Το Twitter λανσάρει το Super Follow - Τι ακριβώς είναι;

Περίληψη: To «αντίπαλο δέος» του Clubhouse για το Twitter είναι τα Twitter Spaces και το Super Follow η πιο ενδιαφέρουσα λειτουργία τους. Πάμε να το ανακαλύψουμε!

Σύντομα θα έρθουν σημαντικές προσθήκες στο Twitter, όπως ανακοινώθηκε στο πρόσφατο διαδικτυακό event επενδυτών. Στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο θα ενταχθούν μετά από καιρό νέα features, τα οποία θα αλλάξουν τον τρόπο που ο χρήστης αλληλεπιδρά με του λογαριασμούς που ακολουθεί. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι ήδη γνωστός, λέγεται Twitter Spaces και δημιουργήθηκε για να ανταγωνιστεί το Clubhouse. Τώρα μάθαμε ότι θα προστεθούν σύντομα στο Twitter οι λειτουργίες Super Follow και Communities. Το Super Follow μοιάζει το πιο ενδιαφέρον από αυτά. Πάμε να το ανακαλύψουμε!

Twitter Super Follow - Τι είναι; 


Το Super Follow είναι μια συνδρομή την οποία θα μπορούν να προσφέρουν διάφοροι λογαριασμοί. Μέσω αυτής θα μπορεί ένας χρήστης να υποστηρίξει χρηματικά κάποιον δημιουργό και ταυτόχρονα θα έχει πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο. Κάνοντας Super Follow έναν λογαριασμό μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση στην exclusive κοινότητα του δημιουργού, να λαμβάνεις newsletter μόνο για την κοινότητα, να εκμεταλλεύεσαι αποκλειστικά deals ενώ το προφίλ σου θα έχει επίσης ένα σήμα που απεικονίζει την υποστήριξή σου. Πρακτικά το Super Follow θυμίζει αρκετά το Patreon ενώ το χαρακτηριστικό της κοινότητας φαίνεται πως δημιουργήθηκε για να ανταγωνιστεί τους Discord servers που διατηρούν πολλοί δημιουργοί.

Το δεύτερο νέο χαρακτηριστικό, τα Communities, φέρνουν αρκετά στα Facebook groups. Σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν έναν ενιαίο χώρο για χρήστες με παρόμοια ενδιαφέροντα. Οι χρήστες θα μπορούν να γίνουν μέλη αλλά και να δημιουργήσουν τις δικές τους κοινότητες, στις οποίες θα βλέπουν tweets τα οποία είναι σχετικά με το θέμα του group.

Παρότι ανακοινώθηκαν τα δύο νέα αυτά χαρακτηριστικά δεν είναι ακόμα διαθέσιμα. Το twitter τα επισήμανε ως τα what’s next χαρακτηριστικά της πλατφόρμας αλλά δεν ανακοίνωσε πότε θα κυκλοφορήσουν επίσημα στους χρήστες του κοινωνικού δικτύου.

Για ακόμα περισσότερα social media tips & news μείνε συντονισμένος στο Public Blog!