Δωρεάν events: Τέχνη σε όλες τις μορφές της

Περίληψη: Άλλη μια εβδομάδα με εκδηλώσεις… που δεν αφήνουν κανέναν παραπονεμένο! Περιηγήσου παρέα μαζί μας στα δωρεάν events που τρέχουν αυτό τον καιρό.

Τώρα που έχουν γυρίσει και οι τελευταίοι από τις διακοπές τους, μπορούμε και επισήμως πια να πούμε καλό φθινόπωρο χωρίς να υπάρχουν περίεργα βλέμματα. Το ξέρουμε όμως ότι κατά βάθος, θα ήθελες τώρα να διαβάζεις για καλοκαιρινά events, όντας και εσύ κάτω από μια ομπρέλα στο αγαπημένο σου νησί.  Μπορεί για πολλούς η προσγείωση στη φθινοπωρινή ρουτίνα να μην ήταν και τόσο ομαλή, αλλά ίσως και να μπορούμε να την κάνουμε λίγο πιο ευχάριστη. Όπως κάθε εβδομάδα, έχουμε σκανάρει τι εκδηλώσεις τρέχουν αυτό το καιρό και σου έχουμε ετοιμάσει ορισμένα δωρεάν events που αξίζει να επισκεφτείς!

Σινεφίλ ή fan του θεάτρου;

Μπορεί όπως είπαμε να έχει τελειώσει το καλοκαίρι, όμως τα θερινά σινεμά ζουν και βασιλεύουν, όσο το επιτρέπει ο καιρός! Το Cine Αλίκη, στο Πεδίον του Άρεως, έχει φροντίσει τις ρομαντικές ψυχές που λατρεύουν το θερινό σινεμά. Για ακόμη μια χρονιά λοιπόν, φιλοξενεί ποικιλία κλασικών βραβευμένων ταινιών για όλες τις ηλικίες. Αν πάλι, τυχαίνει να μένεις στη Νέα Σμύρνη ή σε κάποια γειτονική περιοχή, τότε είσαι μια ανάσα από μια θεατρική παράσταση. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ιωνικές Γιορτές 2022, ο Δήμος Νέας Σμύρνης διοργανώνει τη παράσταση «120 κιλά Jazz» του Cesar Brie. Στο μονόπρακτο αυτό έργο παίζει ο Δημήτρης Σαμόλης, ο οποίος υποδύεται έναν ερωτευμένο νεαρό που αποφασίζει να πάρει μέρος στη συναυλία μιας jazz μπάντας παίζοντας κοντραμπάσο, με σκοπό να εντυπωσιάσει το κορίτσι των ονείρων του. Μόνο που… δεν ξέρει να παίζει κοντραμπάσο! Ένα σύγχρονο έργο που αξίζει να παρακολουθήσεις και εσύ!

Δωρεάν εκθέσεις σε όλη την Αθήνα

Αλλάζουμε το theme της διασκέδασης, αφού τώρα θα σου προτείνουμε ορισμένες εκθέσεις που δε πρέπει να χάσεις! Πρώτο και καλύτερο είναι ένα exhibition με άρωμα καλοκαιριού. Πιο συγκεκριμένα, το Luminus Eye φιλοξενεί από τις 16 μέχρι και τις 25 Σεπτεμβρίου την έκθεση «Postcards from last Summer», που θα παρουσιάζει καλοκαιρινά εκθέματα μέσα από τα μάτια 70 Ελλήνων φωτογράφων. Πάμε τώρα στο Κουκάκι και συγκεκριμένα στη Sealed Earth Gallery. Η έκθεση κεραμικής «Rebirth» δημιουργήθηκε μέσα από την ανάγκη να αποδωθεί ένα παρόν που αναγεννιέται καλλιτεχνικά, σωματικά, πνευματικά ή σεξουαλικά  μετά από μια αδιέξοδη κοινωνικά και πολιτιστικά περίοδο. Μετά από την έκθεση, δε θα μπορούσε να λείπει ένα ποτάκι στη περιοχή.

Τελευταία μας δωρεάν πρόταση όσον αφορά τις εκθέσεις, είναι το ομαδικό exhibition «Five Elements» στην Αίθουσα Τέχνης ArteVisione στην Αθήνα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν μια έκθεση βασισμένη στη Θεωρία των Πέντε Στοιχείων που περιγράφει τις σχέσεις ανάμεσα στα πράγματα, θίγοντας ζητήματα όπως η φυσική καταστροφή και η απώλεια.

dwrean-events-01

Με δωρεάν φεστιβάλ δεν έχασε ποτέ κανείς!

Καλά διάβασες! Οι δωρεάν προτάσεις μας κλείνουν αυτή την εβδομάδα με δύο super φεστιβάλ που αξίζει να παρευρεθείς. To Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project» πραγματοποιείται και φέτος για 5η χρονιά στην Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ. Καθημερινά έως και τις 2 Οκτωβρίου, έχεις τη δυνατότητα παρακολουθήσεις 14 χορευτικές ομάδες οι οποίες αλληλοεπιδρούν με τους θεατές μέσα από πρωτότυπα χορευτικά performances μικρής διάρκειας. Και φυσικά δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το Φεστιβάλ Αιγάλεω «Πολιτιστική Διαδρομή 2022», που θα μεταμορφώνει το ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Αλέξης Μινωτής» σε ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι έως τις 25 Σεπτεμβρίου. Μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν θεατρικές παραστάσεις αλλά και συναυλίες υψηλού επιπέδου καθώς και αφιερώματα σε σπουδαίους καλλιτέχνες.

Στα Public κρατάμε πάντα τον λόγο μας, αφού σου τάξαμε εκπληκτικές δωρεάν εκδηλώσεις και σου τις δώσαμε… και με το παραπάνω! Τα λέμε την άλλη εβδομάδα με ανανεωμένες προτάσεις για δωρεάν events.