Ετοιμάσου για δωρεάν events από άκρη σε άκρη αυτή την εβδομάδα!

Περίληψη: Ετοιμάσου για θέατρο, μουσικές και πολλή τέχνη από Θεσσαλονίκη μέχρι Κρήτη! Τα δωρεάν events της εβδομάδας ξαναχτυπούν!

Μπορεί να είναι ένα ελαφρώς περίεργο καλοκαίρι με πολλές δυσκολίες, αλλά οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι μετά από δύο χρόνια, ζούμε ένα καλοκαίρι με πολλά τρομερά events να τρέχουν. Φυσικά τα δωρεάν events δε σταματούν ποτέ και βρίσκονται παντού! Αν είσαι από αυτούς για τους οποίους οι διακοπές τους αργούν ακόμα λίγο ή βρίσκεσαι ήδη κάπου εκτός Αθηνών, παρακάτω θα βρεις μερικά δωρεάν events τα οποία αξίζει να επισκεφθείς.

Δωρεάν events στην Αθήνα: Θέατρο, μουσική βραδιά με rock 'n' roll και εκθέσεις!

Η Αθήνα ναι μεν σιγά σιγά αρχίζει να αδειάζει, αλλά αν έχεις μείνει εδώ, είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να αφιερώσεις μία νύχτα σου και στο θέατρο. Ξεκινάμε τις προτάσεις μας, λοιπόν, με Τολστοϊκή διάθεση. Στις 30 Ιουλίου σου προτείνουμε να παρακολουθήσεις τη θεατρική παράσταση «Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς» στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη. Αντίστοιχα στις 30 Ιουλίου, μία θεατρική πρόταση για όλη την οικογένεια είναι η παράσταση «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» του Ιουλίου Βερν στο Αττικό Άλσος. Η θεατρική παράσταση είναι σε σκηνοθεσία του Γιάννη Παπαθανασίου και με πρωτότυπη μουσική και στίχους Αλγίμωτρα. Μην την χάσεις, τα παιδιά σίγουρα θα ξετρελαθούν!

Αν έχεις πιο… μουσική διάθεση, μπορείς να κανονίσεις με την παρέα να πάτε μια βόλτα την Τρίτη 26/07 από το Γήπεδο Μπάσκετ Ελληνορώσων και να ακούσετε τον γνωστό και εκπληκτικό Ορφέα Περίδη. Είναι ό,τι πρέπει για ένα βραδάκι καθημερινής, μόλις δροσίσει! Επίσης, μία βόλτα στην Αθήνα των πιο χαλαρών πλέον ρυθμών μαζί με λίγο τέχνη επιβάλλεται. Στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών μπορείς να επισκεφθείς την ομαδική έκθεση «Ξεριζ-Ωμός Ρεαλισμός», η οποία αναφέρεται στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή και στο διαχρονικό, οικουμενικό φαινόμενο του ξεριζωμού και της προσφυγιάς. Η έκθεση θα βρίσκεται εκεί μέχρι τις 30/07 όποτε βάλε τη στο πρόγραμμα!

Δωρεάν events σε Θεσσαλονίκη – Κρήτη: Καλοκαιρινές μουσικές βραδιές ή σύγχρονη τέχνη;

Όσο και αν για όλους έχει προτεραιότητα η παραλία, η Θεσσαλονίκη δε σταματά ποτέ τα δωρεάν events! Η Θεσσαλονίκη ξέρει πολύ καλά ότι οι καλοκαιρινές νύχτες είναι για ωραίες μουσικές και χορό για αυτό και την Τρίτη 26/07 στις 21:00, στην Παραλία Αγγελοχωρίου θα έχει μουσική βραδιά με rock 'n' roll στο Σπίτι Του Φύλακα Της Αλυκής. Πάρε το amore και πάτε για χορό!

Αν είσαι λάτρης του κρασιού, δεν πρέπει να χάσεις το δωρεάν event ΒορΟινά, στη βεράντα του ξενοδοχείου Makedonia Palace. Θα βρεις επιλεγμένους οίνους ΠΟΠ και ΠΓΕ από τα οινοποιεία της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», μαζί με νοστιμιές του σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου. Βάλε μαζί και την εκπληκτική θέα του Θερμαϊκού και θα περάσεις μία εκπληκτική βραδιά.

Από Θεσσαλονίκη κατεβαίνουμε τέρμα νότια και πάμε Κρήτη! Αν βρίσκεσαι Κρήτη αυτές τις ημέρες, και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, αφιέρωσε μία έξοδο σου στην εκπληκτική έκθεση τέχνης «Τα εν οίκω…εν δήμω». Εκεί θα βρεις 59 έργα ζωγραφικής από τα 1.000 περίπου της Συλλογής της Δημοτικής Πινακοθήκης. Τα έργα χρονολογούνται από τις αρχές του 20ού αιώνα έως και το τέλος της δεκαετίας του 1980 και παρουσιάζονται ταξινομημένα σε τεχνοτροπικές ενότητες και κατηγοριοποιημένα ανά καλλιτεχνικό ρεύμα της νεοελληνικής τέχνης. Αντίστοιχα, αν είσαι Χανιά και εκεί μπορείς να επισκεφθείς την ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης «Γεωμετρικοί Ανασχηματισμοί» στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον, με συμμετοχή των καλλιτεχνών Γιάννη Γαβαλά, Μαρίας Κελαϊδή και Χρυσάνθης Λυμπεραίου, στο Βενετσιάνικο Ναό του Αγίου Ρόκκου. Μπορείς μετά από ένα μπανάκι στη θάλασσα και πριν τη έξοδο για dinner να περάσεις μία βόλτα.

Αυτές ήταν οι προτάσεις για δωρεάν events για αυτήν την εβδομάδα. Για τις επόμενες προτάσεις μας, stay tuned στο Public Blog!