Ξεκίνησαν οι «Αθηνοπεριπέτειες» με τη Publicista Σοφία Αλεξίου!

Περίληψη: Η Σοφία Αλεξίου σε συνεργασία με τα Public και την Playmobil ξεκίνησε μια φανταστική σειρά διαδραστικών δράσεων για παιδιά! Τι έγινε στην πρώτη συνάντηση;

Γειά σας παιδιά, γονείς και ανήσυχα πνεύματα! Είμαι η Σοφία Αλεξίου και σαν αεικίνητη συγγραφέας/μπλόγκερ/publicistas/μαμά πέρα από το να γράφω τις νέες περιπέτειες της Έλλης και του Ερμή που ταξιδεύουν στην Ελλάδα από άκρη σε άκρη, την πρώτη Κυριακή του Μαΐου εγκαινίασα παρέα με ένα φοβερό αρχαιολόγο τις συναρπαστικές κι ανεπανάληπτες Αθηνοπεριπέτειές μας!

Πρόκειται για μία ολοκαίνουργια εκπαιδευτική δράση στην οποία έχουμε παρέα τον ταξιδιωτικό οδηγό «Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα» από τις εκδόσεις Ψυχογιός - το βιβλίο μου γινόμαστε εξερευνητές/τριες στην Αθήνα - και τον αρχαιολόγο Δημήτρη Καραλή από τους Μικρούς Αρχαιολόγους του Αθηνοσκοπείου, τον πολιτιστικό οργανισμό που προσφέρει μια σειρά διαδραστικών εκπαιδευτικών περιπάτων που απευθύνονται σε παιδιά, νέους αλλά και ενηλίκους.

athinoperipeties-01-01athinoperipeties-01-02

Τι θα ανακαλύψουμε στις «Αθηνοπεριπέτειες»;

Στις βόλτες μας ανακαλύπτουμε από την αρχή την Αθήνα, τα αρχαία μνημεία, τους ναούς, τα σπήλαια ξετυλίγοντας το κουβάρι της ιστορίας των θεών, των ανθρώπων και της ίδιας της πόλης. Οι περιπλανήσεις μας οδηγούν στα μονοπάτια των λόφων Μουσών και της Πνύκας, ανακαλύπτοντας φοβερούς ήρωες, όπως τον Σωκράτη, τον Περικλή, τον Πάνα με τις νεράιδες και τον Άγιο Δημήτριο!  

Η δράση μας απευθύνεται σε εξερευνητές και εξερευνήτριες από 6 έως 11 ετών και οι περίπατοι μας ξεκίνησαν την Κυριακή 1η Μαΐου και θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 11.00 π.μ.. Η βόλτα έχει διάρκεια 2.30 ώρες με στάσεις για μύθους και σνακ.

Στις εξερευνήσεις συμμετέχουν μέχρι 12 παιδιά με τους συνοδούς τους και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Μέχρι τέλος Ιουνίου οι θέσεις μας είναι κλεισμένες και δεν μπορώ να σας περιγράψω τον ενθουσιασμό και τη χαρά μας για αυτό! Σύντομα θα ανακοινωθεί ο νέος κύκλος των Αθηνοπεριπετειών για αυτό μείνετε συντονισμένοι/ες!

Από τις περιηγήσεις δεν λείπει φυσικά και το παιχνίδι! Ετοιμαστείτε για ένα συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού το οποίο βασίζεται στο βιβλίο «Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα». Αν έχετε το βιβλίο, φέρτε το μαζί για να γίνετε μαζί μας κι εσείς μικροί αρχαιολόγοι!

athinoperipeties-01-03athinoperipeties-01-04

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Πρόκειται για έναν πρωτότυπο ταξιδιωτικό οδηγό, που θα μυήσει τους μικρούς αναγνώστες στην γοητεία της εξερεύνησης, μαθαίνοντας τους με τρόπο διασκεδαστικό την ιστορία της Ελλάδας, την άγρια φύση της -σπάνια ζώα και φυτά-, σύγχρονα σπορ στους τόπους της και κρυμμένους αρχαίους θησαυρούς.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός ενώ την εικονογράφηση έχει αναλάβει η Αλεξία Λουγιάκη.

Στο τέλος των Αθηνοπεριπετειών κάθε παιδάκι το περιμένει μία έκπληξη από τα αγαπημένα μας Public και την Playmobil που στηρίζουν έμπρακτα την εκπαιδευτική μας δράση!

Σας περιμένουμε στις «Αθηνοπεριπέτειες» και μέχρι να ανταμώσουμε θα χαρώ να ακούσω κάθε ερώτηση σας στο Instagram και στο Facebook.

Με αγάπη,

Σοφία Αλεξίου

Καλό μήνα και να οργανώνετε όμορφα ταξιδάκια του νου και της ζωής!