MagSafe / Επέστρεψε και φέρνει νέα αξεσουάρ στο iPhone 12!

Περίληψη: Θυμάσαι το MagSafe των MacBook; Η μαγνητική φόρτιση επέστρεψε στα iPhone 12 και τους επιτρέπει να χρησιμοποιήσουν πολλά ακόμα μαγνητικά αξεσουάρ!

Πριν η Apple αποφασίσει να «αγκαλιάσει» πλήρως το USB-C στα MacBook της, τα laptop της φόρτιζαν μέσω του MagSafe. Το καλώδιο στηριζόταν μαγνητικά στη θύρα φόρτισης και έφευγε πολύ εύκολα αν τύχαινε να το τραβήξεις κατά λάθος. Η Apple κατάργησε το MagSafe το 2015, αλλά φέτος αποφάσισε να το φέρει πίσω, όχι στο MacBook, αλλά στα iPhone.

Η παρουσίαση των iPhone 12 ήταν αυτή στην οποία ανακοινώθηκε η επιστροφή του MagSafe, η οποία επιτρέπει στα iPhone 12 να αποκτήσουν μία πληθώρα νέων μαγνητικών αξεσουάρ. Στη νέα γενιά του MagSafe δεν υπάρχει συγκεκριμένη υποδοχή για τα αξεσουάρ, όπως γινόταν στο MacBook. Τα συμβατά περιφερειακά εφάπτονται μαγνητικά στην πλάτη των νέων iPhone.

Το βασικό MagSafe προϊόν θα είναι φυσικά ο μαγνητικός φορτιστής, ο οποίος φορτίζει ασύρματα τη συσκευή. Με τη νέα υλοποίηση του MagSafe στα iPhone 12 θα μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις πολλά συμβατά αξεσουάρ μαζί. Θα μπορείς, για παράδειγμα, να έχεις μία θήκη στο iPhone σου και ο ασύρματος μαγνητικός φορτιστής θα μπορεί να «κολλήσει» σε αυτή. 

Πέρα από τις θήκες και τον απλό MagSafe φορτιστή, η Apple παρουσίασε μερικές ακόμα έξυπνες λύσεις για να αξιοποιήσεις τη νέα δυνατότητα που έρχεται στα iPhone 12. Η πιο ευφάνταστη από αυτές είναι μία δερμάτινη θήκη/πορτοφόλι η οποία στηρίζεται στην πλάτη του κινητού, αλλά δεν καλύπτει όλη τη συσκευή, όπως οι συνηθισμένες wallet cases. Στο «Hi, Speed» event είδαμε και το MagSafe Duo, ένα φορτιστή δύο θέσεων για iPhone και Apple Watch, ο οποίος διπλώνει και μπορείς να τον πάρεις πολύ εύκολα μαζί σου.

MagSafe αξεσουάρ περιμένουμε και από τρίτους κατασκευαστές, όχι μόνο από την Apple. Η Belkin έχει ήδη ανακοινώσει το Car Vent Mount PRO with MagSafe το οποίο είναι μία μαγνητική βάση για το αυτοκίνητο. Η βάση στηρίζεται στους αεραγωγούς του air condition και μπορεί να τοποθετηθεί τόσο κάθετα όσο και οριζόντια.

Τα καλά νέα για κατόχους παλαιότερη γενιάς iPhone είναι πως δε χρειάζεσαι το iPhone 12 για να εκμεταλλευθείς τα πλεονεκτήματα του ανανεωμένου MagSafe φορτιστή. Ο MagSafe φορτιστής είναι συμβατός με όλα τα μοντέλα iPhone που υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση, μπορεί δηλαδή να φορτίσει μοντέλα από το iPhone 8 και μετά. Τα παλιότερα μοντέλα δεν έχουν τους μαγνήτες που βρίσκονται στα iPhone 12, οπότε δεν μπορούν να υποστηρίξουν τα περισσότερα MagSafe αξεσουάρ, αλλά οι MagSafe φορτιστές μπορούν να χρησιμοποιηθούν κανονικά.

Για ακόμα περισσότερα tech news μείνε συντονισμένος στο Public Blog.