Διαλέγουμε βιβλιοθήκη: Πού θα αφήσεις το αγαπημένο σου βιβλίο;

Περίληψη: Σου προτείνουμε να επανασχεδιάσεις τη βιβλιοθήκη σου όχι (μόνο) για να φαίνεται τέλεια, αλλά και να αναδεικνύει καλύτερα το περιεχόμενό της. Πώς μπορείς να το καταφέρεις; Κράτα σημειώσεις!

Αν (όπως κι εμείς) έχεις αδυναμία στα βιβλία και τα social media, σίγουρα θα έχεις πιάσει τον εαυτό σου να χαζεύει καλοστημένες βιβλιοθήκες, με βιβλία τοποθετημένα με πλήρη αρμονία σε χρώματα και μεγέθη, μοιρασμένα σε ράφια όλων ειδών και μεγεθών. Και - παραδέξου το - θα ήθελες πολύ να έχεις μια... φωτογραφίσιμη βιβλιοθήκη! 

Η τάση να φωτογραφίζεις τη βιβλιοθήκη σου είναι μάλιστα τόσο διαδεδομένη, που έχει αποκτήσει τη δική της ορολογία. «Shelfie», λοιπόν, είναι η close up φωτογραφία μιας βιβλιοθήκης ή ραφιέρας - εκ του shelf (ράφι). Εμείς, βέβαια, σου προτείνουμε να επανασχεδιάσεις τη βιβλιοθήκη σου όχι (μόνο) για να φαίνεται τέλεια, αλλά και να αναδεικνύει καλύτερα το περιεχόμενό της. Πώς μπορείς να το καταφέρεις; Εμπρός καλά μου ράφια!

Ξεκινάμε με βιβλιοθήκες και ραφιέρες που κρατούν ζωντανά τα καθημερινά σου... παραμύθια! Αν ανήκεις στους βιβλιοφάγους και έχεις μεγάλο όγκο από αναγνώσματα να τακτοποιήσεις, σίγουρα θα σου φανούν χρήσιμες 2-3 άνετες ραφιέρες. Αν στο σπίτι υπάρχουν και μικροί-μικροί αναγνώστες, άρα πολλά περισσότερα βιβλία πεταμένα εδώ και εκεί, ένας λόγος παραπάνω!

Όλα στη ζωή είναι θέμα στυλ: Αν θες να τοποθετήσεις τα βιβλία σου με βάση τη χρωματική τους παλέτα, να αναδείξεις τα ωραιότερα εξώφυλλα ή ακόμα και να τα γκρουπάρεις ανά συλλογές, we got your back: προτίμησε minimal ράφια τοίχου για κομψές και instyle προσθήκες

Μια επίσης ενδιαφέρουσα πρόταση είναι τα... τετράγωνα των βιβλίων! Βιβλιοθήκες τεσσάρων επιπέδων, με άνετα ράφια, που χωράνε άνετα ογκώδη, πολυσέλιδα λευκώματα αλλά και διακοσμητικά ενδιάμεσα: κάδρα, μικρά γλυπτά ή γλαστράκια.

Αν, τώρα, θες να συνδυάσεις ράφια με συρτάρια, τότε μια εργονομική βιβλιοθήκη-ραφιέρα θα σου χαρίσει άνεση και ευκολία στην κατανομή. Στα ράφια μπορείς να προσθέσεις ηχεία μουσικής, ψηφιακές κορνίζες και άλλα gadget, ενώ στα συρτάρια θα κρύψεις επιμελώς έγγραφα και όσα δεν θες να έχεις σε... πρώτο πλάνο!

Σκυτάλη παίρνει το σίγμα στον δρόμο με τις... βιβλιοθήκες! Οι βιβλιοθήκες σε σχήμα S, κοινώς, είναι αρκετά εντυπωσιακές και χωράνε πολλά περισσότερα από όσα νομίζεις. Μικρά φυτά, παχύφυτα και κάκτοι γίνονται ιδανική παρέα για τα βιβλία σου, ενώ δημιουργούν κλίμα ηρεμίας στον χώρο, που βοηθά στο διάβασμα. Ένα-δυο φωτιστικά, μικρά μεταλιζέ διακοσμητικά ή γιρλάντες, που ενώνουν τα ράφια, είναι όλα καλοδεχούμενα!

Αν έχεις αδυναμία στα μεμονωμένα ράφια, μπορείς να φτιάξεις μια πρωτότυπη σύνθεση για τον τοίχο σου, που θα κερδίσει εντυπώσεις. Διάφορα σχήματα και υλικά, χρώματα και... μπόλικη φαντασία αρκούν, για να δημιουργήσεις μια βιβλιοθήκη, που θα φωτογραφίσουν όλοι οι φίλοι σου!

Τέλος, αν ψάχνεις μια λύση απλή μεν στυλάτη δε και, φυσικά, οικονομική, τότε μια βιβλιοθήκη-ραφιέρα είναι αυτό ακριβώς που αναζητάς! Με άνετα ράφια, ελαφριά κατασκευή και ζωηρά χρώματα, θα δώσει ευχάριστη όψη στον χώρο χωρίς να «φορτώσει» το μάτι. Λευκή, κόκκινη ή πράσινη - ποια ταιριάζει καλύτερα στον σαλόνι σου; 

Είσαι book lover; Βρες τις καλύτερες ιδέες για βιβλιοθήκες στο public.gr