Δωρεάν events: Εβδομάδα με πολλή τέχνη και κλασική μουσική!

Περίληψη: Πάντα υπάρχει χρόνος για διασκέδαση, δε συμφωνείς; Δες τα πιο ενδιαφέρονται δωρεάν events που παίζουν αυτές τις μέρες και ομόρφυνε την εβδομάδα σου!

Μπορεί οι υποχρεώσεις της εβδομάδας να είναι πολλές, αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν αφήνουν χρόνο και χώρο για διασκέδαση! Εμείς, πιστοί στο εβδομαδιαίο ραντεβού μας, έχουμε συγκεντρώσει εκδηλώσεις από τον χώρο της τέχνης, του σινεμά και της μουσικής -με δωρεάν είσοδο- που περιμένουν να τις απολαύσεις. Πάμε να δούμε πώς θα κάνεις την εβδομάδα που ξεκινά λίγο πιο ενδιαφέρουσα;

Η εβδομάδα έχει αφετηρία την τέχνη

Οι προτάσεις μας όπως πάντα ξεκινούν με τέχνη και πιο συγκεκριμένα τις εκθέσεις. Το Μουσείο Ακρόπολης θα φιλοξενεί το γλυπτό «Η Αφροδίτη με το χρυσό μπικίνι» έως και τις 28 Μαΐου, το οποίο εκτίθεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης. Το σπουδαίο αυτό έργο θα έχεις την ευκαιρία να το θαυμάσεις στο ισόγειο του μουσείου.

dorean-events-43-01

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει την πρώτη αναδρομική έκθεση του εικαστικού Βασίλη Σκυλάκου στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων με τίτλο «Βασίλης Σκυλάκος: Το χέρι. Έργα 1957-1997». Ο τίτλος της έκθεσης αφενός δηλώνει τον έντονα χειρωνακτικό χαρακτήρα της δουλειάς του δημιουργού, αφετέρου υποδηλώνει τον απώτερο στόχο της έκθεσης που είναι να αναδείξει τις ανεξάντλητες δυνατότητες ενός χειρώνακτα καλλιτέχνη, ο οποίος εργάστηκε αθόρυβα, άοκνα και συστηματικά. Έως και τις 23 Απριλίου.

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει την ατομική εικαστική έκθεση του χαράκτη και ζωγράφου, Απόστολου Κούστα με τίτλο «Εναγκάλιση». Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί στη δουλειά του επιφάνειες που ο ίδιος φτιάχνει, το δικό του κουρασάνι, και ως αληθινός μάστορας εκτελεί ο ίδιος με τα χέρια του κάθε στάδιο της διαδικασίας υλοποίησης του έργου χωρίς τη μεσολάβηση τρίτου ή τη βοήθεια μηχανήματος. Το υλικό, σε συνδυασμό με την κατάλληλη επιλογή χαρτιού και χρωστικών ουσιών, παρέχει πλήθος εκφραστικών δυνατοτήτων! Έως και τις 28/03.

Σειρά έχει η έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Χατζηασλάνη με τίτλο «Visitations»! Πηγή έμπνευσης για τον καλλιτέχνη αποτέλεσαν οι επισκέψεις του σε 50 μουσεία της Αττικής, η εξερεύνηση των μουσειακών αφηγήσεων, η περιέργεια γύρω από τις συγκεκριμένες επιλογές, και οι συναντήσεις με το απρόσμενο. Έως και τις 24 Μαρτίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. .

dorean-events-43-02

H ARC – Art Revisited Collective παρουσιάζει την έκθεση «Βήματα και Πορείες» στην Chili Art Gallery. Η έκθεση αποτελεί έναν εικαστικό διάλογο με τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις και ψυχολογικές προεκτάσεις που προσφέρει η αμφισημία της πρώτης λέξης, η οποία, αναλόγως με τη νοηματοδότησή της, μπορεί να οδηγήσει το σημαινόμενο της δεύτερης λέξης είτε σε εξελικτική πορεία, είτε σε έναν κουραστικό δρόμο. Έως και τις 18/03.

Η Γκαλερί Σκουφά με μεγάλη χαρά παρουσιάζει την καινούργια ομαδική έκθεση με τίτλο «The Human Condition: from Modernity to the Contemporary». Στην έκθεση, καλλιτέχνες των ιστορικών πρωτοποριών, συνομιλούν με καλλιτέχνες του ύστερου μοντερνισμού αλλά και με σύγχρονους καλλιτέχνες της ζωγραφικής σχολής του Βερολίνου! Θέτοντας ως αφετηρία τη δεκαετία του 1920, η έκθεση παρουσιάζει έργα καλλιτεχνών οι οποίοι αποτέλεσαν σταθμό στη διαμόρφωση της μοντέρνας τέχνης. Καλύπτοντας, λοιπόν, ένα φάσμα εκατό περίπου χρόνων, ο θεατής μπορεί να περιπλανηθεί στην εξέλιξη της ανθρώπινης αναπαράστασης μέχρι τη σημερινή εποχή. Έως και τις 18/03.

Το RAINBOW project συνεχίζεται στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι, στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου και η Τέχνη αποκτά Μπλε χρώμα! Ανακάλυψε και εσύ όλες τις ερμηνείες τους χρώματος μέσα από την έκθεση «Μπλε – Blue» έως και τις 18/03.

Μοναδικές προβολές και κλασσική μουσική!

Για 12η χρονιά, το Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων επιστρέφει με μια σειρά έργων που στρέφονται γύρω από επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα, αιχμηρά ερωτήματα και βαθιά συναισθηματικά διλήμματα, υπό τη διεύθυνση Ελλήνων σκηνοθετών και με την συμμετοχή Ελλήνων ηθοποιών. Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 14 Μαρτίου, θα προβληθεί στο Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, το έργο του Σέρτζι Μπελμπέλ σε σκηνοθεσία Αντώνη Γαλέου, «Αν δεν σε είχα γνωρίσει»!

Video Duration
1:42

Η σκηνοθέτρια Κλεώνη Φλέσσα, απόγονος του Παπαφλέσσα, παρουσιάζει σε πρώτη προβολή στην Αθήνα το ντοκιμαντέρ της «Ο Παππούς μου ο Παπαφλέσσας» για τον θρυλικό αγωνιστή της Επανάστασης. Το ντοκιμαντέρ αποτελεί μια μοναδική οπτική εμπειρία, ακολουθώντας τα χνάρια του Παπαφλέσσα σε Τουρκία, Ρουμανία και Ουκρανία, αλλά και με τα animation να αποδίδουν όλα τα ιστορικά γεγονότα. Μόνο στις 15/03 στη Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης.

Τέλος, μόνο για τις 16/03, ο Μιχάλης Χόιπελ, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς της νέας γενιάς, θα βρίσκεται στο Ινστιτούτο Goethe στην Αθήνα. Ο μουσικός, θα κάνει μια διάλεξη με αφορμή την διδακτορική του διατριβή, στην οποία ερευνά τη ζωή και το έργο του ομότεχνού του Paul Grümmer, ιδρυτικού μέλους του ιστορικού Busch Quartet και εμβληματικής φιγούρας για την εξέλιξη της ιστορίας της μουσικής ερμηνείας στις αρχές του 20ού αιώνα. Στη συνέχεια, ο Μιχάλης Χόιπελ θα ερμηνεύσει τρεις γερμανικές σουίτες.

Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα με περισσότερα δωρεάν events. Μέχρι τότε σας ευχόμαστε μια όμορφη και γεμάτη εβδομάδα!