Τώρα το βλέπεις - τώρα δεν το βλέπεις / «Μαγεία» στο WhatsApp!

Περίληψη: Το δημοφιλές app βάζει στο ρεπερτόριό του τα «μαγικά» μηνύματα, που δεν μπορείς να τα δεις παρά μία και μοναδική φορά!

«Το μήνυμα αυτό θα αυτοκαταστραφεί σε 5 δευτερόλεπτα. Καλή τύχη Τζιμ.» – τουρουρουουου!

Κάπως έτσι ξεκινούσε η cult σειρά “Mission: Impossible” και σίγουρα η μουσική της θα παίζει ήδη στο κεφάλι σου. Παρότι είχαμε δει αυτή την τεχνολογία από τα 60s, πέρασαν δεκαετίες μέχρι οι «υπεύθυνοι» να καταλάβουν τη χρησιμότητα που μπορεί να έχει ένα μήνυμα το οποίο... αυτοκαταστρέφεται μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ή μετά από την πρώτη ανάγνωση. Τώρα όμως το κατάλαβαν!

Προφανώς το μήνυμα το οποίο αυτοκαταστρέφεται δεν πρόκειται να ανατινάξει το κινητό ούτε τον υπολογιστή σου, αλλά θα σου δώσει τη δυνατότητα να νιώσεις κι εσύ ολίγον από Jim Phelps και να στείλεις ή να λάβεις μηνύματα στο WhatsApp, τα οποία έχουν χρόνο ζωής μία και μοναδική ανάγνωση. Μόλις ο παραλήπτης το ανοίξει, το διαβάσει και το κλείσει, το μήνυμα διαγράφεται δια παντός!

Η λειτουργία αυτή εμφανίστηκε στο app για Android τον περασμένο μήνα και τώρα έρχεται και στο iOS στην προέκδοση beta 2.21.140.9, στην οποία μπορείς να στείλεις μηνύματα, φωτογραφίες και βίντεο τα οποία μπορείς να τα δεις μόνο μία φορά και μετά καταστρέφονται!

Αν έχεις πρόσβαση σε έκδοση του WhatsApp με αυτή τη λειτουργία, τότε θα βλέπεις ένα εικονίδιο, το οποίο μοιάζει με χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης. Όπως είπαμε, το μήνυμα θα διαγραφεί μετά από την πρώτη ανάγνωση αλλά πρέπει να σημειώσουμε κάποια πράγματα πάνω σε αυτό. Το πρώτο είναι κάτι το οποίο υπενθυμίζει το ίδιο το WhatsApp: τίποτα δεν εμποδίζει τον παραλήπτη από το να βγάλει screenshot του μηνύματος και να το κρατήσει για πάντα, επομένως... σύνεση στο τι στέλνεις. Το δεύτερο είναι πως, αν ανοίξεις το μήνυμα, ο αποστολέας θα ειδοποιηθεί ότι το μήνυμά του αναγνώστηκε και δε μπορείς να μπλοκάρεις αυτή την ειδοποίηση με κανέναν τρόπο. Και το τρίτο, το οποίο έχει άμεση σχέση με το πρώτο, είναι πως, αν ο παραλήπτης όντως πάρει screenshot του μηνύματος, ο αποστολέας δεν θα ειδοποιηθεί για αυτό.

Το WhatsApp και η μητρική του εταιρεία, το Facebook, αναφέρουν ότι προσέθεσαν αυτή τη λειτουργία με σκοπό να ενθαρρύνουν πιο αυθεντικές και προσωπικές συζητήσεις. Βέβαια το Facebook έχει ήδη προειδοποιήσει ότι όσοι χρήστες δεν έχουν αποδεχθεί τη νέα του «συμφωνία χρήστη» με τους ενημερωμένους (και αμφιλεγόμενους) όρους, ίσως να μην έχουν διαθέσιμες όλες τις νέες λειτουργίες του WhatsApp, επομένως, αν δεν βλέπεις την επιλογή για τα μηνύματα τύπου «επικίνδυνες αποστολές», τώρα ξέρεις τον λόγο.

Για περισσότερα social media news & tips μείνε συντονισμένος στο Public Blog!