Δωρεάν events: Συναρπαστικές εκθέσεις σε mood Χριστουγέννων!

Περίληψη: Βόλτα στη γιορτινή πόλη με εντυπωσιακά δωρεάν events για όλα τα γούστα! Πάμε να δούμε πού θα βγεις τις επόμενες μέρες!

Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι η ανάπαυλα που χρειαζόμαστε από την καθημερινότητα, αναζητώντας συνεχώς όμορφες στιγμές και ξεχωριστές εμπειρίες με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Άλλη μια εβδομάδα αρχίζει και εμείς συλλέξαμε για σένα τις πιο συναρπαστικές δωρεάν εκδηλώσεις της πόλης! Τι λες; Πάμε να τις ανακαλύψουμε;

Μαγευτικές εικαστικές εκθέσεις

Το ταξίδι μας στον κόσμο της τέχνης ξεκινάει με την έκθεση «Μικρά Ζωγραφικά Έργα 2022 – 2023» στη Sianti Gallery. Σε αυτή την έκθεση παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, σε μικρές διαστάσεις που φιλοδοξούν να αποδείξουν ότι το «μεγάλο» δεν είναι απαραίτητα ζήτημα διάστασης, αλλά έκφρασης, βάθους και κυρίως, συγκίνησης. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η Βασιλική Σιαντή.

Η επόμενη έκθεση που δεν πρέπει να χάσεις, αντλεί έμπνευση από το σινεμά. Ονομάζεται «Cinefil» και στεγάζεται στην Gallery Art Prisma. Τα έργα της θα σε ταξιδεψουν στον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου, άλλοτε με εννοιολογικές αναφορές, άλλοτε μέσα από φωτορεαλιστικές αποδόσεις και άλλοτε με φαντασιακές συνθέσεις από διάφορες κινηματογραφικές ταινίες, σύμφωνα με την ιστορικό τέχνης Λουίζα Καραπιδάκη.

Για τους λάτρεις των λευκωμάτων και των αρχείων, προτείνουμε την έκθεση «Art-Athina 1993-2022». Πρόκειται για ένα επετειακό λεύκωμα και μια αρχειακή έκθεση που περιλαμβάνει καταλόγους, αφίσες, ενημερωτικά φυλλάδια, δελτία τύπου, καθώς κι ένα ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό που μεταφέρει το κλίμα της Αθήνας από τα '90s μέχρι σήμερα. Η έκθεση παρουσιάζεται στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης.

dwrean-events-01

Όπως θα δεις, οι εκθέσεις αυτή την εβδομάδα είναι πολλές. Πράγμα που σημαίνει πως άνετα μπορείς να προσθέσεις και από μία επίσκεψη στο καθημερινό σου πρόγραμμα. Στο χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, θα βρεις την τρίτη έκθεση του project ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ – RAINBOW, που επιμελείται ο Δημήτρης Λαζάρου. Κεντρικο θέμα το κόκκινο χρώμα. Ήδη από την αρχαιότητα το κόκκινο χρώμα συμβόλιζε τη δύναμη και το πάθος. Σήμερα χρησιμοποιείται κατά κόρον στη λογοτεχνία αλλά και στην καθημερινή γλώσσα, καθώς συνδέεται με τη φωτιά, τον έρωτα, τον θυμό και τον κίνδυνο.

Η ξενάγησή μας στις εικαστικές αίθουσες συνεχίζεται με την έκθεση «small size», στην Manifactura Gallery. 13 καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους και μέσα από τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, τα χαρακτικά, τις κατασκευές και τα έργα με μεικτή τεχνική, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Τελευταία στάση στις γκαλερί της Αθήνας η Blank Wall Gallery για να θαυμάσουμε την έκθεση φωτογραφίας «My Jordan». H φωτογραφική ομάδα «Διαδρομές» εντυπωσιάζει μέσα από το οκταήμερο workshop φωτογραφίας που διοργάνωσε στην Ιορδανία.

Ώρα για θέατρο

Παραμένοντας σε γιορτινή διάθεση, αλλά και ταυτόχρονα διψασμένοι για θέατρο και τέχνη, σου προτείνουμε το «New God – A study on Bacchae»  στο Θέατρο 104. Πρόκειται για μια διασκευή βασισμένη στις «Βάκχες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Εριφίλης Γιαννακοπούλου και Jamie Bradley. Στη νέα παραγωγή του μεταπτυχιακού τμήματος της διεθνούς δραματικής σχολής FONACT – Fontainebleau School of Acting, η ομάδα «Freek», παρουσιάζει μια πρωτότυπη διασκευή της τραγωδίας του Ευριπίδη. 

Εορταστικά δρώμενα και shows για μικρούς και μεγάλους

Εάν σου αρέσει η αρχιτεκτονική και η διακόσμηση εσωτερικών χώρων, τότε πρέπει να επισκεφτείς το «The Architect Show» που πραγματοποιείται στο Metropolitan Expo. Το διήμερο event συνδέει κορυφαίες εταιρείες και εμπειρογνώμονες κατασκευαστικών υλικών με αρχιτέκτονες και σχεδιαστές.

Επόμενη στάση το The Meet Market! Η αγαπημένη μετακινούμενη αγορά της Αθήνας, έρχεται για 10 ημέρες, στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ! Φέτος, θα φιλοξενήσει περισσότερα από 150 ελληνικά brands ταλαντούχων σχεδιαστών, καλλιτεχνών και μικρών παραγωγών, οι οποίοι θα χωριστούν σε δύο διαφορετικά line-ups. Το Παλιό Αμαξοστάσιο μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο σκηνικό που θα στεγάσει τη μεγαλύτερη γιορτή του τοπικού επιχειρηματικού πνεύματος.

dwrean-events-02

Ο Δήμος Αθηναίων σφύζει από ζωή και σου έχουμε τις πιο fun εκδηλώσεις της εβδομάδας. Οι χώροι του ΟΠΑΝΔΑ, τα Μουσεία, οι Βιβλιοθήκες, η Πινακοθήκη, το Κέντρο Τεχνών, το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα», καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης στις επτά Δημοτικές Κοινότητες, είναι ανοιχτά προσφέροντας ατέλειωτη χαρά και χαμόγελα.

Στη γιορτινή ατμόσφαιρα θα συμμετέχει ενεργά και ο ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης, Αθήνα 9,84, παρουσιάζοντας μια σειρά ξεχωριστών δράσεων. Στις 17 και 18 Δεκεμβρίου η Πλατεία Συντάγματος θα γεμίσει με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγούδια που θα μεταδίδει ο σταθμός.

Για τους βιβλιοφάγους της παρέας, από τις 12 έως τις 31 Δεκεμβρίου, δέκα συγγραφείς αναλαμβάνουν να μας ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο των αγαπημένων τους βιβλίων, επιλεγμένων από βιβλιοπωλεία της πόλης και ο Αθήνα 9,84 θα μεταδίδει «οn-air».

Εαν είσαι θεατρόφιλος, ο πολυχώρος «Άννα & Μαρία Καλουτά» επιστρέφει ανακαινισμένος και υποδέχεται το κοινό με δωρεάν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις. Σήμερα Δευτέρα, μπορείς να απολαύσεις την παράσταση «Σφραγισμένα χείλη», με θέμα τη βία κατά των γυναικών από το Χοροθέατρο Ρους.

Για τους μικρούς μας φίλους έχουμε τρεις συναρπαστικές προτάσεις. Την Παιδική Βιβλιοθήκη του Σταθμού Λαρίσης, όπου θα γνωρίσουν το δημοφιλές Χριστουγεννιάτικο παραμύθι «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» και τη Νηπιακή Βιβλιοθήκη όπου ανεβαίνει η παράσταση «Καλικάντζαρος και Ξωτικό στου Αϊ-Βασίλη το χωριό». Τέλος, οι πολυαγαπημένες Ιστορίες του Αγιοβασίλη έρχονται στο Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης του Νέου Κόσμου.

Μια γεμάτη εβδομάδα από γιορτινές εκδηλώσεις και δρώμενα βρίσκεται μπροστά σου. Καλή διασκέδαση!