POCO C3 / Ανακοινώθηκε η οικονομικότερη POCO συσκευή!

Περίληψη: Η νεότερη συσκευή της POCO είναι και η πιο οικονομική της. Το POCO C3 ανακοινώθηκε επίσημα και θα αποτελέσει μια πολύ δυνατή low-end πρόταση.

Τα smartphone του POCO brand της Xiaomi έρχονται πάντα να φέρουν τα πάνω-κάτω στις κατηγόριες που στοχεύουν. Αυτό είδαμε πρόσφατα με το λανσάρισμα του POCO X3, ενός από τα καλύτερα κινητά στη mid-range κατηγορία. Το ίδιο «έργο» φαίνεται πως θα δούμε και στην low-end κατηγορία με το POCO C3, το οποίο θα αποτελέσει την οικονομικότερη συσκευή στη γκάμα του υπό-brand της Xiaomi.

Παρά την οικονομική του προσέγγιση, το POCO C3 προσφέρει πολύ αξιόλογα χαρακτηριστικά για την κατηγορία του. Η νέα συσκευή διαθέτει οθόνη 6,53 ιντσών HD+ ανάλυσης με αρκετά μικρά περιθώρια και ένα waterdrop notch για τη selfie κάμερα. Το POCO C3 εξοπλίζεται και με 3 κάμερες στην πλάτη. Ο βασικός αισθητήρας είναι 13MP και δίπλα του βρίσκουμε δύο ακόμα κάμερες, με ανάλυση 2MP η κάθε μία. Η πρώτη χρησιμοποιείται για macro λήψεις, ενώ η δεύτερη για ανίχνευση απόστασης.

Ακόμα και το design είναι ασυνήθιστο για την κατηγορία της συσκευής, με την πλάτη του POCO C3 να ντύνεται σε έναν ιδιαίτερο χρωματισμό δύο τόνων. Τα χρώματα στα οποία θα είναι διαθέσιμη η συσκευή είναι Arctic blue, Lime green και Matte black.

Στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκουμε τον MediaTek Helio G35, ένα οκταπύρηνο SoC το οποίο συνοδεύεται από 3 ή 4GB RAM και εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 32 ή 64GB. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι επεκτάσιμος μέσω καρτών microSD και η μπαταρία της συσκευής έχει χωρητικότητα 5.000mAh. Το POCO C3 θα κυκλοφορήσει με MIUI 12, το οποίο βασίζεται στην έκδοση Android 10.

Για ακόμα περισσότερα tech news μείνε συντονισμένος στο Public Blog.