The Wheel of Time: Επιτέλους τέλος στην αναμονή!

Περίληψη: Η πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης σειράς ανακοινώθηκε και είναι πολύ κοντά μας! Αν είσαι κι εσύ από τους φανατικούς των βιβλίων, ο χρόνος γαρ εγγύς!

Η Amazon ουδέποτε έκρυψε το γεγονός πως ψάχνει εναγωνίως για το επόμενο “blockbuster series”, το επόμενο “Game of Thrones”, αν θες. Βέβαια, όλοι γνωρίζουμε πως το “τηλεοπτικό-κινηματογραφικό” παρακλάδι της εταιρείας του Jeff Bezos έχει ήδη εξασφαλίσει τα δικαιώματα για ένα spinoff του Lord of the Rings, επομένως όλοι είχαν στραμμένα τα “ραντάρ” τους προς αυτή την κατεύθυνση, πιστεύοντας – λογικά – πως αυτό θα ήταν το “βαρύ πυροβολικό” του Amazon Prime Video. Κι όμως, η Amazon μας ξάφνιασε όταν ανακοίνωσε πως έχει πάρει τα δικαιώματα για άλλη μια επική σειρά βιβλίων: το “The Wheel of Time” (“Τροχός του Χρόνου”) του Robert Jordan.

Πρόκειται για μια μεγάλη σειρά βιβλίων, η οποία ξεκίνησε το 1990 με το “The Eye of the World” και, ευτυχώς, παρά το θάνατο του Robert Jordan το 2007, ο συγγραφέας Brandon Sanderson ανέλαβε να ολοκληρώσει τη σειρά, μέσα από σημειώσεις που είχε αφήσει ο Jordan, κάτι που έκανε το 2014. Η σειρά είναι εκτενέστατη, περιλαμβάνει 15 (μεγάλα) βιβλία και… είναι ολοκληρωμένη (και ναι, αυτό ήταν “μπηχτή” για το Game of Thrones). Επομένως, δεν τίθεται ζήτημα για το “τι θα γίνει μετά” ή “ποιος θα πεθάνει στην επόμενη σεζόν”.

Αφού διάβασες μέχρι εδώ, λοιπόν, η σειρά ξεκινά να προβάλλεται στις 19 Νοεμβρίου. Φέτος. Σε 2 μήνες και κάτι ψιλά.

Τώρα που ηρέμησες λίγο, δες και το trailer για να ξαναφουντώσεις:

Video Duration
2:20

Όπως μπορείς να δεις, στον κεντρικό ρόλο βρίσκουμε την εκπληκτική Rosamund Pike. Αν δεν ξέρεις τι παίζει με τη σειρά (βιβλίων ή τηλεοπτική), απλά θα πούμε εν (μεγάλη) συντομία πως ο κόσμος του Wheel of Time είναι ο τυπικός fantasy κόσμος με μαγεία, τέρατα και ήρωες με σπαθιά, με μόνη διαφορά το ότι, αντί για τον “καλό γέρο μάγο με τη γενειάδα” έχεις (κυρίως) γυναίκες. Επομένως, αντί για τον Gandalf, τώρα έχουμε τη Rosamund Pike. Χωρίς μούσι.

Η πρώτη σεζόν θα έχει οκτώ (8) επεισόδια, ενώ ήδη γυρίζεται και η δεύτερη σεζόν, με άλλα τόσα. Μέχρις στιγμής γνωρίζουμε τους τίτλους των πρώτων 6 επεισοδίων, οι οποίοι είναι, εν σειρά: "Leavetaking", "Shadow's Waiting”, "A Place of Safety", "The Dragon Reborn", "Blood Calls Blood", "The Flame of Tar Valon", ενώ τα δύο τελευταία παραμένουν μυστήριο. Τα τρία πρώτα επεισόδια θα “βγουν” την ίδια μέρα, στις 19 Νοεμβρίου, το 4ο στις 26 του ιδίου μηνός, το 5ο στις 3 Δεκεμβρίου, ενώ το 6ο στις 10 Δεκεμβρίου. Για τα υπόλοιπα, δεν έχουμε πληροφορίες.

Μετά από όλα αυτά, το αν θα γίνει τρελή επιτυχία το “Wheel of Time” εξαρτάται από την απόδοση της ιστορίας στον φακό. Πραγματικά ελπίζουμε να το έχουν πετύχει!