Με «κινηματογραφικές» δυνατότητες όλη η σειρά Samsung Galaxy S22!

Περίληψη: Συγκρίναμε τα video των νέων Samsung Galaxy S22! Μάθε για τους φακούς, τα megapixel, τα fps και όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν αποφασίσεις!

Μόλις πρόσφατα αναλύσαμε τις φωτογραφικές δυνατότητες της σειράς Galaxy S22 η οποία ανακοινώθηκε στο Unpacked Event της Samsung εστιάζοντας πιο πολύ όμως στο πιο δυνατό της σειράς, δηλαδή το S22 Ultra. Φυσικό επόμενο βέβαια αφού έχει τις πιο ισχυρές κάμερες σαν σύνολο από τα υπόλοιπα δύο της σειράς. Να μην γνωρίσουμε όμως και τι μπορεί να κάνει στον τομέα του video καλύτερα; Ανάλυση 8K είναι αυτή και όχι μόνο!

Πριν περάσουμε στον ιδιαίτερο “κόσμο” των φακών και των MegaPixel, κάπου εδώ οι πιο enthusiastic και ανυπόμονοι καλό είναι να γνωρίζουν πως το Galaxy S22 Ultra είναι διαθέσιμο από σήμερα στα καταστήματα Public και στο Public.gr! Τα άλλα δύο μοντέλα της σειρά, S22 και S22+, θα είναι σύντομα άμεσα διαθέσιμα αλλά μέχρι τότε μπορείς να κάνεις την προπαραγγελία σου και μαζί με το κινητό θα πάρεις δώρο τα Samsung Galaxy Ear Buds Pro! Λοιπόν, βουρ στο ζουμί των τεχνικών χαρακτηριστικών τώρα!

Next Level Video με το Nightography του S22 Ultra!

Ίσως το σημαντικό feature που έχει να προσφέρει η Samsung σχετικά με το video είναι το Nightgraphy! Τι είναι αυτό; Με απλά λόγια, όπως εξάλλου υποδεικνύει και η ονομασία του, είναι εξαιρετικά video ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, με την βοήθεια του ειδικού λογισμικού που δημιούργησε η Samsung και φυσικά του εξαιρετικού 108MP αισθητήρα που έχει το S22 Ultra. Πιο συγκεκριμένα εξοπλίζεται με έναν μεγάλο 2.4 micrometer αισθητήρα που δέχεται πιο πολύ φως ενώ ο φακός, αλλά και το προστατευτικό γυαλί διαθέτουν ειδική nano-coating αντιανακλαστική επίστρωση ώστε η εικόνα να καταλήγει πιο καθαρή και με λιγότερες αντανακλάσεις. Αν κάπου εδώ νιώθεις λίγο μπερδεμένος παρακολούθησε το παρακάτω video.

Video Duration
3:55

Με Video 8K έρχεται όλη η σειρά Galaxy S22!

Μπορεί τα Galaxy S22 και S22+ να μην έχουν τον ίδιο βασικό φακό του Ultra, παραμένουν όμως αξιόλογες επιλογές για όποιον θέλει να εστιάσει στη καταγραφή video. Για αρχή και τα 2 πιο “οικονομικά” της σειράς S22 και S22+ έρχονται με ακριβώς το ίδιο Camera Setup, οπότε ό,τι πούμε για ένα ισχύει και για το άλλο. Διαθέτουν όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που χρειάζεται ένα flagship smartphone για να μπορεί να τραβήξει εξαιρετικά video. Αυτά δεν είναι άλλα από την Οπτική Σταθεροποίηση Εικόνας (OIS), έναν φακό τελευταίας τεχνολογίας, Dual Pixel PDAF για γρήγορο και Auto Focus, δυνατό chipset, αλλά και εξελιγμένο software για να τα παντρέψει όμορφα!

Φυσικό επόμενο, λοιπόν, όλα τα Galaxy της σειράς S22 να μπορούν να τραβήξουν video με ανάλυση έως 8K 24FPS! Τα 24FPS δεν είναι τυχαία καθώς είναι αυτά που προτείνει επίσημα και ο “παγκόσμιος” κινηματογράφος. Γι’ αυτό ακριβώς η πλειονότητα των κινηματογραφικών παραγωγών δεν είναι ποτέ 60FPS. Η αλήθεια, όμως, είναι πως η ανάλυση 8K δεν προορίζεται για γενική χρήση και χρειάζεται ειδική μεταχείριση. Για παράδειγμα αρκετοί κατασκευαστές επαγγελματικών φωτογραφικών μηχανών συμβουλεύουν πως η ανάλυση 8K είναι ιδανική για τις περιπτώσεις που θα χρειαστεί να κάνουμε μοντάζ ένα video για να το κόψουμε χωρίς όμως να χαθεί η λεπτομέρεια αφού η ανάλυση είναι τεράστια! Μην ανησυχείς όμως γιατί η ανάλυση 4K στα 60 FPS σε έχει καλυμμένο, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους άφοβα για καταγραφή video από την πίσω, αλλά και την selfie κάμερα για video υψηλής ανάλυσης και ποιότητας.

Video Duration
1:01

Το καλό δεν τέλειωσε ακόμα αφού η Samsung πήγε το slow motion στο επόμενο επίπεδο! Σε ανάλυση FHD μπορεί να καταγράψει έως 240 FPS, ενώ σε 720p έως 960 FPS. Φυσικά όλα αυτά συνοδεύονται και από καταγραφή στερεοφωνικού ήχου για να δέσει όμορφα η τελειότητα! Καταλήγοντας, αν θέλεις να εστιάσεις στο video σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού καλύτερα να επιλέξεις το Galaxy S22 Ultra με τις εξαιρετικές NightoGraphy δυνατότητες, αν όχι και τα άλλα 2 της σειράς θα σε ικανοποιήσουν και με το παραπάνω!