Δωρεάν events της εβδομάδας: Songlines και Επιστροφή στα 50s

Περίληψη: Full-αρε το πρόγραμμα σου με τα καλύτερα events και καλλιτεχνικά δρώμενα που «τρέχουν» από Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέχρι Αίγινα και Σύρο!

Ιούλιος ίσον ζέστη ίσον θάλασσα ίσον μπάνια αλλά και τρομερά events! Με τον καιρό να περνάει, πλησιάζουμε όλο και πιο πολύ στην πολυπόθητη άδεια του καλοκαιριού και ετοιμαζόμαστε για διακοπές, χαλάρωση και - γιατί όχι - δροσιστικά cocktails στην παραλία! Επειδή όμως τα events δε σταματούν ούτε το καλοκαίρι, και ειδικά τα δωρεάν events υπάρχουν παντού, εμείς συγκεντρώσαμε τις καλύτερες προτάσεις - από εικαστικές εκθέσεις και ντοκιμαντέρ μέχρι θερινά σινεμά και party - για να τα βάλεις στο πρόγραμμα της εβδομάδας. Για όλα τα υπόλοιπα, υπάρχουν τα Public tickets, εδώ για εσένα!

Δωρεάν events στην Αθήνα

Αν βρίσκεσαι ακόμη Αθήνα, θα βρεις πολλά δωρεάν events να τρέχουν αυτές τις μέρες. Ένα από αυτά που ξεχωρίσαμε και σου προτείνουμε είναι η έκθεση της Κατερίνας Κατσιφαράκη «Songlines», στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Καθημερινά από τη δύση του ηλίου και έπειτα, μπορείς να βρεις σε 19 σημεία του Κήπου, διάσπαρτες, νέες in situ παραγωγές και αναπλαισιώσεις προηγούμενων έργων. Επίσης έχεις την ευκαιρία να δεις και το νέο ντοκιμαντέρ της Δήμητρας Κουζή «Do–Nothing Farming 2022», στο οποίο θα μάθεις για τη συμμετοχική διαδικασία παραγωγής σβόλων που είχε οργανώσει ο φυσικός καλλιεργητής Παναγιώτης Μανίκης, στον Ταΰγετο.

dorean-events-12-01

Αν κανονίσεις για καφέ με μία φίλη/ο σου, μία πολύ καλή επιλογή είναι να πάτε στο καφέ του Εθνικού και Αρχαιολογικού Μουσείου, όπου θα μπορείτε να δείτε και την έκθεση του Νίκου Βατόπουλου «Κάτοικος Μουσείου». Μέσα από την έκθεση θα κάνετε μία μεγάλη βόλτα στην Αθήνα του παρελθόντος μέσα από 40 ασπρόμαυρες & έγχρωμες φωτογραφίες.

Αν το γυμναστήριο σου κλείνει σιγά σιγά για διακοπές ή αν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό, το Σταύρος Νιάρχος προσφέρει δωρεάν προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας. Αν έχεις και παιδιά, ακόμη καλύτερα γιατί έχουν προγράμματα και για παιδιά. Οι επιλογές σου είναι πολλές: από yoga, cross training και mai tai, μέχρι fun dance, αυτοάμυνα για γυναίκες και καγιάκ στο κανάλι!

Το θερινό σινεμά, δεν παύει ποτέ να είναι μέσα στις επιλογές μας και αυτή τη φορά έχουμε «Επιστροφή στα 50s» από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς. Την Παρασκευή 22/07 παίζει την ταινία «Όλα για την Εύα», που προτάθηκε για 14 βραβεία Όσκαρ και απέσπασε 6, ανάμεσα στα οποία και το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Οι προβολές γίνονται στον εξώστη του Ιστορικού Αρχείου στον Ταύρο.

Video Duration
3:22

Αν κάνεις όρεξη για αληθινή διασκέδαση, με μουσική, χορό και full party vibes, σου έχουμε την καλύτερη λύση. Μη χάσεις τους Onirama μέσα από το Flower the People tour 2022, στις 24/07 στην Γ Μαρίνα Γλυφάδας!

Δωρεάν events σε Θεσσαλονίκη, Σύρο & Αίγινα

Αν βρίσκεσαι στη λατρεμένη Θεσσαλονίκη, μπορείς και εκεί να βρεις πολλά δωρεάν events. Το σινεμά ειδικά υπάρχει πάντα στο μενού. Πιο συγκεκριμένα, η δωρεάν είσοδος στο σινεμά Τζένη Καρέζη του Δήμου Παύλου Μελά συνεχίζει, οπότε βρίσκεις παρέα ή κανονίζεις ένα date με τον εαυτό σου, παίρνεις ποπ κορν και καλή προβολή! Μέχρι την Τετάρτη 20/07 παίζει τον «Άσπρο Πάτο» και από Πέμπτη 21/07 παίζει την «Υπόθεση Κολλίνι».

Μεταφερόμαστε τώρα στο αγαπημένο πολυπολιτισμικό νησί με φουλ δωρεάν events, τη Σύρο! Αν είσαι εκεί για διακοπές, αξίζει να μάθεις για το «Σύρος Πολιτισμός 2022», που περιλαμβάνει μια σειρά από ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις και μετρά κάμποσα χρόνια παρουσίας στα δρώμενα του νησιού. Πολύ ενδιαφέρον έχει η έκθεση «Μικρές Αποδράσεις» από τις 20/07 έως τις 29/07 την οποία επιμελήθηκε το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου και οργάνωσε ο Μάνος Πιτσικάλης.

dorean-events-12-02

Αν ακόμα έχεις κάποιες μέρες για την άδεια σου, σκέψου την ιδέα να πας ένα πσκ σε έναν κοντινό προορισμό όπως η Αίγινα. Στην Αίγινα παίζει για μία ακόμη χρονιά, το 12ο Φεστιβάλ Θεάτρου Δήμου Αίγινας. Για παράδειγμα, την Παρασκευή 22/07 μετά τη δουλειά, παίρνεις καράβι, πας Αίγινα, απολαμβάνεις την προβολή «Η Αίγινα στον κινηματογράφο 1958-1966», με χαρακτηριστικές σκηνές από ταινίες που γυρίστηκαν στο νησί, στο 2ο μισό του 20ου αιώνα και μετά το μουσικό πρόγραμμα με τον Αιγινήτη μουσικό Ζαχαρία Παλαμήδη μαζί με ένα ποτήρι κρασί. Και αφού είχες ένα γεμάτο βράδυ, την επόμενη μέρα ξεκινάς με μπάνιο πριν επιστρέψεις στην πόλη!

Αυτά ήταν τα δωρεάν events για αυτήν την εβδομάδα! Μείνε ενημερωμένος για τα events κάθε εβδομάδας μέσα από το Public blog!