Star Wars Day 2020 / May the 4th be with you!

Περίληψη: 4 Μαΐου ή αλλιώς May the Fourth, δηλαδή Star Wars Day! Δες μερικές fun δραστηριότητες για να αφιερώσεις μια ολόκληρη ημέρα στον Πόλεμο των Άστρων!

Όταν πίσω στο 1977 ο Harrison Ford ετοιμαζόταν να πάρει τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο στο Star Wars, αυτόν που θα έθετε την καριέρα του σε τροχιά επιτυχίας, o George Lucas του έκανε μια ερώτηση για να σπάσει τον πάγο: «Να πετάς ξέρεις;». «Να πετάω, ναι» απάντησε ο πάντα ετοιμόλογος Ford. «Να προσγειώνομαι, όχι».

Το Star Wars το αγαπάμε όπως και να έχει, αλλά σήμερα, 4 Μαΐου, το αγαπάμε λίγο περισσότερο. Αν αναρωτιέσαι γιατί, αυτό συμβαίνει επειδή η 4η Μαΐου έχει ανακηρυχθεί σε ανεπίσημη Παγκόσμια Ημέρα Star Wars. Η ημερομηνία δεν είναι τυχαία, καθώς το όνομά της προέκυψε από λογοπαίγνιο της γνωστής ατάκας «May the Force be with you». To «May the Force» έγινε… May the Fourth και έτσι γεννήθηκε η Star Wars Day.

Το May the Fourth ξεκίνησε οργανικά, από τους fans της σειράς ταινιών του Lucas, οι οποίοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία ημέρα για το αγαπημένο τους κινηματογραφικό σύμπαν. Δεν ξεκίνησε ούτε από τη Lucasfilm ούτε από κάποιον άλλο δημιουργό αλλά έφτασε πλέον αναγνωρίζεται και να εορτάζεται από όλους τους φορείς, τόσο επίσημους όσο και ανεπίσημους. Μέρα που είναι, λοιπόν, πρέπει να την γιορτάσεις κι εσύ! Και σου έχουμε μερικές ιδέες για να το κάνεις όσο πιο διασκεδαστικά γίνεται.

Για αρχή, χρειάζεται σίγουρα ένα rewatch της αγαπημένης σου τριλογίας ή έστω της αγαπημένης σου ταινίας. Ιδανικά θα σου προτείναμε να ξαναδείς όλες τις ταινίες - αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν σου φτάνει μια μέρα... Ένας ακόμα διασκεδαστικός τρόπος να περάσεις τη Star Wars Day είναι το gaming. Βάλε στο PS4 το Battlefront II και πάρε μέρος κι εσύ στη μάχη!

Για την ημέρα Star Wars μπορείς επίσης να βγάλεις και τη δημιουργική σου πλευρά στην επιφάνεια. Συναρμολόγησε το LEGO σετ First Order Heavy Scout Walker ή φτιάξε πεντανόστιμα pancakes στο σχήμα του Yoda (αν και θα προτιμούσαμε baby Yoda, για να λέμε και την αλήθεια). Βάλε και τα μικρά παιδιά στον κόσμο του Star Wars με παιχνίδια, βιβλία και κόμικς του διάσημου franchise. Και, για κλείσιμο, βάλε το soundtrack του Star Wars: The Rise Of Skywalker να παίζει για να δημιουργήσεις ατμόσφαιρα Πολέμου των Άστρων.

Έτοιμο το πρόγραμμα όλη της ημέρας - ή και δύο-τριών ημερών ακόμα αν αποφασίσεις να κάνεις movie marathon. May the Force be with you!