Το Shazam ενσωματώνεται στο iOS 14!

Περίληψη: Μέχρι τώρα ξέραμε το Shazam ως ένα απλό app αναγνώρισης μουσικής. Με το iOS 14.2 αναλαμβάνει περισσότερα... «καθήκοντα» και αποκτά νέες δυνατότητες!

Η Apple εξαγόρασε το Shazam το 2018 αλλά εδώ και δύο χρόνια το έχει αφήσει σχεδόν... ανεξάρτητο. Η συνθήκη αυτή αλλάζει με την έλευση της έκδοσης iOS 14.2, η οποία συνδέει πιο στενά το Shazam με το λογισμικό του iPhone.

Η πρώτη αλλαγή γίνεται εμφανής μόλις κατεβάσεις το control center. Το iOS 14.2 προσθέτει ένα πλήκτρο Shazam στα εργαλεία σου. Μόλις το πατήσεις, ξεκινά την αναγνώριση του τραγουδιού που ακούς. Η γρήγορη αναγνώριση δεν είναι κάτι καινούργιο, βέβαια, καθώς η ανίχνευση του τραγουδιού μέσω Shazam μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα και με τη Siri. Απλώς τώρα δεν χρειάζεται να εξαρτάσαι από φωνητική εντολή!

Αυτό, όμως, δεν είναι το μόνο που αλλάζει. Η ενσωμάτωση του Shazam στο σύστημα επιτρέπει στην εφαρμογή να ακούσει όχι μόνο τον ήχο του περιβάλλοντος αλλά και αυτόν που αναπαράγει το κινητό. Άρα το Shazam μπορεί τώρα να αναγνωρίσει ακόμα και μουσική που παίζει στα ακουστικά σου, κάτι που προσθέτει μεγάλη χρησιμότητα. Όσο βλέπεις μια ταινία ή ένα βίντεο, μπορείς να αναγνωρίσεις τη μουσική που παίζει στο background.

Το παράδοξο είναι πως το Shazam προσέφερε ήδη αυτή τη δυνατότητα από το Ιούνιο του 2019, αλλά μόνο στο Android. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε γιατί πήρε στην Apple τόσο χρόνο να φέρει αυτό το χαρακτηριστικό στο iOS. Αυτό που ξέρουμε είναι πως σύντομα θα είναι διαθέσιμο. Η ενσωμάτωση του Shazam είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμη στην developer beta του iOS 14.2, οπότε περιμένουμε ότι θα γίνει ευρέως διαθέσιμη με την τελική κυκλοφορία του iOS 14.2.

Μέχρι τότε, θυμήσου τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του iOS 14 και μείνε συντονισμένος στο Public Blog για να μαθαίνεις όλα τα νεότερα!