Rosalía & Central Cee στήνουν χορευτικό πάρτι στη σκηνή του Release

Περίληψη: Rosalía & Central Cee έρχονται στα stages του Release Athens X SNF Nostos και υπόσχονται ένα αξέχαστο πάρτι για όλους τους φίλους της μουσικής!

Το 2023 είναι με διαφορά η πιο hot συναυλιακή χρονιά των τελευταίων ετών. Μια ματιά στα ονόματα που έχουν ήδη ανακοινωθεί και θα βρεις δεκάδες σπουδαίους καλλιτέχνες, οι οποίοι το φετινό καλοκαίρι θα κάνουν στάση και στη χώρα μας. Φέτος, όλα τα βλέμματα θα στραφούν στην Πλατεία Νερού και το Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ. Tο Release Athens και το SNF Nostos του ΙΣΝ ενώνουν τις δυνάμεις τους και υπόσχονται τρεις μοναδικές φεστιβαλικές ημέρες στις 20, 21 και 23 Ιουνίου. Headliner του φετινού Release Athens Χ SNF Nostos, η μια και μοναδική Rosalía!

Την εμφάνιση της Rosalía θα πλαισιώσει το next big thing της hip-hop, ο Central Cee, η Tinashe, μια από τις πιο ξεχωριστές προσωπικότητες της R&B, και η Ayra Starr, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της μαύρης μουσικής. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα έχουμε ακόμη την ευκαιρία να ακούσουμε ζωντανά την IAMDDB, σε hip-hop, trap και neo soul ρυθμούς.

rosalia-central-cee-release-01

Rosalía: H νέα, μεγάλη pop star

Malamente, Despecha, Bizcochito, La Fama και πόσα ακόμα hits της Rosalía ακούγονται αυτή τη στιγμή δυνατά σε όλο τον κόσμο. Την Τρίτη 20 Ιουνίου, η Ισπανίδα superstar θα ανέβει στο stage της Πλατείας Νερού, στην πρώτη της εμφάνιση στην Ελλάδα. Πριν καν κλείσει τα τριάντα της χρόνια, η Rosalía κατάφερε να καθορίσει τη σύγχρονη pop και να βγάλει μερικούς απ’ τους πιο εμβληματικούς δίσκους της ισπανόφωνης σκηνής.

Γεννημένη στη Βαρκελώνη το Σεπτέμβριο του 1992, η Rosalía ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία την ενασχόλησή της με τη μουσική, κάνοντας τα πάντα με τους δικούς της ρυθμούς. Η αρχή έγινε όταν μπήκε στο φημισμένο μουσικό σχολείο Taller de Músics, σε ηλικία 16 ετών. Εκεί, ο ιδρυτής Lluís Cabrera, ανακάλυψε ένα μεγάλο ταλέντο: μια ασίγαστη μαθήτρια που έπαιζε ηλεκτρική κιθάρα και πιάνο, γνώριζε από τζαζ και μιλούσε σωστά αγγλικά. Εκείνη όμως αφοσιώθηκε στο φλαμένκο απ’ τη στιγμή που άκουσε για πρώτη φορά τα τραγούδια του Ισπανού θρύλου, Camarón. Το ίδιο έκανε και στο Escuela Superior de Música de Cataluña όπου συνέχισε τις σπουδές της. Εκεί εξελίχθηκε σε μια κορυφαία τραγουδίστρια του flamenco και πήρε το πτυχίο της με τις συνθέσεις της, οι οποίες στη συνέχεια έγιναν η βάση για τον δεύτερο προσωπικό της δίσκο με τίτλο El Mar Querer.

rosalia-central-cee-release-03

Ο δίσκος όχι μόνο σάρωσε τα Latin Grammys, αλλά έφερε την επανάσταση στην ισπανόφωνη μουσική και χάρισε στην Rosalía παγκόσμια αναγνώριση. Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακή. Ο επόμενος δίσκος της αποδείχθηκε ακόμα μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία και καλλιτεχνικός θρίαμβος. Το Motomami αποθεώθηκε από όλα τα σημαντικά μουσικά έντυπα και βρέθηκε δικαιωματικά στις κορυφαίες θέσεις κάθε σοβαρής λίστας με τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς. Τώρα, η Rosalía ετοιμάζεται να σαρώσει τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ του κόσμου, με headline εμφανίσεις στο Coachella, το Lollapalooza, το Primavera και το Rock Werchter, μεταξύ πολλών άλλων. Η εμφάνισή της στο Release Athens 2023 είναι απ’ αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις της εγχώριας συναυλιακής πραγματικότητας, αφού θα δούμε μια νέα superstar ακριβώς «τη στιγμή που συμβαίνει»!

Central Cee: Το next big thing του hip hop

Την ίδια ημέρα στο Ξέφωτο του Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον Central Cee, το πιο «καυτό» όνομα του βρετανικού hip hop σήμερα. Ο Cench, όπως τον φωνάζουν οι fans του, είναι ένας απ΄ τους πιο σημαντικούς πρεσβευτές της ιδιαίτερα ζωντανής σκηνής του drill στη Μεγάλη Βρετανία.

rosalia-central-cee-release-02

Αν και η επιτυχία του μοιάζει να ήρθε απ’ τη μια στιγμή στην άλλη, ο νεαρός rapper γράφει μουσική στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του και μέσα σε μια δεκαετία, με την κυκλοφορία μόλις δύο mixtapes, έχει ξεπεράσει τα 2 δις streams, κατακτώντας την κορυφή των UK Charts.

Αν και το drill γεννήθηκε στο περιθώριο της hip-hop σκηνής του Σικάγο, γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση στην Μεγάλη Βρετανία και ο Central Cee είναι ένας απ’ τους ελάχιστους rappers που έχει απήχηση και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Η sold-out εμφάνισή του στη Νέα Υόρκη τον περασμένο μήνα, αποθεώθηκε απ’ το πάντα απαιτητικό New Yorker και επιβεβαίωσε πως ο Cench είναι αυτή τη στιγμή ένας απ’ τους ξεχωριστούς hip-hop καλλιτέχνες στον κόσμο.

Μέσα στο 2023, θα πραγματοποιήσει μια μεγάλη περιοδεία με εμφανίσεις σε όλα τα σημαντικά φεστιβάλ της Ευρώπης (Primavera Sound, Reading, Glastonbury) και ανυπομονούμε να απολαύσουμε από κοντά ένα απ’ τα μεγαλύτερα ταλέντα του hip-hop αυτή τη στιγμή.

Release Athens: Making memories together!

Το πάρτι που θα στήσουν τον Ιούνιο Rosalia και Central Cee, είναι μόλις ένα μέρος του Release Athens 2023. Πάνω από 40 μεγάλοι καλλιτέχνες θα βρεθούν στα stages του φεστιβάλ. Από την αειθαλή Siouxsie έως τους θρυλικούς Wu Tang Clan, και τους αγαπημένους του ελληνικού κοινού Arctic Monkeys, το φετινό Release έχει απ' όλα! Φρόντισε λοιπόν να κλείσεις από νωρίς τα εισιτήριά σου γιατί ποτέ δε ξέρεις ποιο θα είναι το επόμενο live που θα γίνει sold out!