Δωρεάν events: Η ατζέντα της εβδομάδας φοράει τα γιορτινά της!

Περίληψη: Αυτή την εβδομάδα σου έχουμε 8 ξεχωριστές, δωρεάν εκδηλώσεις για να μπεις για τα καλά σε Xmas mood! Πάμε να τις δούμε παρέα;

Τα Χριστούγεννα είναι μόλις λίγες μέρες μακριά και οι εκδηλώσεις της πόλης δεν έχουν σταματημό! Αν δεν έχεις μπει ήδη σε Christmas mood είμαστε εμείς εδώ για να σε βάλουμε για τα καλά με τις πιο επικές εκδηλώσεις αυτής της εβδομάδας! Φύγαμε;

Ενδιαφέρουσες εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις

Ξεκινάμε την εβδομάδα δυναμικά με μια εξαιρετική έκθεση που φιλοξενείται στην γκαλερί Ζουμπουλάκη. Στην έκθεση «Animal Tales», που επιμελείται η Γεωργία Λιάπη, οι καλλιτέχνες προσπαθούν να αναπαραστήσουν τον συμβολισμό των ζώων μέσα από αναφορές στην ιστορία της δυτικής τέχνης, καθώς και τη σχέση του ανθρώπου με το μη ανθρώπινο ζώο στη σημερινή εποχή. Από το ένστικτο της επιβίωσης ως την τροφική αλυσίδα. Μην τη χάσεις!

Συνεχίζουμε στον ίδιο ρυθμό με την πρώτη ατομική έκθεση της Δήμητρας Σκανδάλη, «Ψίθυροι στα χέρια μου», στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών. Η έκθεση αυτή αποτελεί ωδή στο ρόλο που παίζει η φύση στην ίδια μας την ύπαρξη. Η εικαστικός μας αφυπνίζει με τα έργα της χρησιμοποιώντας μια μεγάλη ποικιλία από αποξηραμένα άνθη, βότανα και άλλα μέρη φυτών, φύλλα φραγκοσυκιάς, καθώς και χαρτί, πλαστικό, ύφασμα, ξύλο, ακρυλικό γυαλί (plexiglass), βότσαλα, μάρμαρο, θραύσματα βράχου, μελάνι, φύκια και χαλκό.

Free Events - 32 - 01

Για τους λάτρεις της φωτογραφίας και της γλυπτικής, ο Σταύρος Παπαγιάννης στην έκθεση «Tomorrow & Tomorrow & Tomorrow» μοιράζεται με το κοινό, μια σειρά από φωτογραφίες και γλυπτικές εγκαταστάσεις στην γκαλερί Crux. Ο Σταύρος Παπαγιάννης με την έκθεση αυτή θα σε βάλει αμέσως στη δική του άναρχη πραγματικότητα και θα σε μετατοπίσει μόλις αντικρίσεις κάποιο από τα έργα του, καθώς πραγματεύονται την αμεσότητα του βλέμματος, ως μια δράση ούτε παθητική, ούτε ενεργητική, που ενέχει όμως τη δύναμη να καθορίσει την αντίληψη του περιβάλλοντός μας.

Η τελευταία έκθεση που προτείνουμε γι’ αυτή την εβδομάδα, φιλοξενείται στην Αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος- Δεξαμενή» και απευθύνεται στους φιλότεχνους-συλλέκτες που επιθυμούν κάποια στιγμή να αποκτήσουν έργα μοναδικής αισθητικής και καλλιτεχνικής αξίας ή και να ανακαλύψουν νεότερους ταλαντούχους δημιουργούς. Η έκθεση με τίτλο «Highlights ’22-‘23» μας παρουσιάζει ξεχωριστά έργα ζωγραφικής σύγχρονων και παλαιότερων Ελλήνων δημιουργών. Το παρελθόν και το τώρα μαζί σε μια έκθεση όπου κοινός παρονομαστής τους είναι η δύναμη των ζωγραφικών αξιών και η αισθητική.

Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος για εφήβους & φεμινιστικό σινεμά

Φεύγοντας από τις εικαστικές αίθουσες πάμε να αφουγκραστούμε τον παλμό της πόλης, ανάμεσα σε φωνές, γέλια αλλά και ποικίλες εκδηλώσεις για κάθε ηλικία και γούστο.

Free Events - 32 - 02

Μετά τα επιτυχημένα εργαστήρια «Ancient Future Solo» και «Ancient Future Chorus», ακολουθεί το «Ancient Future Duets» και καλεί τους νέους, 14-17 χρονών, να προσεγγίσουν το Αρχαίο Δράμα μέσα από τον σύγχρονο χορό. Με αφετηρία τους Βατράχους του Αριστοφάνη, θα καταδυθείς σε μία δημιουργική διαδικασία πειραματισμών, δοκιμών, ερωτήσεων, αφηγήσεων και παιχνιδιού με την εμψύχωση της ομάδας «Κι Όμως Κινείται», υπό την καθοδήγηση της χορογράφου Χριστίνας Σουγιουλτζ.

Μπορεί ένα μανιφέστο να εκφραστεί μέσω του σινεμά; Και βέβαια! Το «Womanifesto II» συνεχίζεται. Η εικαστικός Έφη Σπύρου και η ομάδα της RUNONART ΑΜΚΕ, προσκαλεί 30 γυναίκες δημιουργούς από την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ για να γράψουν και να παρουσιάσουν το δικό τους μανιφέστο δίνοντας για ένα λεπτό on camera τη δική τους διακήρυξη στις προκλήσεις των καιρών. Και τα δύο φιλμ, «Womanifesto I & Womanifesto II», θα προβληθούν ως ενιαία προβολή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Ώρα για γιορτινές εκδηλώσεις

Για το τέλος αφήσαμε τις πιο Xmas εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια! Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή υποδέχεται τη «Χορωδία Μικρών Μουσικών» του Ωδείου Αθηνών για μια Χριστουγεννιάτικη συναυλία με κάλαντα και τραγούδια μπροστά από το στολισμένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Γίνεται να μην μπεις σε γιορτινό mood;

Free Events - 32 - 03

Επόμενος Χριστουγεννιάτικος σταθμός, η Εθνική Βιβλιοθήκη που έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα αναγνώσεων για τα παιδιά. Από τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου μέχρι την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023 κάθε απόγευμα στις 5μμ, στο Δανειστικό Τμήμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης θα πραγματοποιούνται αναγνώσεις για τους μικρούς και λίγο μεγαλύτερους φίλους των βιβλίων που λατρεύουν τα Χριστούγεννα και τις ιστορίες τους.

Το Μουσείο της Ακρόπολης κρύβει τις πιο Χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις για όλη την οικογένεια! Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, βραδινοί περίπατοι στους εκθεσιακούς χώρους, κρυφές ιστορίες για τα εκθέματα, μοναδικές δημιουργίες στο κατάστημα και εορταστικά πιάτα στο εστιατόριο, θα χαρίσουν ξεχωριστές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους.

Άλλη μια εβδομάδα γεμάτη γιορτινές και όχι μόνο εκδηλώσεις και δρώμενα βρίσκεται μπροστά σου! Καλή διασκέδαση!