Ηλεκτρική σκούπα: 5+1 tips για να επιλέξεις την καλύτερη

Περίληψη: Έχει έρθει αυτή η (μεγάλη) ώρα, που πρέπει να διαλέξεις τη νέα σου ηλεκτρική σκούπα και έχεις χαθεί ανάμεσα στις τόσες επιλογές; Μην αγχώνεσαι. Είμαστε εμείς εδώ!

Τις περισσότερες φορές το βασικό κριτήριο για την επιλογή της νέας σου ηλεκτρικής σκούπας είναι η τιμή, αλλά αν ξέρεις να «διαβάζεις» τα χαρακτηριστικά σωστά, είσαι πιο κοντά στην ιδανική επιλογή. Κι αν δεν ξέρεις, είμαστε εμείς εδώ για να σου πούμε τα 5+1 βασικά στοιχεία, που θα πρέπει να λάβεις υπόψιν στην έρευνα αγοράς σου!

Ενεργειακή ετικέτα

Πολύ σημαντική είναι η ενεργειακή ετικέτα της σκούπας, όπου αναγράφονται ενδεικτικές τιμές για ετήσια κατανάλωση ενέργειας, επίπεδο θορύβου, κλάση απόδοσης καθαρισμού σε χαλί και δάπεδο και κλάση επανεκπομπής σκόνης - οπότε τσέκαρε σίγουρα και αυτά τα χαρακτηριστικά! 

Κλασική ή stick (upright);

Αν έχεις το δίλημμα κλασική ή όρθια (stick) σκούπα, ένα από αυτά που θα πρέπει να σκεφτείς είναι ο χώρος αποθήκευσης που διαθέτεις. Η όρθια σκούπα είναι πιο ευέλικτη στην αποθήκευση, λόγω του μικρότερου μεγέθους της.

Σακούλα ή κάδος;

Ένα ακόμη... θεμελιώδες ερώτημα που έχουμε συνήθως είναι: σακούλα ή κάδος; Οι σκούπες με σακούλα μάς προσθέτουν ένα κόστος, που είναι βέβαια, μικρό, αλλά από την άλλη εκείνες με κάδο πρέπει αρκετά συχνά να τις καθαρίζουμε, και αυτή είναι μια διαδικασία που σε πολλούς δεν αρέσει. Oπότε είναι αρκετά υποκειμενική επιλογή και πρέπει να δεις τι βολεύει εσένα.

Για να μη σου γίνει... βάρος!

Αν το σπίτι σου διαθέτει σκάλες και θα αναγκάζεσαι να μετακινείς τη σκούπα, καλό είναι να προσέξεις το βάρος της, για να μη σου «βγαίνει» κάθε φορά η μέση. Ρίξε μια ματιά και στις stick σκούπες, καθώς είναι πιο ελαφριές από τις κλασικές.

Και τα κατοικίδια;

Αν στο σπίτι υπάρχουν ένα ή παραπάνω κατοικίδια, για να γίνει το σκούπισμα αποδοτικό και όχι να σου «παίρνει» ώρες, επίλεξε μία που να είναι ειδικά σχεδιασμένη για να απομακρύνει τις τρίχες από χαλιά και έπιπλα. Αυτό επιτυγχάνεται με ειδικά εξαρτήματα, όπως, για παράδειγμα, βούρτσες ισχυρής απορροφητικότητας. Το ίδιο ισχύει κι αν στο σπίτι σου υπάρχουν πολλά χαλιά.

Με τις αλλεργίες τι κάνουμε;

Τέλος, αν υπάρχει κάποιος στο σπίτι που τον ταλαιπωρεί αλλεργία, άσθμα ή αλλεργική ρινίτιδα, αυτό που θα πρέπει να έχει σίγουρα η νέα σου σκούπα είναι εξελιγμένα φίλτρα, όπως το HEPA (High Efficiency Particulate Air). Με αυτό, θα απορροφούνται, όχι μόνο η σκόνη, αλλά και άλλα αιωρούμενα σωματίδια και θα μένει ο αέρας καθαρός.

Με αυτά τα tips και μια ματιά στο public.gr, είσαι πανέτοιμος για να αγοράσεις την ιδανική ηλεκτρική σκούπα για τις ανάγκες σου!