Οι καλύτεροι δίσκοι που ακούσαμε το τελευταίο διάστημα!

Περίληψη: Τελευταία γίνεται ένας ευχάριστος χαμός από νέες μουσικές κυκλοφορίες– από ηχηρές επιστροφές μέχρι πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες. Δες ποιες ξεχωρίζουμε!

Το 2022 είναι γεμάτο από πολυαναμενόμενες και άκρως ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες από νέους καλλιτέχνες, αλλά και από μεγάλες αγάπες των απανταχού μουσικόφιλων. Μάλιστα, βρισκόμαστε ακόμη στα μισά της χρονιάς και αυτό αφήνει πολλές υποσχέσεις!

Η αλήθεια είναι ότι μέσα στο προηγούμενο διάστημα κυκλοφόρησαν δυνατά album, τα οποία έχουν κολλήσει στα ηχεία μας. Από το Skinty Fia των Fontaines DC μέχρι το νέο δισκογραφικό βήμα του Harry Styles και το Dance Fever των Florence + the Machine!

Ας ρίξουμε λοιπόν, μια ακρόαση σε κάποια από τα σημαντικότερα album που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα!

Fontaines DC – Skinty Fia

Video Duration
4:04

Οι Ιρλανδοί αποτελούν μια από τις νέες μεγάλες αγάπες του ελληνικού κοινού και φέτος επέστρεψαν με τον τρίτο τους δίσκο. Έναν φόρο τιμής στην πατρίδα τους, αλλά και στις ποιητικές τους επιρροές. Το Skinty Fia είναι ένα album με όλη τη σημασία της λέξης. Έχει αρχή, μέση και τέλος, ήρεμες στιγμές, ξεσπάσματα και ακούμε μια μπάντα σε μεγάλα κέφια. Τα εικαστικά του είναι καταπληκτικά, όπως και η συσκευασία των βινυλίων. Αν σου αρέσει ο κιθαριστικός ήχος από τη Βρετανία, τότε, επένδυσε στους πιτσιρικάδες από το Δουβλίνο και θα με θυμηθείς!

Harry Styles – Harry’s House

Η πορεία του Harry Styles είναι άξια θαυμασμού. Κατάφερε να ξεπεράσει το γεγονός ότι προέρχεται από ένα εκ των πιο επιτυχημένων pop συγκροτημάτων όλων των εποχών (One Direction) και να δώσει στο κοινό albums που ακούγονται ευχάριστα ακόμη και αν δεν είσαι fan του ιδιώματος. Ο τρίτος του δίσκος με τίτλο Harry’s House φαίνεται πως αποτελεί έναν φόρο τιμής στην Bedroom Pop -ίσως από εκεί να προκύπτει και η ονομασία του-, χωρίς να χάνει επαφή με την προηγούμενη ολοκληρωμένη δουλειά του (Fine Line).  Εκτός από το hit, As It Was, μας δίνει 12 ακόμη pop διαμάντια που δένουν υπέροχα μεταξύ τους και δημιουργούν ένα feel – good κλίμα που είναι ό,τι πρέπει για να μπεις σε καλοκαιρινό mood!

Florence + the Machine – Dance Fever

new-music-releases-01

 

Ποιος μπορεί να ξεπεράσει τη μαγευτική εμφάνιση της Florence στην Ελλάδα; Η καλλιτέχνιδα από το Λονδίνο και το group που την πλαισιώνει, μας έδωσαν πριν από λίγες μέρες ένα album που έρχεται για να μας θυμίσει όλους τους λόγους που αγαπάμε τη μουσική τους. Σίγουρα δεν θα ακούσεις κάτι νέο σε σχέση με τις προηγούμενες δουλειές τους, όμως, το Dance Fever είναι ακόμη ένα εξαιρετικό κεφάλαιο στη δισκογραφία τους.

Arcade Fire – WE

Ο τίτλος τα λέει όλα. Οι Καναδοί indie darlings κατέγραψαν εξαιρετικά την σύγχρονη πραγματικότητα, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια. Εσωστρεφής δίσκος που θα σε κάνει να σκεφτείς και να χορέψεις -ναι, γίνεται αυτό! Οι Arcade Fire βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα και είμαι σίγουρος ότι οι fans της μπάντας θα απολαύσουν το WE και ας μην είναι ένα νέο Funeral!

The Black Keys - Dropout Boogie

Το δίδυμο απ΄το Ohio κάνει αυτό που γνωρίζει καλύτερα. Παίζει το rock/blues υβρίδιο που τους μετέτρεψε σε superstars, με απόλυτη αφοσίωση. Το Dropout Boogie έχει μια καταπληκτική oldschool παραγωγή, με κομμάτια όπως το It Ain’t Over, το Wild Child και το (μάλλον ειρωνικό) For the Love For Money να ξεχωρίζουν! Οι Black Keys ακούγονται ελεύθεροι, χαλαροί και χαρούμενοι που βρίσκονται στο στούντιο μαζί, δημιουργώντας ήχους από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον!

Kendrick Lamar - Mr. Morale & the Big Steppers

new-music-releases-02

 

Και να που βρισκόμαστε με ένα νέο album από τον Kendrick Lamar. Το Mr. Morale & the Big Steppers είναι ένα έργο τέχνης που αξίζει να ακούσεις αρκετές φορές και με μεγάλη προσοχή. Η διάθεση του καλλιτέχνη από τo Compton της California είναι να πειραματιστεί και όχι απαραίτητα να hit-άρει. Εκφράζει καλλιτεχνικά τον εαυτό του και προχωρά με σταθερά βήματα. Θα ακούσεις στιλάτα κομμάτια όπως το Silent Hill για παράδειγμα, αλλά και δύσκολα τραγούδια όπως το συγκλονιστικό We Cry Together. Οι πραγματικοί λάτρεις του hip-hop θα το λατρέψουν. Πιθανότατα στο μέλλον να μιλάμε για ένα classic όταν αναφερόμαστε σε αυτόν τον δίσκο.

Για ακόμα περισσότερα μουσικά νέα, μείνε συντονισμένος -που αλλού;- στο Public Blog!