Τα δωρεάν events της εβδομάδας:Open Air Film Festival ή Jeff Koons;

Περίληψη: Τα δωρεάν events του καλοκαιριού δε σταματούν ποτέ! Ανακάλυψε τις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο αυτής της εβδομάδας.

Αν έχεις πήξει, όλο δουλειά-σπίτι-δουλειά, άντε και κανένας καφές ή κανένα ποτό εδώ κι εκεί, μάλλον έχει έρθει η ώρα να εμπλουτίσεις και με λίγο διαφορετικές δραστηριότητες τον ελεύθερο χρόνο σου. Σε όλη την Ελλάδα, τρέχουν πολλά events κάθε εβδομάδα. Τα Public tickets είναι διαθέσιμα 24/7 για να κλείσεις τα εισιτήρια σου σε ό,τι σου αρέσει, χωρίς να κουράζεσαι. Βέβαια, εννοείται παίζουν και πολλά free events και επειδή προτεραιότητα μας είναι η διασκέδαση σου, ξεχωρίσαμε μερικά events τα οποία αξίζει να επισκεφθείς.

Δωρεάν events στην Αθήνα

Καλός καιρός και μία βόλτα στο Σταύρος Νιάρχος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσουμε τις προτάσεις μας. Απολαμβάνοντας μία απογευματινή βόλτα στον κήπο του Νιάρχος, μπορείς να επισκεφθείς και την Έκθεση φωτογραφίας εφήβων που διοργανώνει το Athens Photo World. Το θέμα της έκθεσης είναι «Ο άνθρωπος και το περιβάλλον». Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να ενθαρρύνουν τους εφήβους να έρθουν πιο κοντά με το περιβάλλον γύρω τους μέσα από την προσωπική τους έκφραση και εξωτερίκευσης σκέψεων και συναισθημάτων. Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 17 Ιουλίου.

Φυσικά τα δωρεάν events που σου προτείνουμε περιλαμβάνουν και δωρεάν σινεμά. Το Open Air Film Festival, ο κινηματογραφικός καλοκαιρινός θεσμός της Αθήνας συνεχίζει τις προβολές του κανονικά. Τη Δευτέρα 27/06 στις 21.30 παίζει το «Zabriskie Point» του Μικελάντζελο Αντονιόνι στον κήπο της Ιταλικής Πρεσβείας και την Τετάρτη 29/06 στις 21.30 παίζει το «Μοντέρνοι Καιροί» του Τσάρλι Τσάπλιν στην Ρωμαϊκή Αγορά με συνοδεία ζωντανής ηλεκτρονικής μουσικής από τον sound artist Jeph Vanger.

dwrean-events-02

Μία ακόμη επιλογή που έχεις για κινηματογράφο με δωρεάν είσοδο, είναι και οι καλοκαιρινές προβολές στο πάρκο Μαρία Κάλλας, από το δήμο Βριλήσσιων, όπου αφορούν και μικρούς και μεγάλους. Οι παιδικές προβολές γίνονται κάθε Τετάρτη & Παρασκευή και οι ταινίες για τους ενήλικες, κάθε Δευτέρα. Για τους μεγάλους το πρόγραμμα έχει στις 27/06 το «West Side Story» και για τα παιδιά στις 29/06 την ταινία  «Κοντορίτο» και την 01/07 την ταινία «Λούκα».

Στρέφουμε το βλέμμα στα πιο βόρεια προάστια και μεταφερόμαστε στην Αγία Παρασκευή όπου ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ) διοργανώνει το 2ο Φεστιβάλ Πολιτισμού «Χαίρε Μικρασία!». Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που περιλαμβάνει θεατρικές, χορευτικές και μουσικές παραστάσεις,  από τις 24 έως και 29 Ιουνίου 2022, ως προς την τιμή των Ελλήνων Μικρασιατών που ξεριζώθηκαν βίαια από τις πανάρχαιες πατρογονικές τους εστίες και στην πολύτιμη συμβολή τους στον σημερινό ελληνικό πολιτισμό.

Γυρίζουμε πίσω στο κέντρο και με διάθεση για λίγη jazz, σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα να επισκεφθείς την Πειραιώς 260, όπου το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου διοργανώνει βραδιές Jazz, από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 20 Ιουλίου. Είναι ότι πρέπει για μία χαλαρή ρομαντική βραδινή έξοδο.

Δωρεάν events σε όλη την Ελλάδα

Μπορεί η Αθήνα να είναι το πολιτιστικό επίκεντρο της χώρας και να είναι γεμάτη από εκδηλώσεις δωρεάν και μη, αλλά και στα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας υπάρχουν πολλές επιλογές. Στη Θεσσαλονίκη μία πολύ όμορφη εκδήλωση που μπορείς να πας είναι στο Ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και να ακούσεις για φλάουτο και πιάνο των Ιωάννας Αθανασάκη και Θέλξης Ματίκα με θεματική «Nuit d’étoiles».

Επίσης στη Θεσσαλονίκη, ένα δωρεάν event πιο ιδιαίτερο, είναι η ανοιχτή έκθεση κουστουμιών της επίδειξης «Νέα Παραλία Νέα Πασαρέλα 7- Το Ταξίδι». Μια άλλη μορφή τέχνης, αυτή της δημιουργίας ενδυμάτων από ανακυκλωμένα υλικά, έρχεται να μιλήσει με αφορμή το “Ταξίδι” στις μνήμες του παρελθόντος για τη σημασία της ανακύκλωσης, τη δεύτερη χρήση των άχρηστων υλικών, για το πώς η τέχνη μπορεί να δημιουργηθεί από ότιδηποτε. Η έκθεση διαρκεί μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Αν βρίσκεσαι στην Ύδρα, δεν πρέπει να την χάσεις και αν δε βρίσκεσαι εκεί ίσως πρέπει να πας. Μιλάμε για την έκθεση Jeff Koons «Apollo». Το ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, μετά από δύο χρόνια αναβολής, ανακοίνωσε ότι το πολυαναμενόμενο έργο του Jeff Koons θα παρουσιαστεί φέτος στο Project Space του ΔΕΣΤΕ στα Σφαγεία της Ύδρας.

dwrean-events-03

Τέλος, είναι άξια αναφοράς για όσους βρίσκονται στο Άνω Κουφονήσι ή σκοπεύουν να πάνε σύντομα, ή έκθεση σύγχρονης κεραμικής του Big Blue Dot. Πρόκειται για μια εικαστική́ εγκατάσταση από́ φυσικά́ υλικά́ που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα εδώ και χιλιάδες χρονιά, που θα επικοινωνεί́ με την κληρονομιά́ και την ιστορία της Κέρου και του Δασκαλιού αλλά́ και της ευρύτερης περιοχής των Κουφονησίων και θα ενισχύσει την πολιτιστική́ δραστηριότητα του νησιού́. Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι στις 28 Ιουνίου και θα διαρκέσει όλο το καλοκαίρι!

Κάπου εδώ, φτάνουμε στο τέλος των προτάσεων μας για δωρεάν εκδηλώσεις αυτήν την εβδομάδα. Για τις εκδηλώσεις της επόμενης εβδομάδας, stay tuned στο Public blog.