iOS 14 / Επανήλθε το Picture-in-Picture για το YouTube

Περίληψη: Το Picture-in-Picture στο website του YouTube εξαφανίστηκε λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του iOS 14. Πρόσφατα το χαρακτηριστικό επέστρεψε - πάμε να δούμε πώς ακριβώς λειτουργεί!

Ένα από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά που είδαμε στα iPhone με την έλευση του iOS 14 είναι το Picture-in-Picture. Μέσω αυτής της λειτουργίας μπορείς μεταφέρεις το streaming περιεχόμενο που παρακολουθείς σε μικρότερο παράθυρο και να ανοίξεις ένα δεύτερο app. Το παράθυρο του picture-in-picture παραμένει ανοιχτό πάνω από το app που χρησιμοποιείς, για να μη χάσεις ούτε δευτερόλεπτο. Για να το αξιοποιήσεις, ωστόσο, δεν αρκεί μόνο να αναβαθμίσεις το iPhone σου στην τελευταία έκδοση, πρέπει και η streaming εφαρμογή που χρησιμοποιείς να υποστηρίζει το χαρακτηριστικό.

Στην περίπτωση του YouTube το iOS app δεν έχει τη δυνατότητα να προβληθεί πάνω από άλλα apps αλλά πάντα υπάρχει και η δυνατότητα χρήσης του website. Αν έβλεπες YouTube μέσω Safari στο Apple smartphone σου, μπορούσες αρχικά να χρησιμοποιήσεις το PiP μετά την κυκλοφορία του iOS 14 αλλά η δυνατότητα αυτή σταμάτησε να λειτουργεί μερικές ημέρες μετά.

Οι λόγοι απουσίας αυτής της δυνατότητας δεν έγιναν γνωστοί αλλά το ζήτημα φαίνεται πως ήταν προσωρινό. Το χαρακτηριστικό επανήλθε στο iOS 14 και λειτουργεί όπως πρέπει. Για να το αξιοποιήσεις άνοιξε το video που θες να παρακολουθήσεις μέσω Safari ή άλλου browser, βάλε το σε full screen και έπειτα πίεσε το πλήκτρο picture-in-picture, που εμφανίζεται επάνω και αριστερά στο πλαίσιο του βίντεο. Αυτό θα ελαχιστοποιήσει το βίντεο σε ένα μικρότερο παράθυρο, το οποίο μπορείς να τοποθετήσεις οπουδήποτε στην οθόνη.

Αν θες να επιτύχεις το ίδιο και με το YouTube app στο iOS, τότε υπάρχει μόνος ένας τρόπος. Θα πρέπει να είσαι συνδρομητής στο YouTube Premium, για να αποκτήσεις picture-in-picture. Αυτό δεν αναμένεται να αλλάξει, καθώς ακόμα και στο Android το PiP χρειάζεται συνδρομή για να δουλέψει με την εφαρμογή του YouTube. Οπότε θα πρέπει να συμβιβαστείς με το mobile website του YouTube, αν θέλεις να παρακολουθείς βίντεο χρησιμοποιώντας παράλληλα και κάποια άλλη εφαρμογή στο iPhone σου.