Το DxOMark κατέληξε: Το Huawei P40 Pro έχει τις καλύτερες smartphone κάμερες!

Περίληψη: Πιστή στο ραντεβού της με την κορυφή, η Huawei δημιούργησε ξανά το κορυφαίο camera-phone της χρονιάς!

Ένα μεγάλο κομμάτι της ανακοίνωσης της σειράς Huawei P40 αφιερώθηκε, όπως ήταν φυσικό. στις κάμερες των νέων συσκευών. Η Huawei δίνει πάντα μεγάλη έμφαση στις φωτογραφικές δυνατότητες της σειράς «P» και το 2020 συνεχίζει με την ίδια φιλοσοφία! Πιστή, λοιπόν, στο ραντεβού της με την κορυφή, δημιούργησε ξανά το κορυφαίο camera-phone της χρονιάς. Ο νέος βασιλιάς για το 2020 είναι το Huawei P40 Pro. Αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά οι ανεξάρτητες δοκιμές του DxOMark!

Το συνολικό σκορ που συγκέντρωσε η νέα Huawei ναυαρχίδα είναι 128 βαθμοί. Αυτό σημαίνει ότι το Xiaomi Mi 10 Pro, το οποίο βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση με 124 βαθμούς, παρέμεινε στην κορυφή λιγότερο από δύο μήνες. Τα νούμερα γίνονται ακόμα πιο εντυπωσιακά, αν αρχίσουμε να «σκαλίζουμε» λίγο περισσότερο τις βαθμολογίες. Καθαρά στον φωτογραφικό τομέα, το Huawei P40 Pro έσπασε όλα τα ρεκόρ με συνολικό σκορ 140.

Για να φτάσει σε αυτή τη βαθμολογία, διέπρεψε σε όλες τις υποκατηγορίες. Μια από τις δοκιμές, στην οποία πραγματικά απέδειξε πόσο... μπροστά είναι η Huawei, είναι αυτή του zoom. Οι δύο telephoto κάμερες -και ιδιαίτερα ο periscope αισθητήρας- προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα σχεδόν σε κάθε επίπεδο zoom!

Η ιστορία επαναλαμβάνεται και στον τομέα του video, όπου το νέο smartphone της Huawei κατέκτησε ακόμα μία κορυφή λαμβάνοντας την τελική βαθμολογία των 105 βαθμών. Το Huawei P40 Pro μπορεί να καταγράψει πλάνα 4K 60fps με ποιότητα που δεν φτάνει ο ανταγωνισμός και τεράστιο ρόλο σε αυτό παίζει το autofocus, το οποίο έλαβε το μεγαλύτερο σκορ στις υποκατηγορίες του βίντεο. Φωτογραφία και βίντεο συνδυάστηκαν στο τελικό σκορ των 124 βαθμών, για να χαρίσουν στο Huawei P40 Pro την πρώτη θέση στη σχετική λίστα του DxOMark!

Το βασικό σύστημα αισθητήρων δεν είναι το μόνο που φιγουράρει στην κορυφή όμως. Η Huawei φρόντισε να εξοπλίσει το P40 Pro και με ένα κορυφαίο σύστημα αισθητήρων στην μπροστινή πλευρά. Οι selfie δυνατότητες του Huawei P40 Pro συνέλεξαν 103 πόντους και έδωσαν την πρώτη θέση στη συσκευή σε μία ακόμα κατηγορία. Τεράστιο ρόλο στην πολύ σημαντική βελτίωση της selfie κάμερας, τόσο στις φωτογραφίες όσο και στο βίντεο, παίζει το γεγονός ότι η μπροστινή κάμερα προσφέρει autofocus και έναν δεύτερο IR αισθητήρα για μέτρηση απόστασης.

Είναι επίσημο: Για τους λάτρεις της mobile φωτογραφίας δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το Huawei P40 Pro. Αν είσαι κι εσύ ένας από αυτούς, κάνε από σήμερα κιόλας την προπαραγγελία σου μέσω public.gr, για να είσαι ένας από τους πρώτους που θα το έχουν στα χέρια τους μόλις κυκλοφορήσει!