Πλησιάζει η πρώτη Πανελλήνια Διαγωνιστική Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα τη μουσική!

Περίληψη: Η 1η Πανελλήνια Διαγωνιστική Έκθεση Φωτογραφίας πλησιάζει. Φωτογραφία και μουσική ενώνονται για ένα τριήμερο στον Κεραμεικό και μπορείς κι εσύ να πάρεις μέρος!

Μία σημαντική συνάντηση τεχνών έρχεται στον Κεραμεικό σε λίγες μέρες! Από τις 28 μέχρι τις 30 Μαρτίου διοργανώνεται από το Calderone η πρώτη Πανελλήνια Διαγωνιστική Έκθεση Φωτογραφίας, η οποία έχει ως θέμα τη μουσική! Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του κέντρου καλλιτεχνικής έρευνας και δημιουργίας Calderone (Μελενίκου 31, Αθήνα) σε συνεργασία με τους Fujifilm Hellas, Agopian, Geramas, Πικόπουλος, και το καλύτερο είναι πως όλοι μπορούν να πάρουν μέρος!

Η συμμετοχή είναι ανοιχτή σε όλους

Δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας ή να έχεις πανάκριβο εξοπλισμό για να εκθέσεις κι εσύ την δική σου αγαπημένη φωτογραφία με θέμα τη μουσική! Όλοι δεν έχουμε βγάλει το κινητό μας για να απαθανατίσουμε τις καλύτερες στιγμές από συναυλίες που έχουμε πάει άλλωστε; Αυτές οι στιγμές, από συναυλίες, φεστιβάλ, μουσικές εκδηλώσεις, DJ sets, live γνωστών και άγνωστων συγκροτημάτων, performances από μουσικούς του δρόμου, ή οποιαδήποτε παρεμφερή δραστηριότητα έχει σκοπό να αναδείξει η έκθεση. Δεν έχει σημασία πώς έχεις τραβήξει τη φωτογραφία, με κινητό, αναλογική φωτογραφική μηχανή, DLSR ή mirrorless. Ανεξαρτήτως τρόπου λήψης, μπορείς να υποβάλεις τη φωτογραφία σου προς έκθεση! Η πρόσκληση του Calderone είναι ανοιχτή σε όλους!

Πώς μπορείς να πάρεις μέρος

Η προθεσμία υποβολής είναι η 15η Μαρτίου 2024. Μπορείς να στείλεις έως 10 φωτογραφίες με θέμα τη μουσική, οι οποίες πρέπει να έχουν ανάλυση 300dpi και τουλάχιστον 3.000 pixel (στην μεγαλύτερη πλευρά τους). Δώσε προσοχή στις αναλυτικές πληροφορίες υποβολής που έχει ανακοινώσει το Calderone για να στείλεις σωστά τα αρχεία. Αν οι φωτογραφίες που στείλεις επιλεγούν προς έκθεση, θα πρέπει να καταβληθεί το ποσό της συμμετοχής (50€) και έπειτα η διοργάνωση θα αναλάβει την εκτύπωσή τους σε χαρτί τυπογραφίας VELVET 350γρ. διαστάσεων 32×47 εκ. και την προβολή/στήσιμό τους στην έκθεση.

Η κριτική επιτροπή και τα μεγάλα δώρα

Η έκθεση είναι διαγωνιστική άρα θα υπάρξει ανάδειξη νικητών και θα δοθούν δώρα στους φωτογράφους που θα ξεχωρίσουν. Τους μεγάλους νικητές θα επιλέξουν τόσο η κριτική επιτροπή όσο και το κοινό! Τα μέλη της επιτροπής της 1ης Πανελλήνιας Διαγωνιστικής Έκθεσης Φωτογραφίας είναι οι:

  • Θωμάς Δασκαλάκης, φωτορεπόρτερ, μέλος του πρακτορείου NDP
  • Chris Kissadjekian, φωτορεπόρτερ, δημοσιογράφος
  • Iπποκράτης Ναυρίδης, φωτογράφος-φωτορεπόρτερ, μέλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος και του ΦΟΙΒΟΥ
  • Η αγαπημένη ερμηνεύτρια Νατάσα Μποφίλιου

Συνολικά θα επιλεγούν 5 σειρές φωτογραφιών από την επιτροπή και το κοινό, με τους νικητές να διεκδικούν τα παρακάτω 5 μεγάλα δώρα:

  • 2× Υποτροφία αξίας 75 ευρώ από τη Fujifilm Hellas για το masterclass (Music/Concert/Live Performance) στο Calderone
  • Αναλογική φωτογραφική μηχανή Nikkormat FTN με φακό Nikkor-H 50mm f/2
  • Photo/Video Monopod
  • Δωροεπιταγή 150€

Ακόμα και αν δεν είσαι μεταξύ των νικητών όμως, δεν θα φύγεις από την εκδήλωση με άδεια χέρια καθώς όλα τα έργα που θα εκτεθούν θα επιστραφούν στους δημιουργούς τους μετά το τέλος της έκθεσης. Οπότε θα παραλάβεις τις αγαπημένες σου φωτογραφίες σε εξαιρετική ποιότητα εκτύπωσης για να τις εκθέτεις για πάντα όπως εσύ θες από εκεί και έπειτα!

Ακόμα κι αν δεν πάρεις μέρος, αξίζει να πας!

Δεν χρειάζεται να είσαι μεταξύ των διαγωνιζομένων για να επισκεφθείς την 1η Πανελλήνια Διαγωνιστική Έκθεση Φωτογραφίας. Η έκθεση θα λειτουργεί το τριήμερο 28-30 Μαρτίου, από τις 18:00 έως τις 22:00, και η είσοδος είναι ελεύθερη. Άρα μόλις προστέθηκε η πρώτη ενδιαφέρουσα εκδήλωση στην ατζέντα με τα δωρεάν events της τελευταίας εβδομάδας του Μαρτίου!

Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται αντίστοιχη έκθεση/διαγωνισμός στη χώρα μας, οπότε δεν γίνεται να τη χάσεις, είτε ως θεατής είτε ως διαγωνιζόμενος. Μην ξεχνάς πως ακόμα και ως μέλος του κοινού θα έχεις ενεργό ρόλο στην έκθεση καθώς θα βοηθήσεις στην ανάδειξη των νικητών! Στο χώρο της έκθεσης θα μπορείς να πάρεις και να συμπληρώσεις την ειδική φόρμα ψηφοφορίας για να αναδείξεις τις δικές σου αγαπημένες φωτογραφίες από όσες θα δεις να εκτίθενται.

Είτε αγαπάς τη φωτογραφία και θες να αναδείξεις τις δημιουργίες σου είτε απλά θες να επισκεφθείς μία ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική δράση, επιβάλλεται να βάλεις την 1η Πανελλήνια Διαγωνιστική Έκθεση Φωτογραφίας στο πρόγραμμά σου. Μουσική και φωτογραφία γίνονται ένα, σε μία έκθεση που για πρώτη φορά θα δούμε στη χώρα μας!