Πήγαμε στο μεγάλο party των Röyksopp στην Πλατεία Νερού!

Περίληψη: MIKRO, Dub Inc, OMD, Tash Sultana, M83 και Röyksopp μας επιφύλασσαν μία εκρηκτική δεύτερη βραδιά στο Release Athens Festival X SNF Nostos!

Φέτος έχουμε τη χαρά να ζούμε το πιο «καυτό» συναυλιακό καλοκαίρι όλων των εποχών! Οι εγχώριοι διοργανωτές συναυλιών μας χαρίζουν βραδιές γεμάτες ποικιλία και έτσι μας επισκέπτονται ονόματα όπως είναι μεταξύ άλλων η Rosalia, οι Arctic Monkeys, η Tash Sultana, αλλά και οι Helloween.

Μέσα σε αυτή την όμορφη συγκυρία και με πολλή χαρά βιώνουμε μια πολύ δυνατή συνεργασία. αυτή μεταξύ του Release Athens Festival με το SNF Nostos του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μέχρι στιγμής μας έχει χαρίσει δυο υπέροχες βραδιές και περιμένουμε την τρίτη, η οποία έρχεται την Παρασκευή (23/6). Τότε θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ζωντανά κάποιους θρύλους του σκοτεινού ήχου, όπως η Siouxsie και οι Echo & the Bunnymen, αλλά και οι Interpol. Όλοι αυτοί, παρέα με το νέο media darling του post-punk που ακούει στο όνομα Viagra Boys (προλαβαίνεις να κλείσεις το εισιτήριό σου εδώ)!

Πριν κατηφορίσουμε όμως για ακόμη μια φορά προς την Πλατεία Νερού και το Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, ας ρίξουμε μια ματιά στα highlights της χθεσινής μέρας, που ήταν «καυτή», μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά!

MIKRO

Μπορεί να έπαιξαν για μόλις τριάντα λεπτά, όμως, οι MIKRO απέδειξαν για ακόμη μια φορά ότι είναι ένα κινητό party! Κατάφεραν να μας τραβήξουν από μπροστά από το stage της Πλατείας Νερού και να μας κάνουν να χορέψουμε αψηφώντας τις πρώτες ζέστες που ήρθαν για να μείνουν! Ένιωθες σαν να βλέπεις έναν καλό σου φίλο με τον οποίο είχατε χρόνια να τα πείτε και σου είχε λείψει! Η επιστροφή τους στα συναυλιακά δρώμενα έπειτα από περίπου 7 χρόνια απουσίας κρίνεται μέχρι στιγμής επιτυχημένη και σε αυτό βοηθούν πολύ τα δυνατά hits που έχουν στον κατάλογό τους! Ξεκινήσαμε τη συναυλιακή μας μέρα με καλά vibes και ενέργεια, όμως θα θέλαμε να ακούσουμε και το Mikro*tronik plasma! Τουλάχιστον κλείσαμε με ένα sing-along του Αυτή η Πόλη. Αναμένουμε με αγωνία την ανακοίνωση περισσότερων συναυλιών και, γιατί όχι, νέων κυκλοφοριών από τους electropop φίλους μας.

Dub Inc

O καιρός ήταν ιδανικός για το group από το Saint Etienne και η αλήθεια είναι πως απέδωσαν υπέροχα το υλικό τους μπροστά στον κόσμο που ήδη είχε αρχίσει να μαζεύεται στο Ξέφωτο και να συμμετέχει στις προσταγές της μπάντας για χορό! Τους παρακολουθήσαμε για λίγη ώρα, αν και θα θέλαμε να τους δούμε περισσότερο, όμως, πίσω στην Πλατεία Νερού είχαμε «ραντεβού» με τους OMD.

OMD

Οι Orchestral Manoeuvres in the Dark βγήκαν στο stage χαμογελαστοί και έτοιμοι να μας χαρίσουν ένα best-of set. O frontman του group, George Andrew McCluskey, ήταν απλά υπέροχος. Επικοινωνιακός και κεφάτος παρότι φαινόταν να υποφέρει από την Αθηναϊκή ζέστη -κάτι που ανέφερε και ο ίδιος γελώντας. Τα πρώτα hits έπεσαν στο τραπέζι από νωρίς, με το iconic synth pop classic Electricity να ξεσηκώνει τους fans και όχι μόνο! Ακούστηκαν επίσης τραγούδια όπως τα: History of Modern (Part 1), Joan Of Arc και Locomotion, με τον McCluskey να χορεύει και να παρακινεί το κοινό να τον ακολουθήσει.

Με λίγα λόγια τα feel good vibes συνεχίστηκαν στη σκηνή της Πλατείας Νερού, όπου τα υπέροχα visuals των OMD συμπλήρωναν υπέροχα τη σκηνική τους παρουσία. Έκλεισαν, όπως είναι φυσικό, με το αντιπολεμικό superhit Enola Gay, αποχαιρετώντας το ελληνικό κοινό στο οποίο μόλις είχαν χαρίσει μια πολύ όμορφη φεστιβαλική ανάμνηση!

Τα Διλήμματα

Όπως συμβαίνει σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ, έτσι και στη συγκεκριμένη περίπτωση, πρέπει να κάνεις τις επιλογές σου! Στο δίλημμα Tash Sultana ή M83, η μισή παρέα επέλεξε την Αυστραλή τραγουδοποιό και η υπόλοιπη τους Γάλλους dream poppers. Τελικά βγήκαμε όλοι κερδισμένοι!

Tash Sultana

Σε ένα από τα πιο όμορφα stages της πόλης, «έχτιζε» από το μηδέν τα τραγούδια της -όπως της αρέσει να κάνει- και «ταξίδεψε» το κοινό σε πολλά και διαφορετικά μουσικά μονοπάτια! Προφανώς, ακούστηκαν όλα τα hits, όπως το μαγευτικό Jungle ή το Pretty Lady, ενώ δεν ήταν λίγες οι στιγμές που η κατάσταση πήγε σε πιο γρήγορους και δυνατούς ρυθμούς. Έπαιξε κιθάρα, μπάσο, σαξόφωνο, τύμπανα και ό,τι άλλο έβρισκε μπροστά της. Για ένα μέρος του set τη συνόδευσαν κάποιοι ακόμη μουσικοί, όμως, από ένα σημείο κι έπειτα συνέχισε μόνη της. Μετά από αυτή την εξωκοσμική εμφάνιση δεν μπορούμε να καταλάβουμε αν η Tash Sultana είναι άνθρωπος ή εξωγήινος!

M83

Από τα highlights της φετινής καλοκαιρινής συναυλιακής σεζόν, μαζί με τη Rosalia και τους Helloween. Οι M83, έχοντας κυκλοφορήσει φέτος ίσως τον πιο «μυστικιστικό» τους δίσκο, μας επισκέφτηκαν με έναν σκοπό. Να μας παρουσιάσουν ένα πλήρες, ογκώδες και επικό show. Τα κατάφεραν. Οι Nicolas Fromageau και Anthony Gonzalez, μαζί με την εκλεκτή παρέα τους, ήδη από νωρίς και το Oceans Niagara κατέστησαν σαφές ότι δεν φεύγουν από το stage αν δεν μας απογειώσουν. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα visuals που έχουν δημιουργηθεί για το show τους αποτελούν από μόνα τους ένα αριστούργημα! Το τρομερό με την εμφάνισή τους είναι πως θα τη χαιρόμασταν το ίδιο ακόμη και αν δεν έπαιζαν hits όπως το τεράστιο Midnight City. Ωστόσο, στις πρώτες του νότες έγινε ένας μικρός χαμός. Υπέροχοι!

Röyksopp

Αυτή η μέρα θα μπορούσε να κλείσει μόνο με ένα set που θυμίζει after party και κάτι τέτοιο έκαναν οι Νορβηγοί φίλοι μας! Οι Röyksopp εμφανίστηκαν στη σκηνή με στολές, χορευτές και ένα δυνατό light show. Έπαιξαν κομμάτια από διάφορες στιγμές της καριέρας τους, έχοντας πειράξει αρκετά τη δομή και την ενορχήστρωσή τους με σκοπό να δώσουν έμφαση στα beats και τα μπάσα. Είτε σου αρέσει ο ήχος τους είτε όχι, η αλήθεια είναι πως αν ήθελες να χορέψεις σαν να μην υπάρχει αύριο μπορούσες να το κάνεις άνετα!