Δωρεάν events: Αποκριάτικες γιορτές, σινεμά & δράσεις για βιβλιόφιλους

Περίληψη: Οι εορτασμοί των Αποκριών κορυφώνονται και εμείς σου παρουσιάζουμε τα πιο διασκεδαστικά δωρεάν events για να ομορφύνεις την εβδομάδα σου!

Τελευταία εβδομάδα των Αποκριών και οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα κορυφώνονται. Παρελάσεις, συναυλίες, θεματικά πάρτι και εκδηλώσεις γίνονται σημείο συνάντησης για μικρούς και μεγάλους καρναβαλιστές. Όπως κάθε Δευτέρα, στην ατζέντα μας θα βρεις τα καλύτερα events με ελεύθερη είσοδο από το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού. Οπότε φόρα τη στολή σου, πάρε την παρέα σου και ετοιμάσου για μια εβδομάδα non-stop διασκέδασης. Τι λες; Πάμε να τα ανακαλύψουμε παρέα;

Καρναβαλικές εκδηλώσεις για όλους

Πριν πέσουν οι τίτλοι τέλους των φετινών Αποκριών την Κυριακή, ας δούμε μερικές από τις δωρεάν εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες μέρες. Η ξέφρενη αποκριάτικη γιορτή που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων σε 55 σημεία της πόλης συνεχίζεται. Μουσικοί περίπατοι, εργαστήρια για παιδιά και παραδοσιακά έθιμα απ' όλη την Ελλάδα γεμίζουν με χρώμα και κέφι της γειτονιές της πρωτεύουσας, ενώ την Κυριακή θα πέσει η αυλαία της αθηναϊκής Αποκριάς με μια φαντασμαγορική πομπή στην περιοχή του κέντρου.

dwrean-events-94-05

Οι Απόκριες είναι, ως γνωστόν, μία από τις αγαπημένες γιορτές των παιδιών και ο Δήμος Περιστερίου διοργανώνει αυτό το ΠΣΚ ένα θεαματικό πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων στον κλειστό χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου Περιστερίου. Παρελάσεις, κουκλοθέατρα, θεατρικές εκδηλώσεις, μασκαρέματα και άφθονα αποκριάτικα παιχνίδια υπόσχονται ένα αξέχαστο τριήμερο για παιδιά και γονείς που θέλουν να ζήσουν από κοντά τη μαγεία του καρναβαλιού!

Αυτή την Κυριακή, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος φοράει τα αποκριάτικά του και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια γιορτή μετά μουσικής που ξεχειλίζει από κέφι και φαντασία. Τα μουσικά σχήματα Bloco Swingueira και Jaguar Bombs αναλαμβάνουν να δώσουν το ρυθμό της ημέρας με rock 'n' roll, rockabilly, garage και surf μελωδίες μεταμορφώνοντας το Ξέφωτο του Πάρκου στο μεγαλύτερο αποκριάτικο πάρτι της πόλης!

dwrean-events-94-02

Δωρεάν events με εκθέσεις και δράσεις

Τα δωρεάν events της εβδομάδας δε σταματούν όμως στα αποκριάτικα δρώμενα. Με αφορμή τους εορτασμούς της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, ο χώρος τέχνης Imagine Visual Arts, παρουσιάζει την ατομική έκθεση της ζωγράφου Κατερίνας Δημητριάδου, με τίτλο «Femme». Με τεχνική που συνδυάζει πλούσια χρώματα και υφές με φύλλα από χρυσό ή ασήμι, η έκθεση αναδεικνύει την ομορφιά του γυναικείου σώματος αλλά και τον ψυχικό και συναισθηματικό χαρακτήρα κάθε γυναίκας.

Συνεχίζουμε με μια βόλτα στη γκαλερί Bernier/Eliades και την νέα έκθεση εικαστικών τεχνών του Martin Margiela. Τα έργα του διάσημου Βέλγου εικαστικού και σχεδιαστή μόδας θα παρουσιαστούν στους χώρους της γκαλερί, συστήνοντας το ελληνικό κοινό στην ανατρεπτική του τέχνη που συνδυάζει την πρωτοπορία με τον υπερρεαλισμό. Η υποβλητική πρακτική του Martin Margiela διατρέχει διάφορους τομείς όπως η ζωγραφική, η γλυπτική, οι εικαστικές εγκαταστάσεις, το κολλάζ και ο κινηματογράφος.

dwrean-events-94-04

Αυτή την Πέμπτη μια ξεχωριστή βραδιά περιμένει τους φίλους της κλασικής μουσικής. Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα διοργανώνουν εκδήλωση για την έκδοση του συλλεκτικού βιβλίου/album «Οpus Alexandrinum – Η μουσική των Ελλήνων της Αλεξάνδρειας», το οποίο εμπνέεται και βασίζεται στη μουσική παράδοση των Ελλήνων της Αλεξάνδρειας. Οι διακεκριμένοι σολίστ και συντελεστές της ηχογράφησης θα παρουσιάσουν έργα Ελλήνων συνθετών που κατάγονται από την Αλεξάνδρεια, αναδεικνύοντας τη συμβολή της πόλης στον ελληνικό πολιτισμό.

Έχεις όρεξη για movie night; Ελπίζουμε πως η απάντηση είναι ναι γιατί στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης μπορείς να απολαύσεις μία από τις σπουδαιότερες ρομαντικές κομεντί που γυρίστηκαν ποτέ! Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Αμερικανού Truman Capote, το HAU Movie Club παρουσιάζει την βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του Blake Edwards «Breakfast at Tiffany’s» με την Audrey Hepburn στον εμβληματικό ρόλο της εκκεντρικής Holly Golightly.

Video Duration
1:41

Κλείνουμε τις προτάσεις μας με ένα event αφιερωμένο σε όσους αγαπούν το καλό βιβλίο. Οι δωρεάν δράσεις που έρχονται τον Μάρτιο στο Athens Book Space  του Δήμου Αθηναίων έχουν άρωμα πολιτικής, οικολογίας και Ελλάδας. Άνθρωποι από το χώρο του βιβλίου και της τέχνης θα συνομιλήσουν με θέμα το έργο Ελλήνων και ξένων συγγραφέων στο Πάρκο Ελευθερίας, εκεί όπου έχει στηθεί ένα από τα πιο όμορφα hub βιβλιόφιλων στην Αθήνα. Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων θα βρεθούν αυτή την εβδομάδα τα βιβλία «Να τελειώνουμε με τον Εντύ Μπελγκέλ» του Eduard Louis, το «Το Ζαγόρι μου» της Πηνελόπης Ματσούκα και το παραμύθι της Άντζυ Κάντζου «Η σβούρα στις χώρες των χρωμάτων».

Καρναβαλικές - και όχι μόνο εκπλήξεις - περιμένουν λοιπόν αυτή την εβδομάδα εσένα και την παρέα σου για να ξεκουραστείς, να διασκεδάσεις και να καλωσορίσεις με την καλύτερη διάθεση τον ερχομό της άνοιξης. Μέχρι την επόμενη Δευτέρα που θα επανέλθουμε με ακόμη περισσότερα δωρεάν events και προτάσεις, σου ευχόμαστε να περάσεις υπέροχα!

Καλές Απόκριες και καλή Σαρακοστή!