Shazam: Ένας αλλιώτικος υπερήρωας στο σύμπαν της DC!

Περίληψη: Μετά την τεράστια εμπορική πορεία του Aquaman, η DC Comics φαίνεται πως έχει βάλει στόχο να...

Μετά την τεράστια εμπορική πορεία του Aquaman, η DC Comics φαίνεται πως έχει βάλει στόχο να παραμείνει στον δρόμο των επιτυχιών. Ο χαρακτήρας με τον οποίο σκοπεύει να το καταφέρει αυτό είναι ο «Shazam!», ένας υπερήρωας διαφορετικός από τους άλλους, μπλεγμένος σε περιπέτειες αστείες και φαντασμαγορικές.

Η ιστορία του ξεκινάει κάπως έτσι: Ο 14χρονος Billy Batson συναντά έναν μυστηριώδη μάγο και μεταμορφώνεται στον υπερήρωα Shazam -τον οποίο υποδύεται ο Zachary Levi- κάθε φορά που φωνάζει το όνομα «Shazam!».

Μα το πιο ενδιαφέρον (και ταυτόχρονα αστείο) είναι ότι αποκτώντας τις δυνάμεις του (στην... τρυφερή αυτή ηλικία) δεν έχει ιδέα πώς να τις διαχειριστεί!

Για να βρει λύση στο πρόβλημά του, στρέφεται στον θετό του αδερφό, ο οποίος είναι φανατικός αναγνώστης comics και ξέρει τα πάντα για τους σούπερ ήρωες. Μαζί θα ανακαλύψουν μέχρι πού μπορούν να φτάσουν οι (μεγάλες) δυνάμεις του Billy ως Shazam!

Κάπου εκεί όμως κάνει την εμφάνισή του ο μεγάλος αντίπαλος του πρωταγωνιστή μας, ο Dr Sivana, ένας «κλασικός» τρελός επιστήμονας με ταλέντο να εφευρίσκει περίεργες τεχνολογίες, για να τις χρησιμοποιήσει εναντίον του.

Μελλοντικά είναι πολύ πιθανό να δούμε τον Shazam παρέα με άλλους υπερήρωες της DC σε ταινία Justice League.

Who is who:

Την πιο συναρπαστική ιστορία του Shazam, διά χειρός Geoff Johns και Gary Frank, θα την βρείτε αποκλειστικά στο κοντινότερο κατάστημα Public και στο public.gr!

Στο παρελθόν ο ήρωας έχει έρθει αντιμέτωπος με πολλούς κακούς, όπως τέρατα και μάγους, ενώ έχει υπάρξει και ο ίδιος ηγέτης ομάδας υπερηρώων. Ακόμα και οι «κακοί» της σειράς έχουν ενωθεί για να τον αντιμετωπίσουν, όπως έγινε στο Shazam! Vol. 1: Shazam & the Magic Lands.

Στο Shazam by Geoff Johns & Gary Frank Deluxe Edition μπορείτε να πάρετε μια καλή γεύση από τη μάχη του Shazam με τον Black Adam αλλά και τον ίδιο του τον νεανικό εαυτό!

Ωστόσο ο ήρωας μεγαλώνοντας δεν θα παραμείνει για πάντα ο ίδιος. Θα φτάσει η μέρα που θα πρέπει να περάσει τη δύναμή του σε κάποιον άλλο και να γίνει ο ίδιος μάγος, όπως ακριβώς έγινε στο The Trials of Shazam The Complete Series.

Αν θέλετε να κάνετε μια πλήρη αναδρομή στην ιστορία του, τότε η ανθολογία Shazam A Celebration of 75 Years είναι ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Διαφορετικά, πάρτε τα πράγματα από την αρχή, διαβάζοντας το Shazam: The World’s Mightiest Mortal Volume 1.

Με αφορμή την άφιξή του στη μεγάλη οθόνη, σήμερα, 4 Απριλίου, βρείτε τα πάντα για αυτόν - αλλά και όλους τους μέσα από τα comics του βιβλιοπωλείου Public και του public.gr!