Πόσο αδιάβροχο είναι το κινητό σου; Τέσταρέ το με ένα app!

Περίληψη: Ήξερες ότι μπορείς να δοκιμάσεις την αδιαβροχοποίηση του κινητού σου χωρίς να το βυθίσεις στο νερό; Γνώρισε το app που χρειάζεσαι!

Πολλά smartphone σήμερα έρχονται με πιστοποίηση IP. Το τι σημαίνει αυτό μπορείς να το θυμηθείς το αναλυτικό μας άρθρο. Με λίγα λόγια, ένα κινητό που έχει πάρει βαθμολογία IP68, για παράδειγμα, είναι απόλυτα ανθεκτικό σε σκόνη και νερό. Αν ήθελες να επιβεβαιώσεις από μόνος σου την αδιαβροχοποίηση του smartphone σου, όμως, θα έπρεπε να το βυθίσεις σε νερό, κάτι που εμπεριέχει ένα μικρό ρίσκο, ακόμα κι αν το κινητό είναι ανθεκτικό. Τώρα όμως υπάρχει ακόμα ένας τρόπος να δοκιμάσεις την αντοχή του κινητού σου στο νερό χωρίς να το βυθίσεις!

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να κατεβάσεις μια εφαρμογή από το Google Play Store, το Water Resistance Tester. Πώς γίνεται αυτό; Χρησιμοποιώντας το βαρόμετρο της συσκευής σου. Αν το κινητό σου έχει αισθητήρα ατμοσφαιρικής πίεσης, η εφαρμογή αυτή μπορεί να τον χρησιμοποιήσει για να ελέγξει αν τα σημεία εισόδου της συσκευής (θύρα φόρτισης, υποδοχή SIM κ.λπ.) παραμένουν μονωμένα.

Water-Resistance-Test-App-01


Η διαδικασία του ελέγχου είναι πολύ απλή: Απλώς τοποθετείς το smartphone σου σε μια επίπεδη επιφάνεια και ανοίγεις το app. Αρχικά η εφαρμογή θα πάρει κάποιες μετρήσεις χωρίς εσύ να χρειαστεί να κάνεις τίποτα. Έπειτα θα σου ζητήσει να ασκήσεις πίεση στην οθόνη σε συγκεκριμένα σημεία. Αν η αδιαβροχοποίηση της συσκευής σου είναι εντάξει, τότε η εφαρμογή θα σου δώσει ένα πράσινο OK. Αν πάλι η εφαρμογή δεν εντοπίσει αδιαβροχοποίηση, αυτό θα επισημανθεί με ένα κόκκινο θαυμαστικό. Εμείς δοκιμάσαμε την εφαρμογή σε smartphone με πιστοποίηση IP68 και πήραμε τα αποτελέσματα που περιμέναμε. Το κινητό πέρασε τον έλεγχο αλλά όταν βγάλαμε την υποδοχή καρτών SIM ο έλεγχος απέτυχε!

Γιατί να τα κάνεις όλα αυτά όμως, από τη στιγμή που ο κατασκευαστής έχει πάρει ήδη την πιστοποίηση IP, η οποία εγγυάται ένα ικανοποιητικό επίπεδο αδιαβροχοποίησης; Υπάρχουν αρκετοί λόγοι. Αρχικά η στεγανότητα ενός smartphone μπορεί να μειωθεί με την πάροδο του χρόνου, κάτι που είναι καλό να γνωρίζουμε όλοι. Επιπλέον μπορεί να έχεις πραγματοποιήσει κάποια επισκευή στο κινητό σου. Με αυτή την εφαρμογή μαθαίνεις, αν μετά από οποιαδήποτε αλλαγή, αυτό παραμένει προστατευμένο. Και, τέλος, ακόμα και ολοκαίνουργιο να είναι το κινητό σου, δεν βλάπτει να κάνεις έναν ακόμα έλεγχο της ικανότητάς του να αντέξει σε νερό, ειδικά τώρα το καλοκαίρι!

Πριν... βουτήξεις το κινητό σου στο νερό λοιπόν, δοκίμασε το app! Για να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος, το smartphone σου πρέπει να εξοπλίζεται με βαρόμετρο αλλιώς δεν μπορεί να διεξαχθεί το τεστ. Τέλος η εφαρμογή διατίθεται μόνο για Android αυτή τη στιγμή και όχι για iPhone.