Δωρεάν events: Μ. Εβδομάδα με εκθέσεις και Πασχαλινές εκδηλώσεις!

Περίληψη: Βάζεις όρεξη, βάζουμε μοναδικές δωρεάν προτάσεις για εσένα και τη παρέα σου! Φύγαμε να τις ανακαλύψουμε παρέα!

Για εσένα που δεν κατάφερες να ξεκλέψεις καμία άδεια για το Πάσχα, αναλαμβάνουμε να φτιάξουμε εμείς το πρόγραμμά σου! Διότι είμαστε εδώ κάθε εβδομάδα για να σου παρουσιάσουμε τις πιο hot και fun εκδηλώσεις που δε πρέπει να χάσεις με τίποτα. Δες ποιες ξεχωρίσαμε για τη Μεγάλη Εβδομάδα, διάλεξε αυτές που σου ταιριάζουν κι έφυγες!😉

Δωρεάν εκθέσεις που αξίζει να επισκεφτείς!

Ξεκινάμε με τη Σοφία Γαϊτάνη, η οποία παρουσιάζει την ατομική έκθεση με τίτλο «The show must go on» στην γκαλερί Artshot. H νέο-παραστατικότητα στην pop-art εικαστική γλώσσα της Σοφίας Γαϊτάνη χαρακτηρίζεται από τη χρωματική ένταση και την αέναη κίνηση. Οι εικονογραφικές επιλογές της αναφέρονται σε αναγνωρίσιμα αστικά τοπία ή σε εσωτερικά σπιτιών, και όλες οι συνθέσεις της διακρίνονται από ένα έντονα λυρικό ύφος και µια ιδιάζουσα υποβλητική ατμόσφαιρα. Η υπερβατική και καλαίσθητη διαχείριση των µορφοπλαστικών δεδομένων στο έργο της, η ποιητική προσέγγιση, µε το φως να πληµµυρίζει και τους τολμηρούς χρωματικούς συνδυασμούς να υπερτερούν, μετατρέπει τα έργα της σε «χάρμα οφθαλμών» και εντυπωσιάζει τον θεατή. Μπορείς να την επισκεφθείς από τώρα και μέχρι τις 29/4!

Ακολουθεί η έκθεση «How Far We Went», η οποία φιλοξενείται στην γκαλερί Alibi έως τις 6 Μαΐου. Σε αυτή θα δεις νέα έργα του Στέλιου Pupet, που δημιουργήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια, τα οποία υιοθετούν ένα στυλ και μια σύνθεση που εστιάζει περισσότερο στη μορφή. Η εξελιγμένη τεχνική του καλλιτέχνη συνδυάζει την ζωγραφική εικόνα με έναν λεπτό σχολιασμό του παράλογου ψυχισμού μας. O τίτλος της έκθεσης δεν είναι τυχαίος, αφού καθρεφτίζει την σχέση ανάμεσα στην διαδικασία της ζωγραφικής και το ταξίδι της ζωής του, που έχουν αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια.

Η Μάγια Παπακώστα παρουσιάζει την έκθεση «Η μνήμη του βουνού». Μέσα από μια εγκατάσταση μνημειακού χαρακτήρα, η καλλιτέχνιδα αποτολμά να αναμετρηθεί με ένα ευαίσθητο θέμα της σύγχρονης ιστορίας, τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο. Αποφεύγοντας τον διδακτισμό, την ηθικολογία και τη μονοδιάστατη αφήγηση, παρουσιάζει μια εγκατάσταση που αποτελείται από γλυπτά, χαρακτικά, σχέδια, ευρεθέντα αντικείμενα, κείμενο και ήχο. Έως και τις 6 Μαΐου στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών!

Σειρά έχει η ομαδική έκθεση «+αισθήσεις» (συν αισθήσεις) που παρουσιάζει το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου. Η έκθεση διερευνά, μέσα από τις δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τέχνη, τους τρόπους με τους οποίους βιώνουμε τις οπτικές και νοητικές εικόνες. Τα έργα της έκθεσης ακροβατούν ανάμεσα στην αίσθηση και την ψευδαίσθηση, και δημιουργούν χώρους και τοπία του νου που μπορεί να μας φέρουν πιο κοντά στην ουσία των πραγμάτων. Τα εγκαίνια έγιναν στις 5 Απριλίου και η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τις 31 Μαΐου!

Η Govedarou Art Gallery παρουσιάζει την ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο «Η Τέχνη του Πορτρέτου Vol.iii», την επιμέλεια της οποίας φέρει η Ιστορικός της Τέχνης του ΕΚΠΑ, ΜΑ Δημοσιογράφος και μέλος της AICA Eλλάδος, Νικολένα Καλαϊτζάκη. Όπως αναφέρει και η ίδια, «Η Τέχνη του Πορτρέτου, στην διαδοχή των αιώνων, αποτελούσε, ανέκαθεν, όπως η ιστορία έχει δείξει, μια γοητευτική, όσο και απαιτητική, από πλευράς του δημιουργού, κατάκτηση. Αλλά και το κοινό, από την άλλη, οι θεατές των πορτρέτων, των "φημισμένων" εκείνων, ή και των πιο "ταπεινών", φαίνεται πως πάντοτε έβρισκε - και συνεχίζει να βρίσκει - την "προσωπογραφία", μία τέχνη ελκυστική, που φανερώνει, μεταξύ άλλων, την δεξιοτεχνία του καλλιτέχνη που δίνει στο εικονιζόμενο πρόσωπο μιαν άλλη όψη του εαυτού του». Μην τη χάσεις, έως και τις 21/4!

Εργαστήρι UTechLab ή Πασχαλινές εκδηλώσεις για σένα και την οικογένεια σου;

Το UTech Lab οργανώνει έως και τις 29/4 εργαστήρια στους τομείς των οπτικοακουστικών μέσων, της ρομποτικής, της τρισδιάστατης εκτύπωσης και της ηλεκτρονικής. Στόχος των εργαστηρίων είναι να προσφέρουν ερεθίσματα και να εμπνεύσουν τους νέους να πειραματιστούν με τις σύγχρονες τεχνολογίες, να καλλιεργήσουν την κριτική τους σκέψη, να ενθαρρύνουν την ενεργή και ομαδική εργασία, να τους βοηθήσουν να αποκτήσουν δεξιότητες στα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και να γίνουν δημιουργικότεροι!

Τέλος, καθώς επισήμως πλέον είμαστε πολύ κοντά στο Πάσχα, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε μερικές εκδηλώσεις για τους μικρούς μας φίλους. O Δήμος Αθηναίων, λοιπόν, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στις πασχαλινές εκδηλώσεις που διοργανώνει μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας από τις 8 έως τις 12 Απριλίου στους χώρους πολιτισμού της πόλης!

Κάπου εδώ οι προτάσεις δωρεάν εκδηλώσεων και αυτής της εβδομάδας φτάνουν στο τέλος τους! Σου ευχόμαστε καλή διασκέδαση και καλό Πάσχα!😊