iPhone Photography Awards 2020 / Αυτές είναι οι φωτογραφίες της χρονιάς!

Περίληψη: Ο θεσμός των iPhone Photography Awards ολοκληρώθηκε για 13η συνεχή χρονιά. Ανάμεσα στις κορυφαίες λήψεις και μια φωτογραφία τραβηγμένα από iPhone 4!

Με τις σχεδόν επαγγελματικές κάμερες που διαθέτουν τα περισσότερα smartphone, είναι αυταπόδεικτο ότι, για να τραβήξεις μια εντυπωσιακή φωτογραφία, δεν μετράει ο εξοπλισμός. Αυτό το αποδεικνύουν με... εμφατικό τρόπο τα iPhone Photography Awards, τα οποία βραβεύουν κάθε χρόνο τις καλύτερες φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί με iPhone. Στα φετινά βραβεία, μάλιστα, υπάρχει νικητής που κέρδισε χάρη σε φωτογραφία με την κάμερα του iPhone 4!

Τα βραβεία διεξάγονται για 13η χρονιά. Ο θεσμός ξεκίνησε το 2007, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο iPhone, και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με ετήσιες βραβεύσεις. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 1000 και προήλθαν από 140 και πλέον χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός δεν διεξάγεται από την Apple αλλά από ανεξάρτητο φορέα, που τον έχει θεσπίσει. Η Apple διεξάγει τον διαγωνισμό «Shot on iPhone», ο οποίος φέτος είχε θέμα το Night Mode.

iPhone Photography Awards 2020 - 01

Τα iPhone Photography Awards δεν έχουν συγκεκριμένη θεματολογία αλλά χωρίζουν τις συμμετοχές σε διακριτές κατηγορίες. Η μεγάλη νικήτρια του φετινού διαγωνισμού είναι η Dimpy Bhalotia από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η φωτογραφία της «Flying Boys», την οποία βλέπεις παραπάνω, της έδωσε τον τίτλο της Photographer of the Year

Ακολούθησε μια τριάδα νικητών στη γενική κατηγορία Photographer of the Year. Η πρώτη θέση (μετά τη μεγάλη νικήτρια) πήγε στον Artyom Baryshau για τη φωτογραφία No Walls (βλ. παρακάτω) ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση βρέθηκαν ο Geli Zhao και ο Saif Hussain. Για να δεις όλους τους φετινούς νικητές των iPhone Photography Awards, βρες εδώ την αναλυτική λίστα του διαγωνισμού.

iPhone Photography Awards 2020 - 02