iOS 14 miniguide / Τα πιο χρήσιμα widgets για τη home screen σου

Περίληψη: Η αρχική οθόνη του iPhone σου μπορεί να γεμίσει με widgets! Ποια είναι τα πιο χρήσιμα και ενδιαφέροντα;

Τι iOS 14 φέρνει (επιτέλους!) τα widgets στην αρχική οθόνη του iPhone σου. Αυτό σημαίνει πως οι εφαρμογές που εκμεταλλεύονται τη νέα δυνατότητα μπορούν να σου παρουσιάσουν χρήσιμες πληροφορίες απευθείας στην αρχική οθόνη του κινητού σου, χωρίς να χρειαστεί να ανοίξεις το σχετικό app. Με την τελευταία έκδοση του iOS να έχει κυκλοφορήσει εδώ και μερικές εβδομάδες στα συμβατά iPhone, έφτασε η ώρα να δούμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα widgets που έχουμε εντοπίσει.

Pocket

Το Pocket είναι ένα πολύ χρήσιμο app για να αποθηκεύεις και να διαβάζεις άρθρα όταν βρίσκεσαι εκτός σύνδεσης. Είναι πολύ εξυπηρετικό σε περιπτώσεις όπως οι μετακινήσεις με το μετρό, τα ταξίδια με αεροπλάνο κ.α. Με το widget του για iOS 14 έχεις μία οπτική υπενθύμιση στη home screen σου πως υπάρχουν κάποια άρθρα που έχεις αποθηκεύσει και δεν τα έχεις διαβάσει ακόμα. Το widget σου δείχνει κάποια από τα αποθηκευμένα άρθρα, τα οποία εξαφανίζονται αυτόματα από τη σχετική λίστα μόλις μπεις και τα διαβάσεις.

iOS 14 Widgets Guide 01


FotMob

Αν είσαι λάτρης των σπορ, τότε έχεις σίγουρα εγκατεστημένο στο iPhone σου κάποιο app που σου μεταφέρει τα τελευταία updates από σκορ και ειδήσεις της αγαπημένης σου ομάδα. Για να μην ανοίγεις το app κάθε φορά, εγκατέστησε το FotMob, το οποίο σου φέρνει αυτές τις πληροφορίες απευθείας στην οθόνη σου.

ClimaCell

Η home screen σου χρειάζεται σίγουρα και ένα widget καιρού, για να βλέπεις στα γρήγορα την πρόβλεψη, όπου κι αν είσαι. Το ClimaCell διαθέτει το ομορφότερο widget καιρού που έχουμε βρει. Το widget είναι πολύ πιο αναλυτικό από τη stock εφαρμογή καιρού, δίνοντάς σου πληροφορίες θερμοκρασίας, δελτίο καιρού για μία εβδομάδα, πιθανότητα βροχής και αρκετές ακόμα πληροφορίες, χωρίς να ανοίξεις καν το app.

Spark Mail

Μία από τις νέες δυνατότητες του iOS 14 είναι και η εναλλαγή της προκαθορισμένης εφαρμογής email. Εγκαθιστώντας το Spark Mail θα έχεις μία πολύ εύχρηστη εφαρμογή για τη διαχείριση των email σου, η οποία συνοδεύεται και από widget το οποίο σου εμφανίζει τα τελευταία εισερχόμενα email.

Google

Όλοι χρησιμοποιούμε το Google για online αναζητήσεις και με το iOS 14 αυτό γίνεται ακόμα ευκολότερο. Αντί να ανοίγεις το app της Google ή να κάνεις αναζήτηση μέσα από το Safari, τοποθέτησε το Google Widget σε μία από τις αρχικές σου οθόνες και βρες πιο άμεσα ό,τι ψάχνεις.

APOD Astronomy Pics and Widget

Τα widget των home screen δεν χρειάζεται να προσφέρουν μόνο χρηστικότητα, μπορούν να βρίσκονται εκεί απλώς για να ομορφαίνουν την οθόνη σου. Αυτό κάνει η δωρεάν εφαρμογή APOD Astronomy Pics and Widget, η οποία «τραβά» την Astronomy Picture of the Day από την αντίστοιχη σελίδα της NASA και την παραδίδει στην οθόνη του iPhone σου.

Πώς σου φάνηκαν τα δικά μας αγαπημένα apps & widgets για τα iPhone; Χρησιμοποιείς ήδη κάποιο από αυτά ή έμαθες κάποιο καινούργιο; Για ακόμα περισσότερα tips, news & guides γύρω από την τεχνολογία μείνε συντονισμένος στο Public Blog.