Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας 2023: Οι λόγοι για να τη γιορτάσεις

Περίληψη: 8 Μαρτίου. Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Γιόρτασε τιμώντας την ιστορία, αφιερώνοντας την ημέρα σε εσένα ή μοιράζοντας χαμόγελα. Ή και όλα αυτά μαζί!

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μία γιορτή ορόσημο. Πρόκειται για την ημέρα που τιμά όλα όσα έχει καταφέρει το γυναικείο κίνημα μέχρι σήμερα, ενώ την ίδια στιγμή μας υπενθυμίζει πως υπάρχουν ακόμα τείχη που πρέπει να καταρριφθούν. Με το βλέμμα ταυτόχρονα στο παρελθόν και το μέλλον, έρχεται στις 8 Μαρτίου η Ημέρα της γυναίκας 2023 και είμαστε εδώ για να τη γιορτάσουμε μαζί σου, αναδεικνύοντας τη σημασία της και αναγνωρίζοντας την τεράστια συνεισφορά της.

Λόγοι για να γιορτάσεις την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας – #1: Η ιστορία

Και το 2023 έχουμε πολλούς λόγους για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Ο πρώτος από αυτούς είναι για να τιμήσουμε τα επιτεύγματα και τις κατακτήσεις του κινήματος μέσα στα χρόνια. Κρατώντας την ιστορία ζωντανή, εμπνεόμαστε για το μέλλον. Η ημέρα της γυναίκας είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνεις μία αναδρομή στις σημαντικότερες νίκες των γυναικών, από την απόκτηση του δικαιώματος ψήφου μέχρι τη γιγάντωση του κινήματος του #MeToo. Μπορείς επίσης να γνωρίσεις καλύτερα τις σπουδαίες εφευρέσεις γυναικών, τις οποίες χρησιμοποιούμε καθημερινά αλλά δεν το γνωρίζουμε.

Λόγοι για να γιορτάσεις την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας – #2: Το μέλλον

Οι κατακτήσεις του γυναικείου κινήματος στη σύγχρονη εποχή είναι πολλές και καταλυτικές, για την εξάλειψη των ανισοτήτων. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο που θέλουμε όμως. Φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας λοιπόν μπορείς να δραστηριοποιηθείς. Αρχικά, ανακάλυψε τις εκδηλώσεις που «τρέχουν» στην πόλη σου για την Ημέρα της Γυναίκας 2023 και πάρε μέρος. Αυτό θα σου δώσει την ευκαιρία να έρθεις κοντά με άλλα ενεργά μέλη της κοινότητάς σου και έτσι θα κάνεις τα πρώτα βήματα για να υποστηρίξεις κι εσύ τις ενέργειες των ανθρώπων που μάχονται για τα δικαιώματα των γυναικών σήμερα.

Πώς να αφιερώσεις την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας στον εαυτό σου!

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχάσεις και τον εαυτό σου μία ημέρα σαν κι αυτή. Η αυτοφροντίδα είναι εξαιρετικά σημαντική και η Γιορτή της Γυναίκας πρέπει να την περιλαμβάνει. Βάλε εσένα σε προτεραιότητα λοιπόν και πέρνα την 8η Μαρτίου με τον τρόπο που πάντα ήθελες. Πάρε άδεια από τη δουλειά και σχεδίασε μία μέρα γεμάτη δραστηριότητες που σε γεμίζουν. Απόλαυσε το μοναδικό μυθιστόρημα της Bernardine Evaristo «Κορίτσι, γυναίκα, άλλο» και ζήσε την Ημέρα της Γυναίκας παρέα με τις ιστορίες 12 ιδιαίτερων χαρακτήρων. Ή μπορείς να απολαύσεις τη γυναικεία τέχνη μέσα από τη μουσική, με αγαπημένους δίσκους όπως το «Secret in the Dark» της Monika και το «30» της Adele. Ή κανόνισε με τις φίλες σου να κάνετε κάτι όλες μαζί για την ημέρα της γυναίκας 2023.

4 τρόποι να σκορπίσεις χαμόγελα στις σπουδαίες γυναίκες της ζωής σου!

Προφανώς και δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις σπουδαίες γυναίκες που έχουμε δίπλα μας. Τη μαμά, την αδερφή, την κόρη, τη γιαγιά, τη φίλη και τόσες ακόμα σημαντικές γυναίκες που έχουμε στη ζωή μας. Φτάνοντας στην ημέρα γυναίκας είναι λογικό να θες να ομορφύνεις την καθημερινότητά τους λοιπόν με ένα δώρο. Και σου έχουμε ιδέες δώρων για τη Γιορτή της Γυναίκας που σίγουρα θα εκτιμήσουν οι γυναίκες της ζωής σου.

Δώρα για τη γυναίκα στο γραφείο

Πάμε πρώτα να βρούμε δώρο για την γυναίκα που λατρεύει τη δουλειά της και το γραφείο της. Ο τρόπος για να κάνεις την καθημερινότητά της ακόμα καλύτερη είναι ένας: laptop! Χάρισέ της το HP Envy x360 Convert 15-EU0009NV και θα την αφήσεις με το στόμα ανοιχτό. Με αυτό θα μπορεί να κάνει τα πάντα πιο γρήγορα και να δουλεύει με ευκολία από παντού. Ή μπορείς να την βοηθήσεις να οργανωθεί ακόμα καλύτερα, με το σημειωματάριο Dreamdrop.

 Δώρα για τη γυναίκα στο τρέξιμο

Όχι, δεν εννοούμε το μεταφορικό τρέξιμο αλλά το κυριολεκτικό. Για τις γυναίκες της ζωής σου που λατρεύουν την άθληση και βάζουν σε πρώτη προτεραιότητα το well being, το δώρο για την Γιορτή της Γυναίκας πρέπει να κινηθεί σε διαφορετική κατεύθυνση. Αν δεν έχει ήδη ένα wearable για να καταγράφει τις δραστηριότητές της, τότε το Redmi Watch 2 Lite θα γίνει το νέο αγαπημένο της gadget. Με όμορφο σχεδιασμό, γεμάτο από χαρακτηριστικά και αισθητήρες, και με περισσότερα από 100 workout modes δεν θα θέλει να το αποχωριστεί ποτέ. Επειδή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει ήδη smartwatch όμως, σου έχουμε και μία εναλλακτική. Το μπουκάλι θερμός Chilly's Ματ Κίτρινο θα την βοηθήσει να μείνει ενυδατωμένη.

Δώρα για γυναίκα έτοιμη για νέες περιπέτειες

Πεζοπορίες, ταξίδια, εκδρομές, νέα χόμπι, μία βαλίτσα πάντα σε stand by. Σου θυμίζουν κάποιον όλα αυτά; Αν έχεις κι εσύ μία περιπετειώδη γυναίκα στη ζωή σου, που δεν χάνει ευκαιρία να ζήσει νέες εμπειρίες, τότε πρέπει να κινηθείς σε διαφορετική διαδρομή για να ανακαλύψεις το δώρο της. Δεν θα είναι δύσβατη όμως γιατί βρήκαμε ήδη τις ιδέες που ψάχνεις. Πάμε στοίχημα ότι σίγουρα θα απολαμβάνει τις φωτογραφίες και θα θέλει να απαθανατίζει τις μοναδικές στιγμές που ζει. Έτσι, η mirrorless Canon EOS M200 είναι το ιδανικό δώρο. Θες κι άλλη επιλογή; Τι θα έλεγες για το νεσεσέρ Legami Makeup Queen Flowers για να ανανεώσει το travel gear της;

Κάνε την παγκόσμια ημέρα γυναίκας μία ξεχωριστή εμπειρία για σένα!

Στις 8 Μαρτίου 2023 τιμούμε για ακόμα μία φορά την Ημέρα της Γυναίκας. Και φέτος έχεις πολλούς λόγους για να τη γιορτάσεις! Ζήσε τη Γιορτή της Γυναίκες όπως την είχες φανταστεί με σύμμαχο τα Public.