Τα Messenger Rooms έφτασαν και στο Instagram!

Περίληψη: Τα Messenger Rooms επεκτείνονται γρήγορα και σε άλλες πλατφόρμες του Facebook. Πώς τα ενσωμάτωσε το Instagram στις λειτουργίες του;

Πριν μερικές ημέρες γνωρίσαμε από κοντά το Messenger Rooms, το νέο χαρακτηριστικό του Facebook. Quick reminder: Μέσα από αυτό μπορείς να πραγματοποιήσεις βίντεο-συνομιλίες με έως και 50 άτομα και σου παρέχονται αρκετές έξτρα δυνατότητες, πέρα από αυτές που θα βρεις σε μια τυπική βίντεο κλήση μέσω Facebook Messenger. Τα Messenger Rooms δημιουργήθηκαν για να ανταγωνιστούν το Zoom και το επόμενο βήμα σε αυτή την «κόντρα» θα είναι η είσοδος των χρηστών του Instagram στα «δωμάτια».

Η δυνατότητα αυτή ήταν από την αρχή στα σχέδια του Facebook και τώρα έγινε επίσημα διαθέσιμη. Όπως ανακοίνωσε το Instagram, τώρα μπορείς να δημιουργήσεις τα Rooms απευθείας από το app του Instagram. Η διαδικασία είναι πολύ απλή: Αφού ανοίξεις την εφαρμογή στο smartphone σου, πήγαινε στην καρτέλα μηνυμάτων. Κάνοντας tap επάνω στην επιλογή για video chat, επάνω δεξιά, θα δεις πως υπάρχει τώρα στην κορυφή μια επιλογή για δημιουργία νέου Room. Αφού φτιάξεις το δικό σου, μπορείς να καλέσεις σε αυτό τους λογαριασμούς που σε ενδιαφέρουν. Το μόνο που μένει τώρα είναι να πατήσεις join room!

Τα Rooms προσφέρονται πλέον στο Instagram, αλλά, για να πάρεις μέρος στη συνομιλία, πρέπει να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή του Messenger. Όπως ίσχυε και πριν, δεν είναι απαραίτητος ένας λογαριασμός στο Facebook για να πάρεις μέρος στο Room, ένα link είναι αρκετό. Απλώς η δημιουργία των Rooms απευθείας από το Instagram απλοποιεί την διαδικασία πρόσκλησής και μελών του Instagram σε ένα video chat. 

Αφού δεν υπάρχουν περιορισμοί λογαριασμών στο Rooms, σύντομα περιμένουμε ότι και το WhatsApp θα αποκτήσει το δικό του τρόπο δημιουργίας Messenger Rooms μέσα από την εφαρμογή. Μέχρι σήμερα το WhatsApp επιτρέπει βίντεο συνομιλίες μέχρι 8 άτομα.

Για ακόμα περισσότερα social media tips & news μείνε συντονισμένος στο Public Blog!