Δωρεάν events: Γιορτάζουμε την Ημέρα της Γυναίκας με art διάθεση!

Περίληψη: Εβδομάδα αφιερωμένη στη γυναίκα, και μια καλή ευκαιρία να παρευρεθείς σε συναρπαστικά καλλιτεχνικά δρώμενα. Έλα μαζί μας να τα ανακαλύψουμε όλα!

Σφύζει από ζωή η Αθήνα αγαπητέ μου αναγνώστη. Κάθε λογής δρώμενα με καλλιτεχνικό άρωμα δίνουν το παρών τους και εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ενημερωθείς, να επιλέξεις τα events που σου αρέσουν, να οργανώσεις την παρέα και να τα επισκεφτείς. Πιστοί στο εβδομαδιαίο μας ραντεβού, και αυτές τις μέρες γινόμαστε οι προσωπικοί σου guides και σε παροτρύνουμε να εμπλουτίσεις τη καθημερινότητα σου με ορισμένες εκδηλώσεις που θα δώσουν χρώμα στην εβδομάδα σου! Φύγαμε;

Προτάσεις για σένα που αγαπάς την τέχνη!

Οι προτάσεις μας έχουν αφετηρία το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή που παρουσιάζει την αναδρομική έκθεση ζωγραφικής της Μαριάννας Γαβριήλ με τίτλο «Ζωγραφική 2019 – 2022». Η καλλιτέχνης χρησιμοποιεί την καλλιτεχνική της φαντασία και την ιδιαίτερη τεχνοτροπία για να δημιουργήσει κόσμους κίνησης και ηρεμίας, ζωντάνιας και αδράνειας, φασαρίας και σιωπής. Οι πινελιές της ζωντανεύουν την εκκωφαντική ενέργεια του καταρράκτη, την απόλυτη ηρεμία του βάλτου, την θετική μονιμότητα του βουνού και τις μετατρέπουν σε αντικείμενα αισθητικής έκπληξης. Έως και τις 17/03!

Σειρά έχει η αίθουσα τέχνης Luminous Eye, η οποία συνεχίζει τη δράση της και διοργανώνει την φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Votive offerings / Τάματα»! Το τάμα είναι αφιέρωμα, είναι μια πράξη δεσμευτική αλλά και λυτρωτική, εμπεριέχει έναν ενδόμυχο φόβο αλλά και δέος, είναι ανάθημα αλλά και ανάθεμα, εξαργυρώνεται με ανταλλάγματα ή αποκόβεται από τα εγκόσμια. Αιωρείται μέσα στις προσδοκίες και τις αναθυμιάσεις του ιερού σκότους. Έως και τις 12 Μαρτίου!

dwrean-events-42-01

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας που γιορτάζεται στις 08/03, σου προτείνουμε μια έκθεση αφιερωμένη στις γυναίκες με τίτλο «FEMINA»! Η διαδρομή της γυναίκας και η προσπάθειά της να εκφραστεί ελεύθερα, να καταξιωθεί απελευθερωμένη από τα δεσμά της πατριαρχικής εξουσίας, αποτυπώνεται στα ζωγραφικά έργα της Ήρας Παπαδάτου, που θα παρουσιασθούν έως και τις 19 Μαρτίου στο European Centre Athens στην Πλάκα.

Ομαδικές εκθέσεις και ένα αφιέρωμα στη γυναίκα!

Η γκαλερί The Blender παρουσιάζει την ομαδική έκθεση «Playground Lovers», τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν τις 9 Μαρτίου και θα είναι ανοιχτή στο κοινό έως και τις 8 Απριλίου. Η έκθεση είναι μια ωδή στην πιο ανέμελη περίοδο της ζωής του ανθρώπου, μια γλυκόπικρη αναδρομή στο παρελθόν και πως σε αυτή την ηλικία φαντάζει το μέλλον. Οι εικαστικοί κλήθηκαν να παρουσιάσουν έργα διαφόρων υλικών και μορφών, όπως πυρογραφία, φωτογραφία, γλυπτική, κεραμικά, βίντεο, ζωγραφική σε χαρτί και τυπώματα σε επιφάνειες.

dwrean-events-42-02

Ακολουθεί η διεθνής ομαδική έκθεση χαρακτικής «Self-Portrait – Αυτοπροσωπογραφίες Καλλιτεχνών» στον χώρο τέχνης Etch Ink. Τo Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών – Pandolfini & Σιατερλή, προσκάλεσε εικαστικούς καλλιτέχνες, χαράκτες και ομάδες καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο να διερευνήσουν τις καλλιτεχνικές και δημιουργικές δυνατότητες της αυτοπροσωπογραφίας και να δημιουργήσουν νέα, πρωτότυπα έργα τέχνης. Στην έκθεση αυτή παρουσιάζονται νέες παραγωγές αλλά και παλαιότερα έργα, από το ευρύτερο φάσμα της χαρακτικής, ενθαρρύνοντας τους καλλιτέχνες προς μια παραγωγική συνομιλία γύρω από τη θεματική αυτή, καθώς και πειραματισμό με μια πληθώρα χαρακτικών τεχνικών και τις οπτικές αναπαραστάσεις του προσώπου. Έως και την 1η Απριλίου.

Στον εκθεσιακό χώρο 16 Φωκίωνος Νέγρη εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση του ζωγράφου Αχιλλέα Παπακώστα με τίτλο «Συλλογή Σωτήρη Φέλιου – Αχιλλέας Παπακώστας: Αντίστροφος Χώρος»! Η έκθεση περιλαμβάνει 56 έργα όπου επιχειρείται μια σύντομη αλλά περιεκτική αναδρομή στη ζωγραφική πορεία του Αχιλλέα Παπακώστα. Από τις 08/03 έως και τις 06/05.

Τέλος, στις 08/03 που είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το κίνημα Strong Me, που γεννήθηκε πριν λίγο καιρό και δίνει φωνή στις γυναίκες πολεμώντας τον σεξισμό και τα έμφυλα στερεότυπα, διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή με τίτλο «Κάνε τον φόβο σου δύναμη». Μια γιορτή που στέλνει ηχηρό μήνυμα κατά της έμφυλης βίας, με τη συμμετοχή γυναικών που σήμερα πρωταγωνιστούν στη ζωή και στους αγώνες. Γυναίκες από το Ιράν, το Αφγανιστάν, την Λατινική Αμερική και την Ελλάδα, γυναίκες από τους χώρους της τέχνης, του αθλητισμού και του επιχειρείν, αφηγούνται τις ιστορίες τους και μιλούν για τον φόβο που μετατράπηκε σε δύναμη και success story. Μη το χάσεις στο Ωδείο Αθηνών.

Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα με περισσότερα δωρεάν events για όλα τα γούστα. Μέχρι τότε να περνάς καλά!