Παγκόσμια Ημέρα Καρότου με λαχταριστές συνταγές των Publicistas!

Περίληψη: Παγκόσμια Ημέρα Καρότου σήμερα και τη γιορτάζουμε με συνταγές για κέικ καρότου και όχι μόνο από τις αγαπημένες #Publicistas!

Πόσες φορές έχουμε πιάσει τον εαυτό μας να θέλει γλυκό και να μην ξέρουμε τι να φάμε; Πόσες φορές έχουμε ακούσει από τις μητέρες μας τη φράση «Φάε ένα φρούτο και θα σου φύγει η όρεξη για γλυκό». Άραγε έφευγε τελικά αυτή η ανάγκη μας με ένα φρούτο; Όπως και να ‘χει εμείς έχουμε να σου προτείνουμε και μία ακόμη εναλλακτική που θα σε γλυκάνει. Ίσως και να την έχεις σκεφτεί, ίσως όμως και όχι. Αν θες να γλυκαθείς, θα μπορούσες να φας ένα καρότο! Σου ακούγεται περίεργο; Κι όμως το καρότο μπορεί να σε πάει στον πιο γλυκό παράδεισο, είτε σκέτο είτε αποτελώντας το βασικό συστατικό για πολλές συνταγές. Φαντάσου, για παράδειγμα, να είχες μπροστά σου αυτή τη στιγμή ένα κέικ καρότου με κρεμώδη επικάλυψη! Μμμ, μαγεία εε; Σήμερα λοιπόν είναι η Παγκόσμια Ημέρα Καρότου και εμείς την γιορτάζουμε παρέα με τις Publicistas! Πως δημιουργήθηκε όμως αυτή η μέρα και πως λες εσύ να την γιορτάσεις;

Ιστορία της παγκόσμιας ημέρας καρότου

Από το 2003 και κάθε χρόνο, στις 4 Απριλίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καρότου. Ξεκίνησε με την πρόθεση να γιορτάσουμε το καρότο ως το βασικό συστατικό της σαλάτας, αλλά με τα χρόνια επεκτάθηκε αυτή η γιορτή καθώς αποτελεί συστατικό για πολλά περισσότερα φαγητά πέρα από τη σαλάτα. Μέχρι σήμερα η γιορτή έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες, καθώς όπως φαίνεται τα καρότα είναι ένα φυτό το οποίο μπορεί να αναπτυχθεί κάτω από καλές αλλά και αντίξοες συνθήκες, ανεξάρτητα από το κλίμα του κάθε μέρους. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε, πως παρότι πολλοί θεωρούν πως τα χόρτα του καρότου δεν είναι βρώσιμα, αποτελούν ένα πολύ γευστικό συστατικό που μπορεί να αναμειχθεί με τα χόρτα της σαλάτας μας. Αν και τα καρότα συνηθίζεται να έχουν πορτοκαλί χρώμα, υπάρχουν και σε διάφορες άλλες αποχρώσεις, όπως μωβ, κόκκινα και κίτρινα. Χάρη στη μακροζωία τους, αν αποθηκευτούν στο ψυγείο μας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή και να δώσουν μία πολύ όμορφη γεύση στα φαγητά και τα γλυκά μας.

Συνταγές από τις Publicistas

Αν είσαι και εσύ γλυκατζής, όπως εμείς, τότε πρέπει οπωσδήποτε να δεις μερικές συνταγές για κέικ καρότου, όπως μας τις προτείνουν οι πολυαγαπημένες Publicistas.

Η constantina_craftingcooking μας προτείνει τη δική της συνταγή για κέικ καρότου. Είναι νόστιμη, εύκολη και γρήγορη. Και το καλύτερο; Δε χρειάζεται καν μίξερ! Με ένα μόνο μπολ, μπορείς να ετοιμάσεις ένα γλυκό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Η επόμενη συνταγή για κέικ καρότου έρχεται από την paschalina_atmatzidou, σε συνεργασία με τον γιο της, Ιάσωνα. Γιατί.. ο γιος της ξέρει την γλύκα που υπάρχει στην δοκιμή των μειγμάτων, προτού απλωθούν στη φόρμα για κέικ, οπότε και είναι ο καλύτερος βοηθός. Είσαι και εσύ σαν τον Ιάσωνα, ε;

Η τελευταία αλλά εξίσου γευστική συνταγή που θα σας προτείνουμε, έρχεται από την mamamouse_gr για να σε μαγέψει! Είναι πανεύκολη και γρήγορη, ιδανική για τους ανυπόμονους της παρέας που περιμένουν πως και πως να γευτούν αυτό το μοναδικό κέικ.

Η μέρα μας λοιπόν σήμερα θα κυλίσει με άρωμα καρότου σε κάθε συνταγή μας. Τόσο στη σαλάτα μας, όσο στο ορεκτικό και το γλυκό μας. Τα αγνά και φρέσκα υλικά είναι πάντοτε τα καλύτερα. Αν έχεις όλα τα υλικά, αλλά σου λείπουν τα εργαλεία για να ξεκινήσεις τις δημιουργίες σου, μην ξεχάσεις να ρίξεις μία ματιά στο Public, όπου θα βρεις αμέτρητες επιλογές για να καλύψεις τις ανάγκες σου. Καλά μαγειρέματα!