Δωρεάν events: Ο Σεπτέμβριος φέρνει εκθέσεις, συναυλίες, σινεμά

Περίληψη: Κράτα ψηλά την καλοκαιρινή σου διάθεση κι ας πλησιάζει ο Σεπτέμβριος, συνεχίζοντας τις βόλτες και απολαμβάνοντας δωρεάν events όλη την εβδομάδα!

Έφτασε η στιγμή να αποχαιρετήσουμε τον Αύγουστο (δυστυχώς) και να υποδεχτούμε το Σεπτέμβριο. Τι κι αν ο μήνας αλλάζει όμως, η διάθεσή μας παραμένεις καλοκαιρινή! Γι’ αυτό και βρήκαμε τον τρόπο να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο την κάθε ημέρα της νέας εβδομάδας που ξεκινά. Πώς το κάναμε αυτό; Αναζητώντας τα πιο ενδιαφέροντα δωρεάν events της εβδομάδας! Και δεν μείναμε μόνο στο ψάξιμο φυσικά. Παρακάτω θα σου τα παρουσιάσουμε κιόλας, για να τα βάλεις κι εσύ στο ημερολόγιο σου και να απολαύσεις απογεύματα γεμάτα μουσική, θέατρο, σινεμά και τέχνη.

Δωρεάν κινηματογραφικές προβολές και συναυλίες

Σου το είπαμε ήδη, η διάθεσή μας παραμένει καλοκαιρινή οπότε οι προτάσεις μας ξεκινούν με θερινό σινεμά! Δεν μας πτοούν καθόλου οι μπόρες των περασμένων ημερών! Εκτός από το «Ούτε καν», αυτή την εβδομάδα σου έχουμε ακόμα περισσότερες επιλογές για ταινία και μάλιστα δωρεάν. Οι δωρεάν προβολές της εβδομάδας ξεκινούν από το Cine Αλίκη. Στις 29 και 30 Αυγούστου μπορείς να κατέβεις στο Πεδίον του Άρεως για να παρακολουθήσεις τη γαλλική ταινία «Full Time», για τη ζωή μίας μητέρας στο Παρίσι η οποία μεγαλώνει μόνη της δύο παιδιά. Οι δωρεάν προβολές στο Cine Αλίκη συνεχίζονται και το διήμερο 31/8-1/9, με την ταινία «Tootsie» του 1982. Αν έχεις παιδιά βέβαια, σου προτείνουμε αντί για το Πεδίον του Άρεως να κατευθυνθείς προς τα Δυτικά την Τετάρτη 31 Αυγούστου. Βάλε στο GPS το Άλσος Περιστερίου, εκεί όπου στις 20:30 θα προβληθεί το «Encanto», μία από τις πιο πρόσφατες ταινίες κινουμένων σχεδίων της Disney.

Δεν είσαι και πολύ του σινεμά; Για σένα έχουμε μουσικές προτάσεις. Οι πρώτες του Σεπτέμβρη είναι γεμάτες με συναυλίες στις οποίες μπορείς να παρευρεθείς εντελώς δωρεάν. Το φθινόπωρο αρχίζει με μία μεγάλη συναυλία που διοργανώνει ο Δήμος Αιγάλεω, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Πολιτιστική Διαδρομή 2022». Στο θέατρο «Αλέξης Μινωτής», την 1η Σεπτεμβρίου θα εμφανιστεί ζωντανά η Έλενα Παπαρίζου! Μία μέρα μετά, στις 2/9, ο προορισμός σου πρέπει να είναι ο Διόνυσος. Εκεί θα ακούσεις τον Νίκο Πορτοκάλογλου, τη Βίκυ Καρατζόγλου και τον Βύρωνα Τσουράπη στη μουσική παράσταση «Ένα φως αναμμένο», η οποία ανεβαίνει στα Διονύσια 2022. Ένα ακόμα τεράστιο όνομα της ελληνικής μουσικής που θα δώσει συναυλία μέσα στις επόμενες ημέρες είναι ο Γιώργος Νταλάρας. Κατά τη διάρκεια του πολιτιστικού φεστιβάλ «Ιωνικές Γιορτές» θα τραγουδήσει στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης, στις 3/9. Ακόμα κι αν δεν είσαι Αθήνα, όμως, μπορείς να γεμίσεις αυτή την εβδομάδα σου με πολλή μουσική. Αν σε πετυχαίνουμε στην Σύρο, τότε δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις το 6ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη», που διεξάγεται από τις 29 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου.

Δωρεάν events: Θέατρο και εκθέσεις

Μένουμε μακριά από την Αθήνα (αλλά όχι πολύ μακριά) για να δούμε μία πρόταση για τους λάτρεις των καλών τεχνών. Στην Ελευσίνα, η οποία θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2023, γίνεται αυτή την περίοδο το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2022. Στα πλαίσια του φεστιβάλ, από την Κυριακή 28 Αυγούστου έως την Κυριακή 23 Οκτωβρίου θα φιλοξενείται στον προαύλιο χώρο πίσω από το ανοιχτό θέατρο του Παλαιού Ελαιουργείου η έκθεση «Στάχυα πέφτουν σε τσιμεντένια δάπεδα». Σε αυτή θα εκτεθούν έργα γλυπτικής του εικαστικού Κωστή Βελώνη.

Dorean-Events-16-Image2

Μετά τις στάσεις μας σε Σύρο και Ελευσίνα, επανερχόμαστε στην Αθήνα και πάμε μία βόλτα στο Μέγαρο Μουσικής. Στον κήπο του Μεγάρου συνεχίζεται η έκθεση «SongLines» της Κατερίνας Κατσιφαράκη. Η έκθεση θα σε πάει μία βόλτα σε πολλά σημεία του κήπου για να ανακαλύψεις και τα 19 έργα που παρουσιάζονται. Οι προτάσεις μας για δωρεάν εκδηλώσεις αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνονται με θέατρο. Το φεστιβάλ «Βραδιές Πολιτισμού» του Δήμου Αχαρνών μόλις ξεκίνησε και μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις του θα είναι το ανέβασμα της θεατρικής παράστασης «Ο κατά φαντασίαν ασθενής». Το πασίγνωστο θεατρικό έργο του Μολιέρου ανεβαίνει στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου.

Δεν έχεις παράπονο πιστεύουμε! Με τόσες επιλογές, μπορείς να γεμίσεις την εβδομάδα σου με πολιτισμό και μάλιστα εντελώς δωρεάν!