Το Netflix ετοιμάζει ταινία με τον δημοφιλή ιαπωνικό χαρακτήρα Ultraman

Περίληψη: Ο Ultraman μπορεί να μην είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο, αλλά το Netflix φιλοδοξεί να το αλλάξει αυτό. Η streaming υπηρεσία ετοιμάζει ταινία βασισμένη στον γιαπωνέζικο χαρακτήρα.

Μία νέα συνεργασία με την εταιρία Tsuburaya Productions  ανακοίνωσε το Netflix. Στόχος της είναι η δημιουργία μίας ταινίας γύρω από τον Ultraman. Ο Ultraman είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής χαρακτήρας σούπερ ήρωα στην Ιαπωνία, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην τηλεόραση το 1966. Το Netflix φιλοδοξεί μέσα από αυτό το project να κάνει γνωστό τον υπερήρωα σε όλο τον κόσμο.

Ο Ultraman, στην πρώτη του μορφή, ήταν ένας εξωγήινος που έφτασε στη Γη για να κυνηγήσει το διαστημικό τέρας Bemular και έκτοτε προστατεύει τον πλανήτη από διάφορες απειλές. Όταν δεν πολεμά τέρατα, ο Ultraman παίρνει ανθρώπινη μορφή. Στην ταινία του Netflix, όμως, θα δούμε αρκετές προσαρμογές επάνω στην πρωτότυπη «συνταγή».

Η επερχόμενη ταινία Ultraman από το Netflix θα αφήσει πίσω της το live action format και θα είναι CG animated. Μία ακόμα διαφορά θα υπάρχει και στον κεντρικό χαρακτήρα. Αυτός θα είναι ο Ken Sato ο οποίος επιστρέφει στην πατρίδα του για να γίνει ο νέος Ultraman. Μόνο που πέρα από υπερηρωικά προβλήματα, ο Ultraman θα αντιμετωπίσει και ζητήματα πατρότητας. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα λείπουν η δράση και οι μάχες με μεγάλα τέρατα για την προστασία της Γης φυσικά.

Η CG ταινία Ultraman από το Netflix θα σκηνοθετηθεί από τους Shannon Tindle και John Aoshima. Ο πρώτος είναι γνωστός για τη δουλειά του στις ταινίες Kubo and the Two Strings και Coraline, ενώ ο John Aoshima έχει στο παρελθόν σκηνοθετήσει πολλά επεισόδια της σειράς κινουμένων σχεδίων Gravity Falls. Για την Tsuburaya Productions αυτή θα είναι η πρώτη φορά που προσπαθεί να προσεγγίσει ένα διεθνές κοινό, κάτι που σίγουρα είναι εφικτό αν αναλογιστεί κανείς πως το Netflix έχει περισσότερους από 200 εκατομμύρια συνδρομητές. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό κάποιο μέλος του cast, ούτε ξέρουμε πότε θα κυκλοφορήσει η ταινία.

Από την πρώτη του εμφάνιση στην τηλεόραση το 1966 μέχρι σήμερα, ο Ultraman έχει μεταφερθεί σε πολλά ακόμα μέσα. Τα τελευταία 55 χρόνια έχουν κυκλοφορήσει ταινίες, manga, κόμικς, βιβλία και video games στο σύμπαν του Ultraman. Ακόμα και το Netflix προβάλει ήδη περιεχόμενο Ultraman, καθώς έχει δημιουργήσει μία σειρα κινουμένων σχεδίων με τον χαρακτήρα. Η ταινία Ultraman, όμως, είναι μία ευκαιρία για τον Ιάπωνα σούπερ ήρωα να γίνει γνωστότερος σε ένα μεγαλύτερο κοινό.