Μετάτρεψε το παλιό σου Samsung Galaxy σε smart home συσκευή!

Περίληψη: Το Galaxy Upcycling at Home είναι η νέα λειτουργία του SmartThings app της Samsung. Χάρη σε αυτή μπορείς να μετατρέψεις το παλιό σου smartphone σε smart home συσκευή!

Το ερώτημα «τι κάνω το παλιό μου smartphone;» μας έχει απασχολήσει όλους κατά τη μετάβασή μας σε νέα συσκευή. Αν το παλιό κινητό δεν έχει χαλάσει, αλλά το αντικατέστησες γιατί δεν ανταποκρινόταν πια στις απαιτήσεις σου, δεν σημαίνει ότι δεν είναι ακόμα χρήσιμο. Μερικές ιδέες για επαναχρησιμοποίηση του παλιού smartphone έχουμε δει παλιότερα και τώρα η Samsung έρχεται να μας δώσει μερικές ακόμα μέσω της υπηρεσίας Galaxy Upcycling at Home, η οποία μπορεί να μετατρέψει το παλιό σου κινητό σε IoT ή smart home συσκευή!

Το Galaxy Upcycling at Home είναι μια νέα υπηρεσία, που πρόσθεσε η Samsung στην εφαρμογή SmartThings. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία και προσφέρεται μόνο σε χρήστες στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Κορέα. Σκοπός της υπηρεσίας αυτής είναι να δώσει νέα ζωή σε παλιότερα Samsung smartphone μετατρέποντάς τα σε smart home συσκευές.

Μπορεί το smartphone που έχει ξεμείνει στο συρτάρι σου να μην είναι όσο γρήγορο θες αλλά, αν δουλεύει, έχει ακόμα χρησιμότητα. Οι διάφοροι αισθητήρες που ενσωματώνει λειτουργούν ακόμα και με το Galaxy Upcycling at Home μπορείς να τους εκμεταλλευτείς. Η υπηρεσία της Samsung σου επιτρέπει, για παράδειγμα, να μετατρέψεις το παλιό σου Galaxy smartphone σε αισθητήρα φωτός, που θα ανάβει/σβήνει αυτόματα τη smart λάμπα στο σπίτι. Ή μπορείς να κάνεις το παλιό σου κινητό baby monitor αξιοποιώντας το μικρόφωνο, έτσι ώστε να λαμβάνεις ειδοποιήσεις στο νέο σου smartphone, όταν το μωρό κλαίει.

Ο στόχος της κίνησης αυτής από τη Samsung είναι να δώσει στους χρήστες την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τα παλιά τους gadgets μειώνοντας έτσι το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Η επαναχρησιμοποίηση ενός smartphone ως baby monitor, για παράδειγμα, απαλείφει την ανάγκη απόκτησης ενός ξεχωριστού συστήματος. Επιπλέον με το Upcycling μειώνονται οι πιθανότητες μια συσκευή να καταλήξει στη χωματερή, αντί να ανακυκλωθεί σωστά, καθώς οι χρήστες έχουν κίνητρο να κρατήσουν παραπάνω τη συσκευή τους.

Με τον καιρό η Samsung υπόσχεται πως θα προστεθούν ακόμα περισσότερες λειτουργίες στο Galaxy Upcycling at Home. Εμείς ελπίζουμε πως σύντομα θα δούμε την υπηρεσία διαθέσιμη και διεθνώς, έτσι ώστε να την χρησιμοποιήσουμε και στα δικά μας Samsung Galaxy Smartphones!