Δωρεάν events: Θέατρο και εικαστικά από την Αθήνα έως την Ιαπωνία!

Περίληψη: Άλλη μία εβδομάδα με δωρεάν θεατρικά και εικαστικά events ξεκινά! Δες τις προτάσεις που ξεχώρισε η ομάδα μας!

Αυτή η εβδομάδα αρχίζει με αλλιώτικη διάθεση. Με όρεξη να ξεμπερδέψεις με τις υποχρεώσεις σου νωρίς, να αφιερώσεις όσο χρόνο πρέπει σε όσα πρέπει (και όχι πολύ παραπάνω), να γεμίσεις την ατζέντα σου με παραστάσεις, εκδηλώσεις, δράσεις, εκθέσεις που θες να παρακολουθήσεις, συμμετέχεις, επισκεφτείς. Είναι αυτή η εβδομάδα μετά από ένα τριήμερο ξεκούρασης. Επειδή, λοιπόν, εμείς σκεφτόμαστε τις ανάγκες σου, σού ετοιμάσαμε μία λίστα με δωρεάν events που μπορείς να επισκεφτείς αυτή την εβδομάδα στην πόλη. Για δες!

Θέατρο και χορός συναντώνται στην Αθήνα

dwrean-events-02

Αν σου αρέσει το θέατρο, τότε δεν πρέπει να χάσεις την ευκαιρία που ξεδιπλώνεται μπροστά σου. Ναι, καλά κατάλαβες. Τα δωρεάν events επεκτείνονται και στη θεατρική σκηνή. Στο θέατρο Εμπρός, η ομάδα «Ιδιόμελον Art» παρουσιάζει το έργο του Στρατή Δούκα «Ιστορία ενός Αιχμαλώτου», ένα από τα πλέον αξιόλογα έργα της ελληνικής πεζογραφίας. Πρόκειται για μία παράσταση με διπλό επετειακό χαρακτήρα τόσο για την 100η επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής, όσο και για τα 40 χρόνια από την αποδημία του Στρατή Δούκα. Μία εμβληματική παράσταση βασισμένη στο κλασικό έργο του σπουδαίου δημιουργού.

Δωρεάν events συναντάμε και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Στη σκηνή Ωμέγα, η επαγγελματική συμπεριληπτική θεατρική ομάδα ΘΕΑΜΑ, σε συνεργασία με την ερμηνεύτρια της λαϊκής προφορικής παράδοσης Γιώτα Βέη, παρουσιάζει την καθολικά προσβάσιμη θεατρική παράσταση με τίτλο «Τρωάδες». Αυτή τη Δευτέρα (31/10) στις 21:00.

Δεν εγκαταλείπουμε το θέατρο προτού κάνουμε μία στάση στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ. Εκεί, το θεατρικό δρώμενο συναντά τον χορό, σε μία παράσταση υψηλών συναισθημάτων. Το «Crossing the Freeway: Outside» είναι ποιητική μετεξέλιξη του έργου «Crossing the Freeway», που παρουσιάστηκε στα Uferstudios του Βερολίνου ως site specific παράσταση, τον Σεπτέμβριο του 2019. Η δραματουργία αντλεί έμπνευση από μία σειρά κρίσεων, όπως η οικονομική και η προσφυγική, οι οποίες έχουν αλλάξει τον τρόπο που κινούμαστε και σκεφτόμαστε. Αυτό το Σαββατοκύριακο στις 20:30 (Σάββατο) και στις 21:30 (Κυριακή).

Εικαστικό ταξίδι από τη Μικρά Ασία στην Ιαπωνία

dwrean-events-01

Αν το πρόγραμμα σου με τα δωρεάν events δεν θες να περιλαμβάνει αποκλειστικά θεατρικές παραστάσεις, σου έχουμε βρει αρκετές εκθέσεις εικαστικών (και όχι μόνο) που αξίζουν την προσοχή σου.

Η λίστα ξεκινάει από την έκθεση «Το έπος της Ανατολής στη φαντασία των Ελλήνων: Η Μικρασιατική Καταστροφή στη λογοτεχνία του Μεσοπολέμου», η οποία παρουσιάζεται στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών. Αφιερωμένη στα εκατό χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, η έκθεση χωρίζεται σε τέσσερις ενδιαφέρουσες θεματικές, τις οποίες μπορείς να επισκεφτείς με τη μία ή χωριστά.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται στο Καφέ του Αρχαιολογικού Μουσείου, με την έκθεση ζωγραφικής παιδιών & ενηλίκων «Kintsugi ή Μαζεί | Η Σπασμένη Λέξη». Μία έκθεση που απαιτεί χρόνο. Τόσο δικό σου, όσο και από την εικαστικό Έλλη Γρίβα, η οποία επιμελείται έργα ειδικής ομάδας παιδιών και ενηλίκων, έργα εμπνευσμένα από τη φιλοσοφία του kintsugi, της ιαπωνικής τέχνης της επιδιόρθωσης των σπασμένων κεραμικών με ρητίνη αναμεμειγμένη με χρυσό.

Και αν η ιαπωνική τέχνη δεν σου κεντρίζει το ενδιαφέρον, τι θα έλεγες για ένα εικαστικό ταξίδι «Στο Φως»; Έτσι, ονομάζεται η έκθεση της Εριέττας Βορδώνη στο Evripides Art Gallery, η οποία έχει επηρεαστεί αρκετά από τις αρχές της επικούρειας φιλοσοφίας. Πρόκειται για μια σειρά νέων, ευφάνταστων έργων που δημιούργησε τα δύο τελευταία χρόνια και λειτουργούν «σαν φυλαχτά για όποιον τα έχει στον χώρο του και μπορεί να τα χαίρεται καθημερινά».

Διάλογοι με τις τέχνες

dwrean-events-03

Αν αναρωτιέσαι πόσο εύκολα μπορούν να συνεργαστούν άνθρωποι με διαφορετική αφετηρία, βιώματα και εμπειρίες, την απάντηση δίνει η εικαστική ομάδα «Διάλογοι» μέσα από το κοινό τους δημιούργημα «Διάλογοι του Φθινοπώρου». Τα εγκαίνια πραγματοποιούνται αυτή τη Δευτέρα (31/10) στον εμβληματικό χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης, στο σπίτι της ζωγράφου Σοφίας Λασκαρίδου. Αν από την άλλη σου αρέσει η τέχνη της γλυπτικής, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας σε προσκαλεί σε ένα δωρεάν event παρουσίασης 57 γλυπτών μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων, δημιουργίες της τελευταίας πενταετίας. Τέλος, η Μαρία Αϊβαλιώτου χρησιμοποιεί αλληγορικά την έννοια της Πυθίας και μας παρουσιάζει τη σύγχρονη εκδοχή της εμπνεόμενη από την κουλτούρα της τράπουλας Ταρώ στο ΜΕΤΣ Κέντρο Τεχνών.

Νομίζουμε ότι και αυτή την εβδομάδα δεν έχεις παράπονο. Ραντεβού σε μία από τις παραπάνω εκδηλώσεις!