Τσικνοπέμπτη με τις Publicistas: Συνταγές για ζουμερά σουβλάκια!

Περίληψη: Η Τσικνοπέμπτη βρίσκεται προ των πυλών και οι Publicistas μοιράζονται δυο νόστιμες και εύκολες συνταγές για ζουμερά σουβλάκια που θα καλύψουν όλα τα γούστα!

Τι ορεκτικά να ετοιμάσω; Δυο σαλάτες φτάνουν; Να ψήσω και παϊδάκια και πανσέτες και λουκάνικα ή θα είναι υπερβολή; Δεν θα πρέπει να έχω και 1-2 χορτοφαγικές επιλογές; Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς και οι αποφάσεις για το μενού της ημέρας πολλές! Εδώ έρχονται δυο αγαπημένες Publicistas για να μας βοηθήσουν, προτείνοντάς μας δυο εύκολες, γρήγορες και κυρίως γευστικές συνταγές για σουβλάκια που θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο. Πάμε να τις δούμε;

Συνταγή #1: Ζουμερά σουβλάκια κοτόπουλο με σως φέτας

Η Ιωάννα ΛυμπεροπούλουIoanna's Notebook όπως ίσως την γνωρίζεις) ετοιμάζει μια συνταγή για τα πιο ζουμερά σουβλάκια κοτόπουλο με σούπερ σως φέτας που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Και το καλύτερο; Τα σουβλάκια μπορούν να είναι έτοιμα σε περίπου 30 λεπτά, γλιτώνοντάς σου χρόνο από τις υπόλοιπες δουλειές της ημέρας!

Συνταγή για 4 άτομα
Προετοιμασία: 15 λεπτά - Ψήσιμο: 20 λεπτά

Υλικά

500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο (στήθος ή μπούτι), κομμένο σε κομματάκια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
2 κ.σ. ρίγανη
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
Ελάχιστο μπούκοβο
Αλάτι, πιπέρι

Για τη σως φέτας

170 γρ. τυρί φέτα
1/4 φλ. γιαούρτι
Χυμός από 1 λεμόνι
1/4 φλ. άνηθος, ψιλοκομμένος
1/4 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα

Πιτούλες για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Σε ένα σακουλάκι zip lock βάζουμε το κοτόπουλο μαζί με όλα τα μπαχαρικά και αρωματικά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστεί για 15 λεπτά. Ιδανικά μπορούμε να το ετοιμάσουμε από το βράδυ και να το διατηρήσουμε στο ψυγείο.

2. Ετοιμάζουμε τη σως φέτας. Σε δοχείο του πολυκόφτη (multi) βάζουμε τη φέτα, το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρουμε σε ένα μπωλ, προσθέτουμε τον άνηθο και την πάπρικα και ανακατεύουμε. Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο μπούκοβο.

3. Μουλιάζουμε τα ξυλάκια για τα σουβλάκια σε ένα ποτήρι με νερό και ανάβουμε την γκριλιέρα σε μέτρια θερμοκρασία ή προθερμαίνουμε τον φούρνο.

3. Περνάμε το κοτόπουλο στα σουβλάκια και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά, φροντίζοντας να τα γυρίζουμε, μέχρι να καλοψηθούν.

4. Σερβίρουμε τα ζουμερά σουβλάκια κοτόπουλο πάνω σε πιτούλες και την σως φέτας στο πλάι.  Εάν θέλουμε προσθέτουμε στο πιάτο και πατάτες τηγανητές.

Συνταγή #2: Vegetarian σουβλάκια με χαλούμι και πιπεριές

Μπορεί πρωταγωνιστής της ημέρας να είναι το κρέας αλλά αυτό δεν θα πρέπει να σε εμποδίζει από το να πειραματιστείς με το μενού! Είτε, λοιπόν, θες να αποφύγεις το κρέας, είτε ακολουθείς εσύ ή κάποιος από την παρέα χορτοφαγική διατροφή είτε απλά θες περισσότερες επιλογές για τους καλεσμένους σου, τα vegetarian σουβλάκια που μας προτείνει η Publicista Κωνσταντίνα Στεργενάκη constantina_craftingcooking στο Instagram) αξίζουν μια θέση στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης. Εύκολα, θρεπτικά, χορταστικά μα κυρίως νόστιμα θα ξετρελάνουν τους πάντες!

Συνταγή για 8-10 σουβλάκια
Προετοιμασία: 10 λεπτά - Μαρινάρισμα: 1 ώρα

Υλικά

20 τοματίνια
1 κόκκινη & 1 κίτρινη πιπεριά, σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι, σε κύβους
Χαλούμι, σε κυβάκια
Σκόρδο αποξηραμένο
Ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι
Ξύδι βαλσαμικό
Ελαιόλαδο

Πιτούλες και τζατζίκι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Κόβουμε σε κύβους την κόκκινη πιπεριά, την κίτρινη πιπεριά και το κρεμμύδι.

2. Τα τοποθετούμε σε ένα μπωλ και τα ανακατεύουμε με το αποξηραμένο σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και το βαλσαμικό ξύδι.

3. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για μια ώρα.

4. Κόβουμε σε κυβάκια το χαλούμι και περνάμε τα υλικά σε ξυλάκια για σουβλάκια, προσέχοντας τα σουβλάκια μας να έχουν ποικιλία υλικών.

5. Σερβίρουμε με πιτούλες και τζατζίκι ή όποιο άλλο ντιπ μας αρέσει.

Τσικνοπέμπτη 2023: Εξοπλίσου σωστά με τα Public!

Η μεγάλη γιορτή των καλοφαγάδων πλησιάζει. Όπως και αν αποφασίσεις να κινηθείς με το μενού της φετινής Τσικνοπέμπτης, στα καταστήματα Public και στο public.gr θα βρεις όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό για να γίνεις… Master του Grill! Καλό τσίκνισμα!