Θερινό σινεμά: Αυτή την εβδομάδα μη χάσεις «Το τέλειο αφεντικό»

Περίληψη: Η κωμωδία του Fernando León de Aranoa «Το τέλειο αφεντικό» παίζει σε ένα θερινό σινεμά δίπλα σου και είναι η ταινία που ξεχωρίζει αυτές τις ημέρες.

Η θερμοκρασία στην πόλη χτυπάει κόκκινο. Τι κάνεις λοιπόν; Η ενδεδειγμένη λύση είναι μία εξόρμηση στην κοντινότερη παραλία. Μέσα στην εβδομάδα όμως κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα εύκολο. Οπότε, πώς θα την «παλέψεις»; Η δική μας πρόταση είναι ο δροσερός κήπος ενός θερινού σινεμά! Οι καλοκαιρινές προβολές στα θερινά σινεμά προσφέρουν κάθε χρόνο την ευκαιρία για ένα ευχάριστο διάλειμμα από τους ρυθμούς της καθημερινότητας και γι’ αυτό κι εμείς είμαστε εδώ για να επιλέξουμε κάθε εβδομάδα την πιο ενδιαφέρουσα ταινία. Αυτές τις ημέρες έχουμε κάτι πιο ανάλαφρο και καυστικό να σου προτείνουμε σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Η πρότασή μας για τις επόμενες ημέρες είναι η σατιρική κωμωδία του Fernando León de Aranoa «Το τέλειο αφεντικό».

Που θα δεις «Το τέλειο αφεντικό»

Οι επιλογές σου για να δεις αυτή την εβδομάδα «Το τέλειο αφεντικό» είναι πάρα πολλές. 10 διαφορετικά θερινά σινεμά της Αττικής παίζουν αυτές τις ημέρες την ταινία, οπότε κάποιο θα βρίσκεται σίγουρα κοντά σου. Αν είσαι στο κέντρο της Αθήνας, μπορείς να δεις την ταινία του Fernando León de Aranoa στην Αίγλη Ζαππείου, με δύο προβολές καθημερινά. Στα Άνω Πατήσια η ταινία προβάλλεται στο Σινέ Λιλά, ενώ μπορείς να την δεις και στην Κυψέλη, στον θερινό κινηματογράφο Στέλλα.

Video Duration
1:51

Ανηφορίζοντας από το κέντρο, μπορείς να κάνεις μια στάση στους Αμπελόκηπους. Ο θερινός κινηματογράφος Κάρμεν σε περιμένει κι αυτός με καθημερινές προβολές. Επόμενος σταθμός η Φιλοθέη όπου το ιστορικό Cine Φιλοθέη θα προβάλει μέχρι και την Τετάρτη 22/6 «Το τέλειο αφεντικό». Οι επιλογές σου στα βόρεια προάστια της Αθήνας δεν σταματούν εδώ. Η πολυβραβευμένη ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί ο Javier Bardem παίζεται επίσης στο Σινέ Μαργαρίτα του Χαλανδρίου και στο θερινό Μπομπονιέρα της Κηφισιάς.

Αν πάλι κινείσαι στην αντίθετη κατεύθυνση, στα νότια προάστια της Αθήνας, έχεις κι εκεί δύο επιλογές προβολής. Πρώτη από αυτές ο Δημοτικός Κινηματογράφος Δάφνη, που θα παίξει την ταινία Δευτέρα και Τετάρτη. Προβολές όλες τις μέρες μέχρι την Τετάρτη θα βρεις στην Αργυρούπολη και το Cine Αλόμα. Ακόμα και εκτός των στενών ορίων της Αθήνας μπορείς να βρεις την ταινία της εβδομάδας και συγκεκριμένα στο Cine Mariel στο Πόρτο Ράφτη.

«Το τέλειο αφεντικό» – Λίγα λόγια για την ταινία

Παίζεται σε πολλά θερινά σινεμά λοιπόν η ταινία που σου προτείνουμε αυτή την εβδομάδα, γιατί όμως να πας να τη δεις; Ας ξεκινήσουμε μιλώντας λίγο γενικά για το σενάριο της ταινίας. «Το τέλειο Αφεντικό» είναι η ιστορία του Blanco, ενός ιδιοκτήτη εργοστασίου. Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από ένα βραβείο που διεκδικεί η επιχείρησή του. Για να μπορέσει να το λάβει θα πρέπει το εργοστάσιό του να περάσει από επιθεώρηση και έτσι ο ίδιος θα πρέπει να φροντίσει όλα να είναι τέλεια την ημέρα της επίσκεψης της επιτροπής επιλογής. Πολλές καταστάσεις απειλούν τη βράβευση της επιχείρησης όμως και έτσι ο φαινομενικά καλοπροαίρετος Blanco παρεμβαίνει στα προσωπικά ζητήματα των υπαλλήλων του και προσπαθεί να τους χειραγωγήσει έτσι ώστε να κερδίσει το βραβείο η επιχείρησή του.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκουμε τον Javier Bardem, στον οποίο ταιριάζει «γάντι» αυτός ο κωμικός ρόλος. Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ισπανός ηθοποιός συνεργάζεται ξανά με τον σκηνοθέτη Fernando León de Aranoa, 20 χρόνια μετά την ταινία «Δευτέρες με λιακάδα» και το αποτέλεσμα είναι για ακόμα μία φορά εξαιρετικό. Με «όχημα» την κωμωδία, ο Fernando León de Aranoa καυτηριάζει με πανέξυπνο τρόπο την ισπανική κοινωνία, την πολιτική σκηνή, τον συγκεκαλυμμένο ρατσισμό αλλά και την αδίστακτη πραγματικότητα που δημιουργεί ο καπιταλισμός.

«Το τέλειο αφεντικό» έρχεται και με εξαιρετικές περγαμηνές. Στα 36α Goya Awards έσπασε όλα τα ρεκόρ καθώς ήταν υποψήφια σε 20 (!) κατηγορίες κερδίζοντας τελικά σε 6 από αυτές, μεταξύ των οποίων το βραβείο για την καλύτερη ταινία της χρονιάς και το βραβείο Α’ ανδρικού ρόλου. Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, αυτή την εβδομάδα αξίζει να πας θερινό σινεμά και να δεις «Το τέλειο αφεντικό»!