Mini Guide / Πώς να αξιοποιήσεις το παλιό σου smartphone!

Περίληψη: Ώρα να «ξεθάψεις» το παλιό σου smartphone από όπου το έχεις ξεχασμένο. Δες πως μπορείς να αξιοποιήσεις τη συσκευή σου για να μην μαζεύει σκόνη άσκοπα.

Τα smartphone έχουν πλέον πάνω από μία δεκαετία στη ζωή μας, οπότε σίγουρα θα έχουν περάσει αρκετά από τα χέρια σου. Η νεότερη σου συσκευή είναι πάντα μαζί σου, ενώ η παλιά πιθανότατα μαζεύει σκόνη σε κάποιο συρτάρι. Δεν χρειάζεται να είναι έτσι όμως. Αν το προηγούμενό σου smartphone δεν είναι πλέον λειτουργικό καλό θα ήταν να το ανακυκλώσεις, για να επαναχρησιμοποιηθούν τα κομμάτια του στην κατασκευή νέων συσκευών. Αν όμως δουλεύει κανονικά σου έχουμε μερικές έξυπνες ιδέες για να το αξιοποιήσεις. Δες παρακάτω πως να βγάλεις το παλιό σου smartphone από τη... σύνταξη.

1. Smartphone = Security Camera

Η κάμερα του κινητού σου μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε IP camera για παρακολούθηση του χώρου σου ανά πάσα στιγμή. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μία εφαρμογή και μία πρίζα κοντά στο σημείο που θα βάλεις το κινητό σου. Κατέβασε την εφαρμογή Alfred Camera, η οποία είναι διαθέσιμη τόσο σε Android όσο και σε iPhone και θα έχεις 24/7 παρακολούθηση του χώρου σου. Ό,τι καταγράφει η κάμερα του παλιού σου smartphone θα το βλέπεις στο καινούργιο.

2. Web Camera

Με την κατάλληλη εφαρμογή, οποιοδήποτε smartphone μπορεί να μετατραπεί και σε web camera για το PC σου. Πρόσφατα σου είχαμε παρουσιάσει αναλυτικά τον τρόπο, σε αυτό το άρθρο. Με λίγα λόγια, ειδικά τώρα που πολύς κόσμος δουλεύει από το σπίτι, μία web camera είναι απαραίτητη. Το κινητό μπορεί να αναλάβει αυτό το ρόλο αν δεν έχει ήδη μία κάμερα ο υπολογιστής σου.

3. Κονσόλα για παλιά παιχνίδια

Μπορεί να χρειάζεσαι ένα σχετικά δυνατό smartphone για να τρέξεις τα νεότερα απαιτητικά παιχνίδια του Play Store και του App Store, δεν ισχύει το ίδιο και για κλασικούς αγαπημένους τίτλους όμως. Τα smartphone, ακόμα και περασμένων ετών, μπορούν πολύ εύκολα να σηκώσουν παιχνίδια από παλιές κονσόλες με τη χρήση emulator. Κατέβασε τον emulator της αγαπημένης σου παιχνιδομηχανής και μετάτρεψε το παλιό σου smartphone σε retro κονσόλα.

4. Δώρισε την επεξεργαστική ισχύ στην επιστήμη

Θυμάσαι που σου είχαμε μιλήσει για το Folding@Home, το οποίο έχει τεθεί πρόσφατα στη μάχη κατά του κορονοϊού; Πέρα από το PC, μπορείς να βάλεις και το κινητό σου να κάνει κάτι παρόμοιο. Μέσα από την εφαρμογή Boinc, η οποία είναι διαθέσιμη μόνο σε Android, μπορείς να βάλεις το κινητό να δουλεύει επάνω σε πολύπλοκα ζητήματα όπως το folding πρωτεϊνών.

Τώρα που έχεις μερικές ιδέες τι να κάνεις με το παλιό σου smartphone, ήρθε η ώρα να το βγάλεις από την απραξία. Δώσε ένα διάλειμμα στο καινούργιο σου smartphone και άσε το παλιό να αναλάβει μερικές αρμοδιότητες.