές και έχει υψηλές βλέψεις για βραβεία. Κάτι τέτοιο ενισχύει σημαντικά την εικόνα του Netflix - ειδικά με το διπλό αντίπαλο δέος (βλέπε Disney+ και το Apple TV+) να μπαίνει στην αγορά πολύ επιθετικά!