Android 11 / Ανακοινώθηκε η Go Edition!

Περίληψη: Τα smartphones με low-end specs θα αποκτήσουν πολλές από τις δυνατότητες του Android 11, καθώς η Google κυκλοφόρησε την έκδοση Go του νέου λειτουργικού συστήματος. Πάμε να την δούμε αναλυτικά!

Η επόμενη έκδοση του Android ανακοινώθηκε επίσημα πριν από μερικές ημέρες από τη Google. Το Android 11 φέρνει πολλές αλλαγές και νέες δυνατότητες στα smartphone. Για τις λιγότερο ισχυρές συσκευές, όμως, το Android 11 ίσως είναι λίγο «βαρύ», οπότε η Google δεν άργησε να ανακοινώσει και τη Go Edition του νέου της λειτουργικού. Οι εκδόσεις αυτές είναι σχεδιασμένες να τρέχουν σε κινητά χαμηλότερων επιδόσεων και το Android 11 Go Edition θα φέρει νέα χαρακτηριστικά σε αυτή την κατηγορία.

Η σημαντικότερη αλλαγή στην Android 11 Go Edition είναι το μέγεθος της RAM. Η μέγιστη χωρητικότητα που μπορούν να έχουν τα «Go» smartphone ανέρχεται στα 2GB RAM - από το 1,5GB, που ήταν το όριο στο Android 10 Go. Αυτό δεν σημαίνει πως ένα smartphone που έχει σήμερα 2GB και τρέχει την πλήρη έκδοση του Android μπορεί να αναβαθμιστεί μελλοντικά σε έκδοση Go. Το ανεβασμένο όριο μνήμης αφορά νέα smartphone, που θα κυκλοφορήσουν με προεγκατεστημένο το Android 11 Go Edition.

Πέρα από τις αλλαγές στις απαιτήσεις συστήματος, το Android 11 Go έρχεται με πολλά από τα νέα χαρακτηριστικά που γνωρίσαμε με την κυκλοφορία του Android 11. Τα νέα smartphone με τη Go έκδοση του Android 11 θα μπορούν να εκμεταλλευτούν δυνατότητες όπως άδειες εφαρμογών μίας χρήσης και ομαδοποίηση των ειδοποιήσεων από εφαρμογές μηνυμάτων/συνομιλιών. Επιπλέον, σύμφωνα με τη Google, οι εφαρμογές ανοίγουν 20% ταχύτερα σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση, κάτι που βελτιώνει περαιτέρω την εμπειρία χρήσης σε low-end κινητά.

Μια ακόμα σημαντική αλλαγή αφορά του UI του Android 11 Go Edition. Με την έλευση της νέας έκδοσης, οι χρήστες θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν πλοήγηση με gestures, κάτι που κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του σε Android Go έκδοση. Τέλος να υπενθυμίσουμε πως οι Go εκδόσεις λογισμικού έρχονται με προεγκατεστημένες τις «ελαφρύτερες» Go εκδόσεις των εφαρμογών συστήματος, οι οποίες καταναλώνουν λιγότερους πόρους συστήματος και θα υπάρχουν -προφανώς- και στο Android 11 Go Edition.