Δωρεάν events: Εβδομάδα με παραστάσεις, σινεμά & Ολυμπιακούς Αγώνες

Περίληψη: Πώς θα περάσεις τον ελεύθερο χρόνο σου με τέτοιο καύσωνα; Σου έχουμε προτάσεις σε φανταστικά δωρεάν events, για να συνοδεύσεις τις βουτιές σου στην παραλία!

Πλησιάζει ο Αύγουστος και πριν η πόλη αρχίσει να αδειάζει για τις καλοκαιρινές διακοπές, έχουμε ακόμα μερικές μέρες με εκδηλώσεις και δρώμενα για να γεμίσεις το πρόγραμμά σου. Για άλλη μία εβδομάδα βρήκαμε τα πιο ενδιαφέροντα events που μπορείς να παρακολουθήσεις δωρεάν, όσο περιμένεις με ανυπομονησία να ξεκινήσει η άδεια. Φύγαμε!

Πρώτος προορισμός για αυτή την εβδομάδα το Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι. Στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Ρεματιάς, ανεβαίνει στη σκηνή η επίκαιρη σπονδυλωτή κωμωδία «Το μποστάνι του Μποστ» με επιθεωρησιακά κείμενα του αξεπέραστου και αμίμητου σατιριστή Μποστ, τα οποία συνοδεύονται από τη μελωδικότατη μουσική του Λουκιανού Κηλαηδόνη. Για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν τα πραγματικά φινάλε που έγραψε ο Μποστ στα ήδη γνωστά του έργα «Φαύστα», «Μήδεια», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», δίνοντας μία άλλη, διαφορετική κωμικοτραγική διάσταση στην εξέλιξη των ιστοριών τους.

dwrean-events-110-01

Πηγαίνουμε τώρα στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα, εκεί όπου αυτή την εβδομάδα θα απολαύσουμε αρχαίο θέατρο... αλλιώς.  Το μυστήριο της γοητείας που συνεχίζει να ασκεί η Αντιγόνη του Σοφοκλή τόσες χιλιετίες, επιδέχεται πολλές ερμηνείες. Από τότε μέχρι σήμερα, περισσότεροι από σαράντα είναι οι δημιουργοί που θέλησαν να καταπιαστούν μαζί της, μεταξύ των οποίων ο Cocteau, o Brecht, και ο Anouilh. Αυτές οι εκδοχές είναι η βάση για την παράσταση «Κρέων vs Αντιγόνη», που εστιάζει στην σύγκρουση του βασιλιά της Θήβας με την ηρωίδα του Σοφοκλή.

Συνεχίζουμε σε σινεμά, μιας και αυτή την εβδομάδα οι καλοκαιρινές σινε-προτάσεις είναι άκρως ενδιαφέρουσες. Την Παρασκευή θα προβληθεί η «Πισίνα», η θρυλική ταινία του Ζακ Ντερέ, 55 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία της ταινίας σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια. Στο ερωτικό δράμα του Γάλλου σκηνοθέτη ο έρωτας μπλέκεται με το πάθος, με φόντο το πανέμορφο Σεν Τροπέ, ενώ δε λείπει και το στοιχείο της κοινωνικής κριτικής. Με τους Ρόμυ Σνάιντερ, Αλέν Ντελόν, Μορίς Ρονέ, Τζέιν Μπέρκιν.

Video Duration
1:44

Το πρόγραμμα του Πολιτιστικού Καλοκαιριού του Δήμου Καλλιθέας περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία events και εκδηλώσεων, και αν βρεθείς στην περιοχή αξίζει και με το παραπάνω να τσεκάρεις όσα παίζουν. Αυτή την εβδομάδα ξεχωρίσαμε την ταινία «Αντιγόνη» της Καναδής Σοφί Ντεράπ. Η ταινία, η οποία εμπνέεται θεματικά και φέρνει το μύθο του Σοφοκλή στο σήμερα, απέσπασε το Βραβείο της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ για Παιδιά και Νέους της Ολυμπίας το 2021.

Για τους μικρούς - και τους μεγαλύτερους - φίλους μας κατεβαίνουμε στην Ηλιούπολη. Το παιδικό σινεμά έρχεται στην Πλατεία Ανεξαρτησίας αυτό το Σάββατο, με την ταινία «Ο Παπουτσωμένος Γάτος: Η Τελευταία Επιθυμία». Γνωστός και ως «Γάτος Σπιρουνάτος», ο διάσημος γάτος που γνωρίσαμε στο «Σρεκ», έρχεται και πάλι να μας συναρπάσει με την εξυπνάδα του, την πονηριά του και το ευφάνταστό του χιούμορ.

Video Duration
2:26

Η αντίστροφη μέτρηση για τους 33η Ολυμπιάδα έχει ξεκινήσει, και η Αθήνα ντύνεται και αυτή στα χρώματα των Ολυμπιακών Αγώνων, πριν τη μεγαλειώδη τελετή έναρξης στην Πόλη του Φωτός. Από την ερχόμενη Παρασκευή, και μέχρι τις 11/8, ένα πλούσιο πρόγραμμα με ποικίλες δραστηριότητες σε περιμένει στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες παίρνουν το Olympic Festival Paris 2024 Passport από τα Info Points στην Αγορά ή το Ξέφωτο και συμμετέχουν σε δράσεις, παίζουν παιχνίδια και λύνουν γρίφους με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Το Athens Photo World, το ετήσιο φεστιβάλ φωτορεπορτάζ της Αθήνας, επιστρέφει για έκτη χρονιά στην πολιτιστική σκηνή της πόλης. Κατά τις τρεις τελευταίες Ολυμπιάδες, οι φωτογράφοι του Associated Press αιχμαλώτισαν φημισμένους αθλητές σε μερικές από τις πιο μεγαλειώδεις στιγμές, για τους ίδιους, τις χώρες τους και τον αθλητισμό. Μέσα από 48 εικόνες, η υπαίθρια φωτογραφική έκθεση που φιλοξενείται στην Περίφραξη του Εθνικού Κήπου αναβιώνει στο κέντρο της πόλης την ψυχή του πιο σημαντικού αθλητικού σταθμού του κόσμου.

dwrean-events-110-03

Επόμενος σταθμός το Μοναστηράκι και το taf - The Art Foundation. Μέσα από το εικαστικό έργο 20 καινοτόμων καλλιτεχνών, η έκθεση Overloaded στοχεύει να εξετάσει τη βαθιά επίδραση της υπερβολικής ροής δεδομένων στο μυαλό μας, τα συναισθήματά μας και τις αντιλήψεις μας, αμφισβητώντας μέσα από την τέχνη τη θεμελιώδη κατανόηση της συνείδησης.

Και κλείνουμε με τη μεγάλη hip hop συναυλία του Ιούλη. Ο Εισβολέας, - κατά κόσμον Ηλίας Παπανικολός, μία από τις πιο δυνατές «φωνές» της εγχώριας rap σκηνής, έρχεται αυτή την Τετάρτη στο Φεστιβάλ Γαλατσίου για να μας ξεσηκώσει με τα beats και τις ρίμες που τον έχουν αναδείξει σε έναν από τους πιο αγαπημένους Έλληνες artists.

dwrean-events-110-02

Είσαι έτοιμος λοιπόν να οργανώσεις το πρόγραμμά σου με πολλές βόλτες και ακόμα περισσότερα θεαματικά events. Εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη εβδομάδα με περισσότερες δωρεάν εκδηλώσεις για όλα τα γούστα! Μέχρι τότε, να περάσεις σούπερ ό,τι κι αν επιλέξεις να κάνεις!

Καλή διασκέδαση!