iPhone 12 Pro Max vs 12 Mini / Ποιο σου ταιριάζει;

Περίληψη: Στη φετινή γκάμα iPhone περιλαμβάνεται τόσο το μεγαλύτερο που έχει δημιουργηθεί ποτέ όσο και το μικρότερο που έχει κυκλοφορήσει από το iPhone 6 και έπειτα. Πάμε να τα γνωρίσουμε καλύτερα...

Αν δεχτούμε ότι η σειρά iPhone 12 λέγαμε έχει ένα «στάνταρ» μέγεθος, τότε αυτό θα ήταν το μοντέλο των 6,1 ιντσών. Σε αυτές της διαστάσεις υπάρχει τόσο το iPhone 12 όσο και το iPhone 12 Pro. Το μέγεθος και των δύο αυτών συσκευών είναι το ίδιο και μετρά 146,7×71,5×7,4 χιλιοστά. Μέγεθος αρκετά βολικό για τους περισσότερους χρήστες αλλά αν είσαι... των άκρων, η Apple αποφάσισε να καλύψει και τις δικές σου ανάγκες με αυτή τη γενιά iPhone.

Στη φετινή γκάμα περιλαμβάνεται τόσο το μεγαλύτερο iPhone που έχει δημιουργηθεί ποτέ όσο και το μικρότερο iPhone που έχει κυκλοφορήσει από το iPhone 6 και μετά. Οι συσκευές για τις οποίες μιλάμε είναι φυσικά τα iPhone 12 Pro Max και iPhone 12 Mini. Οι λάτρεις των compact συσκευών έχουν πλέον τη flagship συσκευή που αναζητούσαν ενώ όσοι δεν μπορούν χωρίς μεγάλη οθόνη, έχουν μια πολύ καλή δικαιολογία για να αναβαθμίσουν στο iPhone 12 Pro Max. Πώς είναι η εμπειρία της μετάβασης από μια «τυπική» smartphone συσκευή σε ένα από τα δύο αυτά μοντέλα;

Video Duration
6:04


iPhone 12 Mini - Εντυπώσεις από το μέγεθος


Ξεκινώντας από το iPhone 12 Mini, σύμφωνα με τις πρώτες hands-on εντυπώσεις και reviews, η flagship εμπειρία μεταφέρεται απρόσκοπτα στη μικρότερη οθόνη 5,4 ιντσών. Επιλέγοντας το iPhone 12 Mini δεν θα χρειαστεί μεγάλη περίοδος προσαρμογής για να συνηθίσεις το μέγεθος, τόσο της ίδιας της συσκευής όσο και του iOS στη μικρότερη οθόνη. Το πληκτρολόγιο ίσως είναι μια από τις εφαρμογές που θα «μπερδέψουν» μέχρι να το συνηθίσεις, καθώς είναι ένα από τα συστατικά του UI που συμπυκνώθηκαν. Άλλες λειτουργίες του iOS όμως, όπως το swipe down για πρόσβαση στο control center και τις ειδοποιήσεις για παράδειγμα, επωφελούνται σημαντικά από το μικρό μέγεθος, καθώς φτάνεις πιο εύκολα στην κορυφή της οθόνης. Επιπλέον ο χειρισμός της συσκευής είναι πιο ασφαλής, καθώς δε χρειάζεται να προσαρμόσεις το κράτημά σου για να χρησιμοποιήσεις το iPhone 12 Mini. 

iPhone 12 Pro Max - Ακόμα ευκολότερη η μετάβαση


Στην αντίπερα όχθη έχουμε το iPhone 12 Pro Max, το μεγαλύτερο iPhone που έχει δημιουργήσει ποτέ η Apple. Η συσκευή αυτή έχει οθόνη 6,7" με τις διαστάσεις τις να αντιστοιχούν σε 160,8×78,1×7,4 χιλιοστά. Εδώ τα δεδομένα είναι διαφορετικά, καθώς στην κατηγορία των «γιγαντιαίων» συσκευών υπάρχουν πολλές επιλογές. Αν έχεις αδυναμία σε αυτές, όπως τη σειρά Note της Samsung για παράδειγμα, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα προσαρμογής. Ακόμα και από το προηγούμενα Max ή Plus μοντέλα της Apple να προέρχεσαι, η διαφοροποίηση μεγέθους δεν είναι τόσο δραστική όσο ήταν η διαφοροποίηση του iPhone 12 Mini από την προηγούμενη compact πρόταση της Apple.

Το μεγαλύτερο μέγεθος φέρνει μαζί του και πολλά πλεονεκτήματα. Η Apple εκμεταλλεύτηκε τον περισσότερο χώρο της συσκευής για να προσφέρει ακόμα καλύτερη κάμερα και μεγαλύτερη μπαταρία. Η μόνη παρατήρηση που βρίσκουμε για το iPhone 12 Pro Max αφορά το iOS. Το smartphone λειτουργικό της Apple δουλεύει εξαιρετικά όταν το «συρρικνώσεις» στην οθόνη του iPhone 12 Mini αλλά όταν μεταφερόμαστε σε μεγαλύτερη οθόνη πολύς χώρος πάει «χαμένος». Η Apple θα μπορούσε να έχει εκμεταλλευθεί τον μεγαλύτερο «καμβά» που δημιούργησε για να προσφέρει λειτουργίες που θα είχαν νόημα σε μεγαλύτερη οθόνη, όπως η χρήση δύο εφαρμογών ταυτόχρονα ή η χρήση ενός πυκνότερου πλέγματος εφαρμογών στην αρχική οθόνη.

Μετά από όλα όσα διάβασες ποιο από όλα τα iPhone πιστεύεις ότι είναι για σένα; Θα πας στη «safe» επιλογή των iPhone 12 Pro και iPhone 12 ή μήπως ήρθε η ώρα να μεταβείς σε μια διαφορετική εμπειρία iOS; Όποια κι αν είναι η τελική σου επιλογή, μπορείς ήδη να κάνεις την προπαραγγελία σου για τα νέα iPhone 12 στο public.gr!