Η σειρά Xiaomi Mi 10T έφτασε στο Public!

Περίληψη: Flagship χαρακτηριστικά σε μη-flagship τιμές. Η συνταγή της επιτυχίας για τη Xiaomi συνεχίζεται και με τα Xiaomi Mi 10T, τα οποία μόλις έφτασαν στο Public και το public.gr!

Η Xiaomi δεν σταματά να μας εκπλήσσει με τις ανακοινώσεις της κάθε φορά. Είτε μιλάμε για high-end μοντέλα είτε για budget προτάσεις, τα Xiaomi smartphone έχουν πάντα κάτι που τα κάνει να ξεχωρίζουν. Αυτό ισχύει και για τα ολοκαίνουργια smartphone της σειράς Xiaomi Mi 10T, τα οποία έφτασαν στο Public. Η σειρά αποτελείται από δύο flagship προτάσεις και ένα mid-ranger και παρακάτω θα μάθεις τα πάντα για αυτά!

Xiaomi Mi 10T Pro

Το Xiaomi Mi 10T Pro δεν είναι μόνο η ναυαρχίδα της σειράς Mi 10T, είναι ναυαρχίδα με τα όλα της! Σε αυτή συναντάμε κορυφαία χαρακτηριστικά όπως Snapdragon 865 επεξεργαστή, 8GB RAM, κύρια κάμερα 108MP και τεράστιο εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 256GB. Όλα αυτά σε τιμή πολύ χαμηλότερη από άλλες ναυαρχίδες. Και το καλύτερο δεν στο έχουμε πει ακόμα! Το Xiaomi Mi 10T Pro εξοπλίζεται με τη γρηγορότερη οθόνη που μπορείς να βρεις σήμερα σε smartphone. Το Mi 10T Pro διαθέτει IPS πάνελ με ανανέωση 144Hz! Σε άλλα χαρακτηριστικά του πάνελ, η οθόνη έχει διαγώνιο 6,67", ανάλυση 2400×1080 και υποστηρίζει περιεχόμενο HDR10+.

Το μόνο κενό που υπάρχει σε όλο το πάνελ είναι μια πολύ μικρή οπή για τη selfie κάμερα στην επάνω αριστερά γωνία. Η selfie κάμερα είναι ανάλυσης 20MP. Για το κύριο σύστημα κάμερας αναφερθήκαμε μόνο στο βασικό αισθητήρα παραπάνω. Αυτός έχει ανάλυση 108MP, με διάφραγμα f/1.7 και OIS. Δίπλα του υπάρχουν δύο ακόμα αισθητήρες. Ο ένας από αυτούς τραβά ultra-wide φωτογραφίες στα 13MP ενώ ο δεύτερος χρησιμοποιείται σε macro λήψεις. Η μπαταρία των 5000mAh θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο ακόμα κι αν χρησιμοποιείς όλα αυτά τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά όλη μέρα.

Xiaomi Mi 10T

Πάμε τώρα και στο δεύτερο flagship της σειράς, το Xiaomi Mi 10T. Το Pro μπορεί να λείπει από το όνομά του αλλά μη νομίζεις ότι χάνεις πολλά αν το επιλέξεις έναντι του Mi 10T Pro. Οι βασικές διαφορές μεταξύ των δύο μοντέλων είναι η κύρια κάμερα, η οποία εδώ είναι ανάλυσης 64MP, και η χωρητικότητα των 128GB. Κατά τα άλλα η συσκευή είναι ολόιδια.

Το Xiaomi Mi 10T διαθέτει και αυτό την οθόνη 6,67" με ταχύτατη ανανέωση 144Hz, τον ίδιο επεξεργαστή και την ίδια τεράστια μπαταρία. Ούτε η RAM δεν έχει αλλάξει ούτε οι υπόλοιπες κάμερες της συσκευής. Με τόσο λίγες διαφορές μεταξύ των μοντέλων, ούτε ο σχεδιασμός θα μπορούσε να έχει αλλάξει σημαντικά και έτσι οι δύο συσκευές έχουν ακριβώς την ίδια «γραμμή» και τις ίδιες διαστάσεις.

Ποια από τις δύο να επιλέξεις, λοιπόν, αν ψάχνεις το απόλυτο value for money flagship; Χμμμ, η απάντηση είναι αρκετά δύσκολη οπότε θα αφήσουμε σε εσένα την απόφαση. Όποια συσκευή μεταξύ των Xiaomi Mi 10T και Mi 10T Pro να επιλέξεις, πάντως, είναι σίγουρο πως θα πάρεις κορυφαία απόδοση.

Xiaomi Mi 10T Lite

Αν βέβαια δεν ψάχνεις ναυαρχίδα σε σούπερ τιμή, η Xiaomi έχει ακόμα μία πρόταση για σένα. Μαζί με τα δύο flagship, η νέα σειρά περιλαμβάνει και το Xiaomi Mi 10T Lite, μια πιο οικονομική πρόταση. Το νέο smartphone παραμένει 5G αλλά δεν χρησιμοποιεί τον Snapdragon 865. Αντί αυτού, γίνεται η πρώτη συσκευή στον κόσμο που εξοπλίζεται με τον Snapdragon 750G, το νεότερο premium mid-range chipset της Qualcomm.

Εδώ οι διαφορές είναι περισσότερες σε σχέση με τα flagship μοντέλα και αυτό φαίνεται και από το σχεδιασμό. Η οθόνη παραμένει 6,67" αλλά η οπή βρίσκεται στην κορυφή και στο μέσο του πάνελ. Μια ακόμα αλλαγή στην οθόνη έχει να κάνει με τον ρυθμό ανανέωσης - μη φοβάσαι όμως, δεν πέφτουμε και πολύ από τα 144Hz. H οθόνη του Xiaomi Mi 10T Lite ανανεώνει με ρυθμό 120Hz. Στα υπόλοιπα specs έχουμε τετραπλή κάμερα με κύριο αισθητήρα 64MP και ultra-wide 8MP, αποθηκευτικό χώρο 128GB, RAM 6GB και μπαταρία 4.820mAh.

Όλα τα νέα Xiaomi Mi 10T series smartphone κυκλοφορούν ήδη στα Public! Μάλιστα, αν αποκτήσεις ένα εκ των Xiaomi Mi 10T και Xiaomi Mi 10T Pro θα πάρεις και δώρο τη ρομποτική σκούπα Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential.