Στον δρόμο για τα Όσκαρ η Μικρά Αγγλία!

Περίληψη: Τον περασμένο Απρίλιο η υπέροχη «Μικρά Αγγλία» απέσπασε έξι Βραβεία από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.  Σημαντικότερο...

Τον περασμένο Απρίλιο η υπέροχη «Μικρά Αγγλία» απέσπασε έξι Βραβεία από την Ελληνική Ακαδημία ΚινηματογράφουΣημαντικότερο από αυτά, το βραβείο Καλύτερης Ταινίας. Δύο μήνες αργότερα στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ της Σανγκάης, η ταινία του Παντελή Βούλγαρη απέσπασε τριπλή βράβευση: καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και γυναικείας ερμηνείας για την πρωταγωνίστρια Πηνελόπη Τσιλίκα (στο ρόλο της Όρσας).Σήμερα η «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη είναι η επίσημη υποβολή της χώρας μας για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας στα 87α Βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου. 24 χώρες έχουν μέχρι στιγμής υποβάλει υποψηφιότητα για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και μια από αυτές τις χώρες είναι και η Ελλάδα.
TessPRMA1200
Η διαδικασία προβλέπει αρχική επιλογή των ταινιών που πληρούν τις προϋποθέσεις μέσα στον Οκτώβριο του 2014. Λίγους μήνες μετά, τον Ιανουάριο του 2015 θα καταρτιστεί η λίστα των εννιά φιναλίστ από τις οποίες στα τέλη του ίδιου μήνα θα εμφανιστεί η τελική πεντάδα που θα διαγωνιστεί για το πολυπόθητο βραβείο. Η τελευταία φορά που ελληνική ταινία βρέθηκε στην πεντάδα των υποψήφιων ταινιών για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας ήταν το 2010 ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου! Η ταινία «Μικρά Αγγλία» σε σενάριο της Ιωάννας Καρυστιάνη που στηρίχθηκε στο δικό της μπεστ σέλερ, αφηγείται τη ζωή των γυναικών της Άνδρου τη δεκαετία του 1930 και 1940. Η ταινία κυκλοφόρησε στις  αίθουσες τον Δεκέμβριο του 2013 και έκοψε περισσότερα από  400.000 θεατές σε ολόκληρη την Ελλάδα.Την ταινία θα τη βρείτε εδώ.Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ.