Shot on iPhone / Οι καλύτερες φωτογραφίες με την κάμερα των iPhone 12!

Περίληψη: Πορτραίτα, αστικά τοπία, νυχτερινός ουρανός... το παγκόσμιο challenge Shot on iPhone 12 της Apple ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες με πολλές εντυπωσιακές φωτογραφίες!

Οι κάμερες των νέων iPhone 12 είναι δίχως αμφιβολία ανάμεσα στις κορυφαίες της αγοράς. Αυτό θέλησε να υπογραμμίσει για ακόμα μια φορά η Apple μέσω του παγκόσμιου φωτογραφικού challenge Shot on iPhone. Φέτος η εταιρεία δεν είχε κάποιο συγκεκριμένο θέμα, όπως συνέβη πέρυσι με το night mode, και έτσι οι Shot on iPhone 12 φωτογραφίες που ξεχώρισαν έχουν μεγάλη ποικιλία από θέματα.

Μεταξύ των φωτογραφιών που ανέδειξε η Apple υπάρχουν πορτραίτα, αστικές διαδρομές, φαγητά, φυσικά τοπία, λήψεις με night mode και πολλά ακόμα. Εικόνες τραβηγμένες με όλα τα μοντέλα της γκάμας iPhone 12 έχουν συμπεριληφθεί στη σχετική λίστα, αποδεικνύοντας τις φωτογραφικές ικανότητες και των τεσσάρων smartphone. Από το μικρό iPhone 12 Mini μέχρι το τεράστιο iPhone 12 Pro Max, η φωτογραφία είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά των smartphone της Apple.

Αυτό που κάνει τα iPhone 12 τόσο ποιοτικά στο κομμάτι της mobile φωτογραφίας είναι ένας συνδυασμός hardware και software. Στο hardware έχουμε για αρχή τον A14 Bionic, τον ταχύτερο mobile επεξεργαστή σήμερα. Μετά έχουμε τους αισθητήρες. Τα iPhone 12 Mini και iPhone 12 εξοπλίζονται με δύο αισθητήρες 12MP για wide και ultra-wide λήψεις. Το iPhone 12 Pro διαθέτει αυτούς τους δύο αισθητήρες συν έναν telephoto αισθητήρα για οπτικό ζουμ και έναν LiDAR για ακριβή και γρήγορη εστίαση. Τέλος το hardware του iPhone 12 Pro Max είναι παρόμοιο με αυτό του 12 Pro, μόνο που ο κύριος αισθητήρας είναι μεγαλύτερος και διαθέτει προηγμένο OIS για ακόμα πιο σταθερές λήψεις.

Όλα αυτά επιτρέπουν στα iPhone 12 να καταγράφουν μια σκηνή με διαφορετικές προοπτικές ενώ οι αλγόριθμοι της Apple μπορούν σε πραγματικό χρόνο να αποδώσουν κάθε εικόνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Τα αποτελέσματα μπορούν να είναι εντυπωσιακά, όπως βλέπεις και από τις εικόνες του άρθρου. Απόλαυσε όλες τις εικόνες που ξεχώρισαν ως μέρος του Shot on iPhone 12 challenge στο επίσημο site της Apple και πάρε έμπνευση για τις μελλοντικές smartphone λήψεις σου!